מתכון מושלם לטופו קריספי בתנור

טופו בתנור
5/5
זמן הכנה:
50 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
2 מנות
כשרות:
פרווה

טופו קריספי בתנור הוא מאכל צמחי מענג ומזין שמקורו במטבחים אסיאתיים, במיוחד במדינות כמו סין, יפן וקוריאה. הטופו הוא מרכיב רב תכליתי ועשיר בחלבונים העשוי מפולי סויה. זה היה מרכיב עיקרי בתזונה האסיאתית במשך מאות שנים בשל יתרונותיו הבריאותיים ויכולת ההסתגלות שלו במאכלים שונים. לפניכם מתכון פשוט להכנה לטופו קריספי בתנור. 

10 סיבות למה כדאי לכם לנסות טופו קריספי בתנור

  1. יתרונות בריאותיים: טופו הוא מקור מצוין לחלבון מהצומח, מה שהופך אותו לאופציה אידיאלית עבור צמחונים וטבעונים.
  2. עשיר בחומרים מזינים: טופו עמוס בחומרים מזינים חיוניים כמו ברזל, סידן, מגנזיום וויטמינים מקבוצת B.
  3. מנה רב תכליתית: ניתן ליהנות מטופו פריך כמנה עיקרית, להוסיף לסלטים, למוקפצים, או אפילו להשתמש בו כחטיף ארוז בחלבון.
  4. שינוי מרקם: אפיית טופו מביאה למראה חיצוני פריך ולפנים עדין, המציע ניגודיות מרקם מענגת.
  5. תכולת שומן נמוכה: שלא כמו טופו מטוגן עמוק, אפייה בתנור דורשת פחות שמן, מה שהופך אותה לאופציה בריאה יותר.
  6. ספיגת טעם: טופו סופג בקלות מרינדות ותבלינים, ומאפשר לכם להתאים אישית את הטעם לטעמכם.
  7. הכנה קלה: מתכון זה ידידותי למתחילים ואינו דורש כישורי בישול משוכללים.
  8. הכנת ארוחה: ניתן להכין טופו פריך בכמות גדולה ולשמור מספר ימים, מה שמספק אפשרויות נוחות לארוחה.
  9. ידידותי לתקציב: טופו הוא מקור חלבון במחיר סביר, מה שהופך את המנה הזו לחסכונית.
  10. התאמה תזונתית: ניתן להתאים בקלות את המתכון לצרכים תזונתיים שונים לרבות כשרות, ללא גלוטן ועוד.

איך להכין טופו קריספי בתנור – רכיבים

  • 400 גרם טופו יציב, סחוט ודחוס
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 1 כף שמן שומשום
  • 1 כף חומץ אורז
  • 1 כף עמילן תירס
  • 1 כפית אבקת שום
  • 1 כפית אבקת בצל
  • ½ כפית פפריקה
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • תוספות לבחירה: שומשום, בצל ירוק קצוץ

הוראות הכנת טופו קריספי בתנור

  1. מחממים את התנור: מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס.
  2. מכינים את הטופו: חותכים את הטופו הדחוס לקוביות בגודל ביס או לרצועות מלבניות, כ-2 ס"מ כל אחת. יבשו את הטופו בעזרת נייר סופג כדי להסיר עודף לחות.
  3. מרימים את הטופו: טורפים בקערה רוטב סויה, שמן שומשום, חומץ אורז, אבקת שום, אבקת בצל, פפריקה ופלפל שחור. מוסיפים את קוביות הטופו לקערה ומערבבים בעדינות לציפוי. נותנים לטופו להשרות לפחות 10 דקות.
  4. מצפים בעמילן תירס: מפזרים עמילן תירס על הטופו הכבוש ומערבבים בעדינות עד שכל חתיכה מצופה באופן אחיד. עמילן התירס יעזור ליצור מרקם פריך.
  5. מסדרים על נייר אפייה: מרפדים תבנית בנייר אפייה או תבנית סיליקון. מניחים את חלקי הטופו המצופים בשכבה אחת, וודא שהם לא נוגעים זה בזה.
  6. אופים את הטופו: מכניסים את נייר האפייה לתנור שחומם מראש ואופים 15-20 דקות. לאחר 10 הדקות הראשונות, הפוך את חתיכות הטופו כדי להבטיח פריכות אחידה. אופים עד שהטופו הופך לחום זהוב ופריך.
  7. מגישים: לאחר האפייה, מוציאים את הטופו מהתנור ומניחים לו להתקרר מעט לפני ההגשה. מקשטים בשומשום ובצל ירוק קצוץ, אם רוצים.

יתרונות תזונתיים

  • חלבון: טופו הוא מקור מצוין לחלבון צמחי, מקדם את בריאות השרירים ומסייע בתיקון התא.
  • סידן: טופו מכיל סידן, תורם לעצמות ושיניים חזקות.
  • ברזל: טופו מספק ברזל, חיוני להובלת חמצן ולהפקת אנרגיה.
  • מגנזיום: תכולת המגנזיום של טופו תומכת בתפקוד העצבים והשרירים, ובבריאות הלב הכללית.
  • דל בשומן רווי: אפייה מפחיתה את הצורך בעודף שמן, ושומרת על המנה נמוכה בשומן רווי.

חלופות מתכון

  • אפשרות כשרה: וודאו כי כל המרכיבים בהם אתם עושים שימוש בעלי תעודת כשרות. 
  • ללא גלוטן: השתמשו בטמרין  ללא גלוטן במקום ברוטב סויה רגיל.
  • וריאציות טעם: ניסוי עם מרינדות או רטבים שונים, כגון טריאקי או ברביקיו.
  • רמת התבלינים: הוסף פתיתי פלפל אדום או סרירצ'ה לתוספת חריפות
  • ציפוי קריספי: החליפו את עמילן התירס בקמח תפוחי אדמה או פירורי לחם.

טיפים לשיפור המתכון ושיטות הבישול

  • הקפידו לשטוף את הטופו כדי להסיר עודפי מים ולשפר את הפריכות.
  • השתמש בטופו יציב למרקם טוב יותר; הימנעו מטופו משי, שהוא עדין מדי לאפייה.
  • השרו את הטופו לספיגת טעמים מיטבית.
  • שמרו על מרווח בין חתיכות הטופו על תבנית האפייה לפריכות אחידה.
  • הפכו את הטופו באמצע האפייה לקבלת פריכות אחידה.
  • התאימו אישית את התבלינים שיתאימו להעדפות הטעם שלכם.
אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

פלפל ממולא צמחוני ב10 דקות
5/5
זמן הכנה:
33 דק׳

מתכון פלפל ממולא צמחוני ב-10 דקות עבודה בלבד

עוגת ריבה ופירורים של סבתא
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳

מתכון עוגת ריבה ופירורים של סבתא – לא פחות ממדהים!

מתכון קציצות אבוחצירא מרוקאיות
5/5
זמן הכנה:
100 דק׳

מתכון של קציצות אבוחצירה עם רוטב קטלני – מרוקאי בהגזמה

סלמון בקראסט ירוק
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

סלמון בקראסט ירוק עם פיסטוקים ופינוקים – מדהים!

מתכון שניצל חזיר
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון שניצל חזיר מדהים כמו באירופה

מתכון בורקס מים גבינות
5/5
זמן הכנה:
120 דק׳

מתכון בורקס מים עם גבינות כמו באיסטנבול

דילוג לתוכן