אוכל זה החיים

מתכון לריבת חלב לעוגה (2 רכיבים בלבד!) – פשוט ומנצח

מתכון לריבת חלב
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
1 מנות
כשרות:
חלבי

איך מכינים ריבת חלב?

ריבת חלב היא רוטב דמוי קרמל עשיר וקרמי העשוי מחלב מרוכז ממותק. מקורה באמריקה הלטינית, היא הפכה לפינוק אהוב ברחבי העולם.

אפשר ליהנות מהמרקחת הקטיפתית הזו בפני עצמה, לטפטף מעל קינוחים, או להשתמש כמילוי למאפים.

במתכון זה אנו מסבירים איך מכינים ריבת חלב בעיקר לעוגות והשוס? 2 רכיבים בלבד!

יחד עם זאת, מתכון זה כמובן יתאים לכל שימוש אחר שאתם רוצים לעשות עם ריבת החלב שלכם.

איך להכין ריבת חלב מ-2 רכיבים בלבד

  • 2 פחיות (14 אונקיות כל אחת) חלב מרוכז ממותק
  • 1 כפית תמצית וניל (לא חובה)

הוראות הכנה לריבת חלב

  1. מסירים את התוויות מכלי החלב המרוכז. מניחים טריבט בתחתית סיר גדול ומסדרים מעל את הקופסאות. מלאו את הסיר במספיק מים כדי לטבול לחלוטין את הקופסאות.
  2. מביאים את המים לרתיחה עדינה על אש בינונית. לאחר הרתיחה, מנמיכים לאש נמוכה, מכסים ומבשלים 2-3 שעות. בדקו מעת לעת שמפלס המים נשאר מעל הפחיות.
  3. מסירים בזהירות את הפחיות מהמים באמצעות מלקחיים. הניחו לקופסאות להתקרר לחלוטין לפני הפתיח (הקירור עשוי לקחת מספר שעות).
  4. פותחים את הקופסאות ומעבירים לקערה את התכולה העבה והמקורמלת. מערבבים פנימה תמצית וניל אם רוצים לשכבת טעם נוספת.
  5. מעבירים את הריבת חלב לכלי נקי ואטום לצורך אחסון, ולשמור במקרר עד שבועיים.

יתרונות תזונתיים של ריבת חלב

  • עשירה בסידן: החלב המרוכז בשימוש ריבת חלב הוא מקור טוב לסידן, חיוני לבריאות העצם.
  • חיזוק אנרגיה: היא מספקת מקור אנרגיה מהיר בשל תכולת הסוכר הגבוהה שלו, מה שהופך אותה לפינוק מתאים למי שזקוק לחיזוק אנרגיה.
  • תכולת חלבון: חלב מרוכז ממותק מכיל מעט חלבון, תורם לשיקום השרירים ולצמיחה.

עם זאת, חיוני לצרוך את ריבת החלב במתינות, מכיוון שהיא עשירה בסוכרים ושומנים. שילובה בתזונה מאוזנת מאפשרת לכם ליהנות ממנה ועדיין לתת עדיפות לבריאות הכללית.

אהבתם? שתפו!
תגיות: ריבת חלב
דורג על ידי 3 בשלנים
Picture of אוכל זה החיים
אוכל זה החיים

אוכל זה החיים הוא אתר מתכונים ששם לעצמו למטרה לספק כמה שיותר מתכונים בכמה יותר תחומים ולקהל רחב ככל הניתן - לא תמצאו אצלנו הגבלות או אג'נדות משום סוג. אוכל זה אכן החיים וכולם צריכים להנות ממנו!

מתכונים נוספים

מתכון ללחם צימוקים
5/5
זמן הכנה:
180 דק׳

מתכון ללחם צימוקים – פינוק בוקרי קלאסי

קרם פיסטוק חלום
5/5
זמן הכנה:
15 דק׳

קרם פיסטוק חלום: מתקתק, משובח וכולו פיסטוקים!

מתכון לעוף עם שעועית צהובה
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

גלו את הסודות של עוף שעשוי מושלם בשילוב שעועית צהובה מתובלת!

מתכון לריבת קיווי
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון לריבת קיווי שאתם חייבים להכין

עוגת קרם לימון
5/5
זמן הכנה:
40 דק׳

עוגת קרם לימון – חוויה נפלאה של טעמים וניחוחות!

נתח קצבים בתנור
5/5
זמן הכנה:
195 דק׳

נתח קצבים בתנור – המתכון שיהפוך כל ארוחה לחגיגה!

דילוג לתוכן