מתכון לארוחת ערב טעימה – עוף צלוי בעשבי תיבול עם ירקות צלויים

מתכון לארוחת ערב טעימה - עוף צלוי בעשבי תיבול עם ירקות צלויים
0/5
זמן הכנה:
75 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
4 מנות
כשרות:
בשרי

עוף צלוי בעשבי תיבול עם ירקות צלויים היא ארוחת ערב קלאסית וטעימה המפגישה עוף צלוי רך וטעים עם מבחר ירקות קלויים. מתכון זה משלב את הקסם הכפרי של מנות צלויות עם התערובת הארומטית של עשבי תיבול, ויוצרים ארוחה מנחמת ומשביעה. עם מקורות המושרשים במסורות קולינריות שונות, מנה זו היא מנה אהובה על-זמנית ממנה נהנים רבים.

10 סיבות למה כדאי לכם לנסות ארוחת ערב טעימה – עוף צלוי עשבי תיבול עם ירקות צלויים:

  1. טעמים מעוררי תיאבון: השילוב של עשבי תיבול, תבלינים וירקות קלויים יוצר סימפוניה של טעמים שתשמח את בלוטות הטעם שלכם.
  2. רב תכליתי וניתן להתאמה אישית: אתם יכולים להשתמש במגוון עשבי תיבול ותבלינים כדי להתאים להעדפות הטעם שלכם התנסו בשילובי ירקות שונים כדי להוסיף גיוון ולהתאים לתוצרת העונה.
  3. ארוחה שלמה: מתכון זה מספק שילוב מאוזן של חלבון מהעוף, ויטמינים ומינרלים מהירקות ושומנים בריאים משמן הזית.
  4. צפוף בחומרים תזונתיים: צליית הירקות עוזרת לשמור על ערכם התזונתי, ומספקת לכם מגוון של ויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים.
  5. מנה מרשימה: העוף הצלוי בצבע חום-זהוב, בליווי ירקות צלויים תוססים, יוצר מנה אסתטית שתרשים את האורחים.
  6. הכנה קלה: למרות המראה המרשים שלו, המתכון הזה קל יחסית להכנה, מה שהופך אותו מתאים לבשלנים מתחילים ומנוסים כאחד.
  7. ידידותי למשפחה: המנה הזו פונה למגוון רחב של חכים, מה שהופך אותה לאופציה מצוינת לארוחות ערב משפחתיות או התכנסויות.
  8. שאריות מומצאות מחדש: כל שאריות עוף וירקות צלויים יכולים להיות מיושמים מחדש לכריכים, סלטים, או להוסיף למרקים לארוחות עתידיות.
  9. חיסכון בזמן: צליית העוף והירקות יחד באותה מחבת חוסכת זמן ומצמצמת את הניקיון.
  10. נוחות נוסטלגית: הארומה של עוף וירקות צלויים מעוררת תחושות של חמימות ונוחות, מה שהופך את המנה הזו למושלמת לערב נעים או לאירועים מיוחדים.

הכנת ארוחת ערב טעימה - החומרים (ל-4 מנות):

  • · 1 עוף שלם (בערך 1.5 ק"ג)
  • · 500 גרם תפוחי אדמה בייבי, חצויים
  • · 2 גזרים חתוכים לקוביות של 2 ס"מ
  • · 1 פלפל אדום, פרוס
  • · 1 זוקיני, פרוס
  • · 1 בצל אדום חתוך לקוביות
  • · 4 שיני שום, קצוצות
  • · 3 כפות שמן זית
  • · 2 כפות עשבי תיבול טריים (כגון רוזמרין, טימין או פטרוזיליה), קצוצים
  • · 1 כפית פפריקה
  • · 1 כפית מלח
  • · 1/2 כפית פלפל שחור

איך מכינים ארוחת ערב טעימה - הוראות מתכון:

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס.
  2. מניחים את העוף על קרש חיתוך נקי. יבש אותו עם מגבות נייר כדי להסיר עודף לחות. זה עוזר להשיג עור פריך.
  3. מערבבים בקערה קטנה את השום הטחון, שמן הזית, עשבי התיבול הטריים, הפפריקה, המלח והפלפל השחור. מערבבים היטב ליצירת שמן ספוג עשבי תיבול.
  4. מברישים את השמן המושרה בעשבי תיבול על כל העוף, ומקפידים לכסות את כל הצדדים. שומרים כמות קטנה מהשמן לירקות.
  5. בתבנית צלייה גדולה או תבנית אפייה, מניחים את תפוחי האדמה החצויים לתינוק, גזר, פלפל אדום, זוקיני ובצל אדום.
  6. מטפטפים על הירקות את השמן השמור של עשבי תיבול. לזרוק אותם בעדינות לציפוי אחיד.
  7. מניחים את העוף המתובל על הירקות, כשהחזה כלפי מעלה.
  8. מעבירים את תבנית הצלייה לתנור שחומם מראש וצולים במשך כשעה או עד שהעוף מגיע לטמפרטורה פנימית של 75 מעלות צלזיוס (165 מעלות פרנהייט) והמיצים צלולים.
  9. במהלך הבישול, מבסוטים את העוף במיצי המחבת כל 20 דקות לתוצאה לחה וטעימה.
  10. לאחר הבישול, מוציאים את תבנית הצלייה מהתנור ונותנים לעוף לנוח 10-15 דקות לפני הגילוף.
  11. מגישים את העוף צלוי עשבים עם מנה נדיבה של ירקות צלויים.

יתרונות תזונתיים

  • קלוריות: 442 קק"ל
  • פחמימות: 30 גרם
  • חלבון: 38 גרם
  • שומן: 19 גרם
  • סיבים: 5 גרם
  • ויטמין A: 153%
  • ויטמין C: 91%
  • ברזל: 12%

 

חלופות מתכון לאוכלי כשרות

לאוכלי כשרות יש לוודא שהעוף וכל המרכיבים המשמשים, כגון עשבי תיבול ותבלינים, הם בעלי הכשר. בחרו גם בשמן זית בעל תעודת כשרות.

טיפים לשיפור המתכון ושיטות הבישול

  • לקבלת עור פריך, ניתן להעלות את טמפרטורת התנור ל-220 מעלות צלזיוס (425 מעלות צלזיוס) במהלך 10-15 הדקות האחרונות של הבישול. שימו עין על העוף כדי למנוע השחמה יתרה.
  • התאם אישית את תערובת עשבי התיבול בהתאם להעדפותיך. אתם מוזמנים להוסיף עשבי תיבול או תבלינים אחרים שאתם נהנים מהם.
  • אם אתם מעדיפים טעם חריף יותר, פזרו מעט אבקת צ'ילי או פלפל קאיין על העוף לפני הצלייה.
  • התנסו בשילובי ירקות שונים, כמו דלעת חמאה, כרוב ניצנים או פרסניפס, כדי להוסיף גיוון למנה.
  • כדי להחדיר לעוף טעם נוסף, מלאו את החלל בפרוסות לימון, שיני שום או עשבי תיבול טריים לפני הצלייה.
  • השתמשו במדחום לבשר כדי לוודא שהעוף מבושל. הכנס אותו לחלק העבה ביותר של הירך מבלי לגעת בעצם, והטמפרטורה אמורה להגיע ל-75 מעלות צלזיוס.
  • שאריות עוף צלוי ניתן לשמור במקרר עד 3 ימים. השתמש בו בכריכים, סלטים או מרקים לארוחות מהירות וטעימות.

עוף צלוי בעשבי תיבול עם ירקות צלויים היא אפשרות מענגת לארוחת ערב המפגישה עוף רך וירקות קלויים בטעם. עם הפשטות והרבגוניות שלה, המנה הזו מתאימה הן לארוחות ערב משפחתיות מזדמנות והן לאירועים מיוחדים. תיהנו מהטעמים המנחמים והטעימים של המתכון הקלאסי הזה שישאיר אתכם מרוצים וגעגועים לעוד

אהבתם? שתפו!
דרג/י את המתכון

מתכונים נוספים

פיצה דקה
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

המתכון המושלם לפיצה דקה ממש כמו באיטליה

רולדת בצק עלים במילוי גבינות
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

רולדת בצק עלים במילוי גבינות שאי אפשר לעמוד בפניה

עוף עם שומר ואפונה
5/5
זמן הכנה:
120 דק׳

מתכון לעוף עם שומר ואפונה בטעם נוסטלגי של בית

חציל מגולגל עם בשר
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

חציל מגולגל עם בשר שיגרום לכם ללקק ת'אצבעות

מלוואח מגולגל
5/5
זמן הכנה:
40 דק׳

מתכון למלוואח מגולגל – פינוק מנחם מתימן

בצקניות הונגריות
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון לבצקניות הונגריות (שפצלה) שיזכיר לכם את סבתא

דילוג לתוכן