מתכון קובה מטפוניה מטריף

מתכון קובה דלעת
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳
רמת קושי:
בינוני
כמות:
כשרות:
בשרי

איך להכין קובה מטפוניה – רכיבים:

לבצק הקובה:

  • 5 כוסות ג'רישה (בורגול דק לא מבושל)
  • 5 כוס סולת
  • 5 כוס קמח
  • 20 גרם מרגרינה
  • 1 כפית מלח

למילוי הקובה:

  • שמן לטיגון
  • 1 בצל, קצוץ דק
  • 2 גבעולי סלרי, קצוצים
  • 5 כפית בהרט (תערובת תבלינים מהמזרח התיכון)
  • 5 ק"ג בקר סיסקה (או בשר טחון לבחירה)
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית פפריקה חריפה

למרק:

  • שמן לטיגון
  • 1 בצל, קצוץ
  • 2 גזרים, פרוסים
  • 3 קישואים, פרוסים
  • 3 עגבניות אדומות, חתוכות לרבעים
  • 400 גרם דלעת, קלופה וקצוצה
  • 1 סלק אדום קטן, חתוך לקוביות
  • מיץ מ-2 לימונים
  • 0.5 כפית פלפל שחור
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1 כף אבקת מרק עוף
  • 4 כפות רסק עגבניות
  • 2 ליטר מים

איך מכינים קובה מטפוניה – הוראות הכנה:

  1. הכנת בצק: שטפו את הג'רישה ביסודיות מספר פעמים כדי להסיר מוץ. מסננים היטב, מערבבים עם מלח ומניחים בצד למשך כשעה לספיגת לחות. סוחטים את עודפי המים, ואז מוסיפים סולת וקמח, ללוש לבצק שניתן לעבוד. אם זה דביק, שלבו עוד סולת לפי הצורך. מכסים בניילון נצמד כדי למנוע ייבוש.
  2. הכנת מילוי: מחממים מעט שמן במחבת ומאדים את הבצל והסלרי עד שהם מתחילים להזהיב. מגבירים את האש, מוסיפים את הבשר הטחון, מפרקים אותו בעזרת מזלג ומבשלים עד שהבשר כבר לא ורוד. מערבבים פנימה את הבהרט, הפלפל השחור והפפריקה החריפה, מבשלים עוד כמה דקות, ואז מסירים מהאש.
  3. יצירת הקובה: יוצרים מהבצק כדורים מעט גדולים יותר מכדור פינג-פונג. השתמשו באצבע כדי ליצור שקע בכל כדור, ממלאים בתערובת הבשר ואז אוטמים היטב. מניחים את הקוביות שנוצרו על מגש משומן ומקררים, מכוסה, עד שהם מוכנים לבישול.
  4. הכנת מרק: בסיר גדול מחממים מעט שמן ומטגנים את הבצל והגזר. מוסיפים את רסק העגבניות, בישול קצר לפני הוספת שאר הירקות. מתבלים בפפריקה ואבקת מרק עוף, ואז יוצקים פנימה את המים.
  5. מביאים את המרק לרתיחה ולאחר מכן מבשלים במשך 10 דקות. מוסיפים בזהירות את הקוביות המוכנות למרק, מבשלים עד שהן צפות אל פני השטח, מעיד על סיום, בערך 20-30 דקות.

הערה: טעמו של המרק מעמיק ומתעבה לאחר שילוב הקוביות. תיהנו מהמנה הדשנה ומלאת הטעם הזו כארוחה מזינה.

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

פלפל ממולא צמחוני ב10 דקות
5/5
זמן הכנה:
33 דק׳

מתכון פלפל ממולא צמחוני ב-10 דקות עבודה בלבד

עוגת ריבה ופירורים של סבתא
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳

מתכון עוגת ריבה ופירורים של סבתא – לא פחות ממדהים!

מתכון קציצות אבוחצירא מרוקאיות
5/5
זמן הכנה:
100 דק׳

מתכון של קציצות אבוחצירה עם רוטב קטלני – מרוקאי בהגזמה

סלמון בקראסט ירוק
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

סלמון בקראסט ירוק עם פיסטוקים ופינוקים – מדהים!

מתכון שניצל חזיר
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון שניצל חזיר מדהים כמו באירופה

מתכון בורקס מים גבינות
5/5
זמן הכנה:
120 דק׳

מתכון בורקס מים עם גבינות כמו באיסטנבול

דילוג לתוכן