אוכל זה החיים

מתכון לפרוסות חצילים בתנור עם שום

פרוסות חצילים בתנור עם שום
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
4 מנות
כשרות:
פרווה

פרוסות חצילים אפויים עם שום היא מנה מעוררת תיאבון המושרשת בלב המטבח הים תיכוני, פופולרי במיוחד בדרום איטליה וביוון.

המתכון הפשוט אך המעודן הזה הופך חצילים צנועים לתענוג קולינרי. הטעמים הטבעיים של החציל מוגברים על ידי השום הארומטי, ויוצרים מנה מלוחה שתשמח את בלוטות הטעם שלכם. 

 5-10 סיבות משכנעות מדוע כדאי לנסות את המנה הזו

  • יתרונות תזונתיים: חצילים דלים בקלוריות ועשירים בסיבים, מה שהופך אותם למעולים לעיכול וניהול משקל. הם גם עשירים בנוגדי חמצון וויטמינים, המקדמים בריאות כללית.
  • בריא ללב: שום ידוע בתכונותיו המגינות על הלב, המסייעות בהורדת כולסטרול ולחץ דם.
  • צדדיות: מנה זו יכולה להיות מוגשת כמתאבן, כתוספת, או אפילו מנה עיקרית עם כמה תוספות.
  • הכנה קלה: עם כמה מרכיבים פשוטים ומינימום עבודת הכנה, המתכון הזה נגיש לטבחים בכל הרמות.
  • תענוג צמחוני: מושלם לצמחונים וטבעונים, מציע חלופה משביעה למנות מבוססות בשר.
  • תענוג תרבותי: חווה את הטעמים האותנטיים של הים התיכון בבית שלך.
  • ידידותי לתקציב: חסכוני וטעים, מה שהופך אותו לבחירה מצוינת עבור משפחות בתקציב נמוך.
  • מצגת מרשימה: הצבעים התוססים והארומה המפתה הופכים את המנה הזו למושכת ויזואלית, מושלמת לאירוח אורחים.
  • קסם שאריות: ניתן להשתמש בפרוסות שנשארו בכריכים, עטיפות או סלטים, מה שמפחית בזבוז מזון.
  • ניתן להתאמה אישית: אתה יכול בקלות להתאים את המתכון הזה עם עשבי תיבול שונים, תבלינים, או אפילו גבינה לתוספת טעם.

 

זמן הכנה: 15 דקות| זמן בישול: 25-30 דקות| כמות מנות: 4| רמת קושי: קלה

רכיבים להכנת פרוסות חצילים בתנור עם שום

  • 2 חצילים בינוניים, פרוסים לעיגולים בעובי 1 ס"מ
  • 4-5 שיני שום, קצוצות
  • 3 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל שחור, לפי הטעם
  • פטרוזיליה טרייה, קצוצה (לקישוט)

הוראות להכנת פרוסות חצילים בתנור עם שום

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס.
  2. שוטפים את החצילים וחותכים את הקצוות. פורסים אותם לעיגולים בעובי 1 ס"מ. אם אתה מעדיף, אתה יכול לקלף את החצילים, אם כי שלב זה הוא אופציונלי.
  3. שוטפים את החצילים וחותכים את הקצוות. פורסים אותם לעיגולים בעובי 1 ס"מ. אם אתה מעדיף, אתה יכול לקלף את החצילים, אם כי שלב זה הוא אופציונלי.
  4. בקערה גדולה, זורקים את פרוסות החציל עם שום טחון, שמן זית, מלח ופלפל שחור. מוודאים שהפרוסות מצופות היטב בתיבולים.
  5. מרפדים תבנית בנייר אפייה. מסדרים את פרוסות החציל המתובל בשכבה אחת על תבנית האפייה. ודא שהם לא צפופים מדי; השתמש בשתי ניירות אפייה במידת הצורך.
  6. אופים את פרוסות החצילים בתנור שחומם מראש במשך 25-30 דקות או עד שהן מזהיבות ורכות, הפוך אותן באמצע זמן האפייה לבישול אחיד.
  7. לאחר שפרוסות החצילים נאפות לשלמות, הוציאו אותן מהתנור. מעבירים לצלחת הגשה ומקשטים בפטרוזיליה טרייה קצוצה. מגישים חם ונהנים מהטעמים המענגים.

יתרונות תזונתיים

  • המנה הזו היא מעצמה תזונתית.
  • החצילים עשירים בסיבים תזונתיים, ויטמינים C ו-K ובמספר ויטמינים מקבוצת B.
  • הם גם מקור טוב למינרלים כמו אשלגן, מנגן ומגנזיום.
  • בנוסף, החצילים עמוסים בנוגדי חמצון, במיוחד נסונין, הידוע בתכונות ההגנה העצביות שלו.
  • שום, בן למשפחת האליום, מכיל אליצין, בעל יתרונות בריאותיים רבים, כולל תכונות אנטי דלקתיות ואנטי בקטריאליות.
  • שמן זית מוסיף שומנים חד בלתי רוויים בריאים למנה, מקדם את בריאות הלב ומספק טעם עשיר ומשביע.

חלופות מתכון

  • גרסה כשרה: כדי להפוך את המתכון הזה לכשר, יש לוודא שכל המרכיבים, במיוחד שמן הזית, יהיו בעלי כשרות. רוב שמני הזית הם כשרים באופן טבעי, אבל תמיד עדיף לבדוק את התווית כדי להיות בטוח.

טיפים לשיפור המתכון

  • טוויסט גבינתי: לווריאציה גבינתית, פזרו מעט פרמזן מגורר או גבינת פטה מפוררת על פרוסות החציל במהלך 5 הדקות האחרונות של האפייה. הגבינה תימס ותיצור קרום טעים.
  • חליטת עשבים: ניסוי עם עשבי תיבול שונים כמו טימין, רוזמרין או אורגנו כדי להחדיר למנה טעמים נוספים.
  • זיגוג בלסמי: מטפטפים צמצום בלסמי על פרוסות החציל האפוי לפני ההגשה לקבלת מתיקות חריפה המשלימה את הטעמים המלוחים.

תיהנו מהמנה המענגת הזו שתופסת את תמצית הים התיכון, ואל תהסס להיות יצירתי עם וריאציות משלך שיתאימו להעדפות הטעם שלך. בישול שמח!

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים
Picture of אוכל זה החיים
אוכל זה החיים

אוכל זה החיים הוא אתר מתכונים ששם לעצמו למטרה לספק כמה שיותר מתכונים בכמה יותר תחומים ולקהל רחב ככל הניתן - לא תמצאו אצלנו הגבלות או אג'נדות משום סוג. אוכל זה אכן החיים וכולם צריכים להנות ממנו!

מתכונים נוספים

מתכון לעוגת נוגט
5/5
זמן הכנה:
150 דק׳

עוגת נוגט שלא תאמינו כמה היא טעימה: המתכון הסודי!

מתכון ללחם עדשים כתומות
5/5
זמן הכנה:
100 דק׳

לחם עדשים כתומות: המתכון שיפתיע אתכם בכל ביס

עוגת קוזונאק רומנית
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון לעוגת קוזונאק רומנית: מסע קסום לטעמים והניחוחות של המטבח הרומני

חזה כבש בעשבי תיבול ויין אדום
5/5
זמן הכנה:
150 דק׳

חזה כבש בעשבי תיבול ויין אדום: המתכון שהשכנים ידברו עליו חודשים

מרק מיסו
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מרק מיסו – המתכון המנצח שיעיף אתכם על טעמים יפניים מסחררים! 🍜🇯🇵

כדורי שיבולת שועל בריאים
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

כדורי בריאות עם שיבולת שועל, תמרים מרוסקים, חמאת בוטנים ועוד מטעמים

דילוג לתוכן