מתכון לארוחת ערב ב 10 דקות

מתכון לארוחת ערב ב 10 דקות
5/5
זמן הכנה:
10 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
2 מנות
כשרות:
פרווה

מתכון מוקפץ ירקות מהיר וטעים זה הוא מאכל רב תכליתי שמקורו במזרח אסיה וצבר פופולריות ברחבי העולם. עמוס בצבעים, מרקמים וטעמים מרהיבים, זוהי דרך נפלאה ליהנות מארוחה מזינה ומשביעה תוך 10 דקות בלבד.

טכניקת הטיגון המוקפץ מאפשרת לירקות לשמור על הפריכות תוך כדי שימוש ברוטב מלוח. מתכון זה מציע שפע של יתרונות, מה שהופך אותו לבחירה מצוינת לארוחת ערב מהירה ובריאה.

ארוחת ערב ב 10 דקות – כדאי לדעת:

  • כמות: 2 מנות
  • זמן הכנה: 10 דקות 
  • דרגת קושי: קל

איך להכין ארוחת ערב ב- 10 דקות (מוקפץ ירקות)

  • · 2 כפות שמן צמחי
  • · 2 שיני שום, קצוצות
  • · 1 בצל קטן, פרוס
  • · 1 פלפל חריף, פרוס
  • · 1 גזר, קצוץ ז'וליאן
  • · 1 כוס פרחי ברוקולי
  • · 1 כוס אפונה, קצוצה
  • · 2 כפות רוטב סויה (או תמרי לחלופה ללא גלוטן)
  • · 1 כף רוטב צדפות (או רוטב צדפות צמחוני לחלופה טבעונית)
  • · 1 כפית שמן שומשום (לא חובה)
  • · מלח ופלפל לפי הטעם
  • · תוספות לבחירה: שומשום, בצל ירוק פרוס

הוראות הכנת ארוחת ערב ב- 10 דקות (מוקפץ ירקות)

  1. מכינים את כל הירקות על ידי שטיפה, קילוף וחיתוך לפי ההוראות לעיל.
  2. במחבת גדולה או בווק, מחממים את השמן הצמחי על אש בינונית-גבוהה.
  3. מוסיפים למחבת את השום הטחון והבצל הפרוס ומטגנים תוך ערבוב כדקה עד שהם ריחניים ומזהיבים קלות.
  4. מוסיפים למחבת את הפלפל, הגזר, הברוקולי והאפונה. מטגנים תוך ערבוב 3-4 דקות עד שהירקות רכים.
  5. קטנה, טורפים יחד את רוטב הסויה ורוטב הצדפות. יוצקים את הרוטב על הירקות במחבת ומערבבים לציפוי אחיד. מבשלים עוד 1-2 דקות.
  6. אופציונלי: אם רוצים, מטפטפים את שמן השומשום על המוקפץ ומערבבים לאיחוד.
  7. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
  8. מסירים את המחבת מהאש ומעבירים את המוקפץ לצלחות או קערות הגשה.
  9. מקשטים בשומשום ובצל ירוק פרוס לתוספת טעם ומשיכה ויזואלית.
  10. מגישים את הירק מוקפץ מיד כשהוא עדיין חם.

10 סיבות לנסות להכין ארוחת ערב ב- 10 דקות (מוקפץ ירקות)

  1. מהיר וקל: מתכון זה דורש זמן הכנה ובישול מינימלי, מה שהופך אותו למושלם עבור אנשים עסוקים או למי שרוצה ארוחה מהירה וטעימה.
  2. רב תכליתי וניתן להתאמה אישית: אפשר להתאים אישית את המוקפץ הזה בקלות על ידי הוספת הירקות האהובים עליכם, מה שהופך אותו מתאים להעדפות תזונתיות שונות ולהכיל את כל שאריות הירקות במקרר שלכם.
  3. עשיר בחומרים תזונתיים: עמוס במגוון ירקות צבעוניים, המוקפץ הזה מספק מגוון רחב של ויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון, התורמים לתזונה בריאה.
  4. דל קלוריות: ההתמקדות בירקות הופכת את המנה הזו לדלה קלוריות באופן טבעי, מה שהופך אותה לאידיאלית עבור אלה שמחפשים לשמור או להשיג משקל בריא.
  5. עשיר בסיבים: שפע הירקות במתכון זה מבטיח כמות טובה של סיבים תזונתיים, מקדם עיכול בריא ועוזר להרגיש שובע וסיפוק.
  6. ללא גלוטן וטבעוני: מתכון זה נטול גלוטן וטבעוני באופן טבעי, מה שהופך אותו מתאים לאנשים עם הגבלות או העדפות תזונתיות ספציפיות.
  7. מפוצץ בטעם: השילוב של ירקות טריים, עשבי תיבול ארומטיים ורוטב מלוח יוצר פרץ של טעמים שישמח את בלוטות הטעם שלכם.
  8. חסכוני בתקציב: המוקפץ הזה מאפשר לכם ליהנות מארוחה מזינה מבלי לשבור את הכיס, תוך שימוש במרכיבים נוחים ונגישים.
  9. ידידותי למשפחה: מתכון זה אהוב על ילדים ומבוגרים כאחד, מה שהופך אותו לאופציה נהדרת לארוחות ערב משפחתיות.
  10. מנה מרשימה: הצבעים התוססים וההצגה המושכת של המנה הזו הופכים אותה לתוספת מדהימה מבחינה ויזואלית לכל שולחן ארוחת ערב.

חלופות למתכון

  • לאוכלי כשרות: יש להחליף את רוטב הצדפות ברוטב סויה ולוודא כי כל המרכיבים בהם נעשה שימוש הם בעלי תעודת כשרות. 
  • אופציה טבעונית:החליפו את רוטב הצדפות ברוטב צמחוני, שעשוי בדרך כלל מפטריות ומרכיבים צמחיים אחרים.
  • תוספת חלבון: אם תרצו, אפשר להשתמש בטופו, טמפה, סייטן, או מקור החלבון המועדף כדי להפוך את המוקפץ למשמעותי ומשביע יותר.
  • ליווי דגנים:הגישו את המוקפץ על אורז מבושל, קינואה או אטריות לארוחה לבבית יותר.

טיפים לשיפור ושיטות בישול

  • הכנת כל המרכיבים מראש והכנתם לשימוש יבטיח תהליך בישול חלק ומהיר.
  • שמרו על חום גבוה וערבבו ללא הרף את הירקות כדי לשמור על פריכותם ולמנוע מהם להיות רכים מדי.
  • אל תהססו להוסיף ירקות אחרים לפי בחירה, כגון פטריות, אפונת שלג או קישואים, כדי להתאים אישית את המוקפץ.
  • נסו תבלינים ורטבים שונים כדי ליצור וריאציות של מתכון זה, כגון שימוש ברוטב הוסין או רוטב צ'ילי לגרסה חריפה יותר.
  • לפרץ נוסף של רעננות וטעם, מקשטים את המוקפץ עם סחיטת מיץ ליים או פיזור של עשבי תיבול טריים כמו כוסברה או בזיליקום תאילנדי.
  • כדי להוסיף מעט חריפות, אפשר כלול פלפל צ'ילי פרוס או קורטוב של פתיתי צ'ילי תוך כדי ערבוב הירקות.
  • תיהנו מהקפצה המהירה והטעימה של הירק הזה, ואל תהסס לשנות אותו כך שיתאים להעדפות ולצרכים התזונתיים שלך. 

יתרונות תזונתיים של מתכון זה

  • דל בקלוריות ושומן: מתכון זה מתמקד בשימוש במינימום שמן ומסתמך על הטעמים הטבעיים של הירקות.
  • עשיר בויטמינים ומינרלים: מגוון הירקות במוקפץ זה מספק מגוון רחב של ויטמינים ומינרלים חיוניים, כולל ויטמינים A, C ו-K, כמו גם אשלגן וחומצה חומצה.
  • מקור מצוין לסיבים: שפע הירקות מבטיח כמות מספקת של סיבים תזונתיים, תומכים בעיכול בריא ומקדמים תחושות של שובע.
  • עשיר בנוגדי חמצון: מבחר הירקות הצבעוני מכיל נוגדי חמצון המסייעים בהגנה מפני עקה חמצונית ותורמים לבריאות הכללית.
  • דל נתרן: על ידי שימוש ברוטב סויה מופחת נתרן והתאמת התיבול לפי הטעם, ניתן לשלוט בתכולת הנתרן של המנה.
אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 2 בשלנים

מתכונים נוספים

מתכון לרוטב איולי ביתי משודרג
5/5
זמן הכנה:
10 דק׳

מתכון לרוטב איולי ביתי שישדרג לכם ים של מנות בבית!

מתכון לקראק פאי ביתית
5/5
זמן הכנה:
180 דק׳

מתכון לקראק פאי מדהים וממכר בטירוף (כיאה לשמו)

מתכון ללימונדה אלוהית
4.8/5
זמן הכנה:
10 דק׳

מתכון ללימונדה אלוהית – איך להכין לימונדה מהאגדות

מתכון עלי גפן ממולאים מהמטבח הערבי
5/5
זמן הכנה:
80 דק׳

מתכון עלי גפן ממולאים מהמטבח הערבי – מעדן אמיתי

מתכון לקרפצ'יו סינטה
5/5
זמן הכנה:
35 דק׳

מתכון לקרפצ'יו סינטה ברמה יותר גבוהה משל מסעדות

עוגת לימון כמו של סטארבקס
4.75/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון לעוגת לימון סטארבקס – האם תצליחו לשחזר את המנה?

דילוג לתוכן