מתכון עוגיות ללא ביצים

מתכון עוגיות ללא ביצים
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
24 מנות
כשרות:
פרווה

עוגיות ללא ביצים הן אלטרנטיבה טעימה למי שמעדיף או דורש קינוחים ללא ביצים. העוגיות האלה רכות, לעיסות ועמוסות בטעם, מה שהופך אותן לפינוק מושלם לכל אחד, ללא קשר להגבלות תזונתיות.

מקורן של עוגיות ללא ביצים ניתן לייחס למסורות קולינריות שונות, שכן אנשים מתנסים עם מרכיבים חלופיים במשך מאות שנים. בין אם אתם עוקבים אחר תזונה טבעונית, סובלים מאלרגיה לביצים, או פשוט רוצים לנסות משהו אחר, העוגיות הללו הן אופציה מענגת שתספק את השן המתוקה שלכם.

מתכון לעוגיות ללא ביצים – כדאי לדעת:

  • תפוקה: מתכון זה מניב כ-24 עוגיות, תלוי בגודל.
  • זמן הכנה: זמן ההכנה לעוגיות ללא ביצים הוא כ-15 דקות, בעוד שזמן האפייה הוא 10-12 דקות. אפשר זמן נוסף לקירור.
  • רמת קושי: מתכון זה קל ומתאים למתחילים.

רכיבים לעוגיות ללא ביצים

  • · 2 כפות של קמח
  • · 1 כפית אבקת אפייה
  • · 1/2 כפית סודה לשתייה
  • · 1/2 כפית מלח
  • · 1 כוס חמאה ללא מלח, מרוככת (או חמאה טבעונית לאופציה טבעונית)
  • · 1 כוס סוכר מגורען
  • · 1/2 כוס סוכר חום ארוז
  • · 1/4 כוס רסק תפוחים לא ממותק
  • · 2 כפיות תמצית וניל
  • · אופציונלי: 1 כוס שוקולד צ'יפס, אגוזים או פירות יבשים

הוראות מתכון לעוגיות ללא ביצים

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס (350 מעלות צלזיוס). מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. בקערת ערבוב, טורפים יחד את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח. לְהַפְרִישׁ.
  3. בקערת ערבוב גדולה נפרדת, קרמו יחד את החמאה המרוככת, הסוכר והסוכר החום עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה.
  4. מוסיפים את רסק התפוחים ותמצית הווניל לתערובת החמאה-סוכר. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  5. מוסיפים בהדרגה את החומרים היבשים לחומרים הרטובים, ומערבבים רק עד שהם מתאחדים. היזהרו לא לערבב יתר על המידה.
  6. אם רוצים, קפלו פנימה שוקולד צ'יפס, אגוזים או פירות יבשים כדי להוסיף טעם ומרקם נוספים לעוגיות.
  7. בעזרת כף או כף עוגיות, שחרר חלקים מעוגלים של בצק על תבנית האפייה המוכנה, תוך מרחק של כ-5 ס"מ (2 אינץ') זה מזה.
  8. אופים בתנור שחומם מראש במשך 10-12 דקות או עד שהשוליים מזהיבים.
  9. מוציאים את תבנית האפייה מהתנור ומניחים לעוגיות להתקרר על התבנית מספר דקות לפני שמעבירים אותן לרשת להתקררות מלאה.
  10. לאחר התקררות, העוגיות ללא ביצים מוכנות להנאה!

סיבות לנסות מתכון עוגיות ללא ביצים

  1. הגבלות תזונתיות: עוגיות ללא ביצים מתאימות לאנשים הסובלים מאלרגיה לביצים או לאלו העוקבים אחר תזונה טבעונית או צמחונית.
  2. מגוון טעמים: אתה יכול להתאים אישית את העוגיות שלך עם תוספות שונות כגון שוקולד צ'יפס, פירות יבשים, אגוזים או תבלינים כדי להתאים להעדפותיך.
  3. מרקם רך ולעיס: לעוגיות האלה יש מרקם רך ולעיס מהנה מאוד.
  4. קל להכנה: מתכון זה ידידותי למתחילים ודורש מרכיבים פשוטים וטכניקות אפייה בסיסיות.
  5. ידידותיות לאלרגיה: עוגיות ללא ביצים הן אופציה בטוחה עבור אנשים עם אלרגיות לביצים, מה שהופך אותן לאידיאליות לשיתוף עם חברים ובני משפחה.
  6. ידידותי לילדים: ילדים יאהבו את העוגיות האלה, והן יכולות להיות פעילות אפייה שכיף לעשות ביחד.
  7. רבגוניות: ניתן להתאים בקלות את המתכון הבסיסי לצרכים תזונתיים שונים, כגון שימוש בקמח ללא גלוטן או החלפת מרכיבים למטרות כשרות או חלאלות.
  8. הורדת כולסטרול: עוגיות ללא ביצים יכולות להיות אלטרנטיבה בריאה יותר עבור אלו המעוניינים להפחית את צריכת הכולסטרול שלהם.
  9. מושלמות לכל אירוע: העוגיות האלה מתאימות למגוון רחב של אירועים, כולל ארוחות ערב, מסיבות או כפינוק מתוק לעצמך.
  10. טעם טעים: מעל הכל, עוגיות ללא ביצים הן פשוט טעימות וישביעו את התשוקה שלך לקינוח מענג.

חלופות מתכון עוגיות ללא ביצים

  • אפשרות כשרות: יש לוודא שכל המרכיבים המשמשים, כולל סוכרים ותוספים אחרים, מאושרים כשרות.
  • אפשרות ללא גלוטן: החליפו את הקמח לכל מטרה בתערובת קמח ללא גלוטן המתאימה לאפייה כדי להפוך את העוגיות ללא גלוטן.
  • וריאציות טעם: התאם אישית את העוגיות על ידי הוספת תבלינים כגון קינמון, אגוז מוסקט או הל, או שילוב של תערובות שונות כגון קוקוס מגורר או פירות יבשים קצוצים.

טיפים לשיפור מתכון עוגיות ללא ביצים ושיטות בישול

  • ריכוך חמאה: אם משתמשים בחמאה רגילה, יש לוודא שהיא מתרככת בטמפרטורת החדר כדי להקל על הקרם עם הסוכרים.
  • ערבוב הבצק: הימנע מערבוב יתר של הבצק כדי למנוע מהעוגיות להתקשות. מערבבים עד שהמרכיבים פשוט מתאחדים.
  • לצנן את הבצק: לעוגיות רכות ולעיסות במיוחד, שקול לצנן את הבצק 1-2 שעות לפני האפייה. זה עוזר לטעמים להתפתח ומונע פיזור יתר.
  • זמן אפייה: עקבו מקרוב אחר העוגיות בזמן האפייה, מכיוון שזמן האפייה עשוי להשתנות בהתאם לתנור שלכם. העוגיות צריכות להיות זהובות בשוליים אך עדיין מעט רכות במרכזן.
  • אחסון: אחסן את העוגיות הצוננות בכלי אטום בטמפרטורת החדר עד שבוע. ניתן גם להקפיא את העוגיות האפויות לאחסון ארוך יותר.

יתרונות תזונתיים עוגיות ללא ביצים

  • עוגיות ללא ביצים הן נטולות כולסטרול ודלות יותר בשומן בהשוואה לעוגיות מסורתיות העשויות עם ביצים.
  • ניתן להכין אותם עם מרכיבים בריאים יותר כמו קמח מלא או ממתיקים חלופיים כמו סוכר קוקוס.
  • עוגיות אלו יכולות להוות מקור טוב לסיבים תזונתיים, תלוי בסוג הקמח המשמש.
אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

מתכון לפאדג' שוקולד
5/5
זמן הכנה:
20 דק׳

מתכון פאדג' שוקולד – הכי טעים שיש!

מתכון לעוגת קפה בחושה
5/5
זמן הכנה:
55 דק׳

מתכון לעוגת קפה בחושה מושלמת לאירוח 🤎🤎🤎

מתכון לעוגת קפה ושוקולד
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון לעוגת קפה ושוקולד – טעם גן עדן!

מתכון לקציצות בשר ברוטב עגבניות מרוקאי
5/5
זמן הכנה:
35 דק׳

מתכון לקציצות בשר ברוטב עגבניות מרוקאי – מנה מנצחת

מתכון לנקניקיות עוף בנינג'ה גריל
5/5
זמן הכנה:
20 דק׳

מתכון לנקניקיות עוף בנינג'ה גריל – שכולם אוהבים

מתכון לבורקס בנינג'ה גריל
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון לבורקס בנינג'ה גריל – קליל וטוב

דילוג לתוכן