מתכון פלאפל אפוי בתנור

מתכון פלאפל אפוי בתנור
5/5
זמן הכנה:
510 דק׳
רמת קושי:
בינוני
כמות:
20 מנות
כשרות:
פרווה

פלאפל הוא מאכל מזרח תיכוני פופולרי שזכה להכרה עולמית בזכות טעמו ומרכיביו המזינים. הפלאפל, שמקורו באזור הלבנט, ספציפית מצרים, הפך למאכל רחוב אהוב ומרכיב עיקרי בתזונה צמחונית וטבעונית. 

הפלאפל עשוי באופן מסורתי עם חומוס או שעועית פאווה, והוא מאכל רב תכליתי שניתן ליהנות ממנו כמנה עיקרית, בכיסי פיתה או כמתאבן.

מתכון פלאפל אפוי בתנור – כדאי לדעת:

  • תשואה: מתכון זה מכין כ-18 עד 20 קציצות פלאפל.
  • זמן הכנה: זמן ההכנה הכולל, כולל השרייה, הוא בסביבות 8 שעות ו-30 דקות. זמן הכנה פעיל הוא כ-30 דקות.
  • דרגת קושי: המתכון מדורג כבינוני מבחינת קושי, שכן הוא דורש הכנה ועיצוב של קציצות הפלאפל.

הכנת פלאפל אפוי בתנור - רכיבים

  • · 2 כוסות חומוס מיובש
  • · 1 בצל קטן, קצוץ גס
  • · 4 שיני שום
  • · 1/2 כוס פטרוזיליה טרייה, קצוצה
  • · 1/2 כוס כוסברה טרייה, קצוצה
  • · 1 כפית כמון טחון
  • · 1 כפית כוסברה טחונה
  • · 1/2 כפית סודה לשתייה
  • · 2 כפות קמח לכל מטרה (או קמח חומוס לאופציה ללא גלוטן)
  • · מלח ופלפל לפי הטעם
  • · שמן זית, להברשה

איך להכין פלאפל אפוי בתנור - הוראות מתכון

  1. הכנה: מניחים את גרגירי החומוס היבשים בקערה גדולה ומכסים אותם במים קרים. תנו להם להשרות למשך הלילה, או לפחות 8 שעות. החומוס יכפיל את נפחו, אז הקפידו שהקערה תהיה גדולה מספיק.
  2. מסננים ושוטפים: לאחר ההשריה מסננים את החומוס ושוטפים אותם היטב במים קרים. טפחו אותם בעזרת מגבת מטבח נקייה או נייר סופג.
  3. מחממים את התנור: מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס, ומרפדים תבנית בנייר אפייה או משמנים אותו קלות.
  4. מעבד מזון: מערבבים במעבד מזון את גרגירי החומוס, הבצל, השום, הפטרוזיליה, הכוסברה, הכמון, הכוסברה, הסודה לשתייה, הקמח, המלח והפלפל, המושרים והמרוקנים. מעבדים את התערובת עד שהיא הופכת לעיסה גסה, עם מעט מרקם שנשאר.
  5. יוצרים קציצות פלאפל: גורפים כ-2 כפות מהתערובת ומעצבים אותה לקציצה קטנה בעזרת הידיים. חזור על התהליך עד לשימוש בכל התערובת. אתה אמור להניב כ-18 עד 20 קציצות פלאפל.
  6. אפייה: מניחים את קציצות הפלאפל על תבנית האפייה המוכנה, מרווחים באופן שווה. מבריש קלות את החלק העליון עם שמן זית כדי לקדם השחמה ופריכות.
  7. אפייה בתנור: אופים את הפלאפל במשך 20-25 דקות, תוך כדי הפוך אותם באמצע הדרך, עד שהם מזהיבים ופריכים מבחוץ.
  8. הצעות הגשה: מגישים את הפלאפל האפוי בתנור חם, או כמנה עיקרית, ממולא בפיתות עם רוטב טחינה וירקות טריים, או כמתאבן עם חומוס וסלט בצד.

סיבות לנסות פלאפל אפוי בתנור

  1. טעים וטעים: פלאפל עמוס בעשבי תיבול ותבלינים ארומטיים היוצרים פרופיל טעם מפתה.
  2. צמחוני וידידותי לטבעוני: פלאפל הוא אופציה מצוינת למי שמקפיד על תזונה צמחית, המציע מקור טוב לחלבון.
  3. עשיר בחומרים מזינים: פלאפל עמוס בחומרים מזינים חיוניים כמו סיבים, ויטמינים ומינרלים, כולל חומצה פולית, מגנזיום וברזל.
  4. אפשרות ללא גלוטן: כשהוא עשוי עם מרכיבים ללא גלוטן, פלאפל יכול להכיל אנשים עם רגישות לגלוטן או מחלת צליאק.
  5. רב תכליתי: ניתן ליהנות מפלאפל בדרכים שונות כמו כריכים, סלטים או כתוספת עשירה בחלבון לכל ארוחה.
  6. קל להתאמה אישית: אתה יכול להתנסות עם עשבי תיבול ותבלינים שונים כדי להתאים אישית את הטעם של הפלאפל שלך.
  7. חסכוני בתקציב: שימוש במוצרי מזווה כמו חומוס ותבלינים, פלאפל מציע אפשרות ארוחה משתלמת ומשביעה.
  8. מהיר ונוח: אפיית פלאפל בתנור היא שיטה חוסכת זמן, הדורשת פחות הכנה מעשית בהשוואה לטיגון בשמן עמוק.
  9. חוץ קריספי, פנים עדין: פלאפל אפוי בתנור מביא לשכבה חיצונית פריכה תוך שמירה על פנים לח ורך.
  10. חקר תרבות: נסיון פלאפל מאפשר לכם לטבול במטבח המזרח תיכוני ולחוות טעימה מהלבנט.

פלאפל אפוי בתנור חלופות מתכון

עבור אוכלי כשרות או אלה שמקפידים על הגבלות תזונתיות ספציפיות, שקול את החלופות הבאות:

  • השתמשו במרכיבים בעלי תעודת כשרות והקפידו על עמידה בהנחיות התזונתיות.
  • החליפו קמח לכל מטרה בקמח חומוס לגרסה ללא גלוטן.
  • התאם אישית את תערובת העשבים והתבלינים כדי להתאים להעדפות טעם אישיות, הוספה או השמטה של מרכיבים לפי הרצון.

פלאפל אפוי בתנור טיפים לשיפור המתכון

  1. השריית החומוס למשך לילה חיונית להשגת המרקם והעקביות הנכונים בפלאפל.
  2. מוודאים שהחומוס מנוקז היטב ומייבש לאחר ההשריה כדי למנוע עודף לחות בתערובת.
  3. מתאימים את המרקם של תערובת הפלאפל על ידי עיבוד פחות לפלאפל שמנמן יותר או יותר למרקם חלק יותר.
  4. לתוספת טעם, שקול להוסיף לתערובת הפלאפל קורט פלפל קאיין או סחיטה של מיץ לימון.
  5. אם תערובת הפלאפל רטובה מדי ומאתגרת לעצב אותה, מקררים אותה 30 דקות לפני יצירת הקציצות.
  6. לקבלת מראה חיצוני פריך עוד יותר, קולים את הפלאפל במשך 1-2 הדקות האחרונות של האפייה, תוך שמירה קפדנית כדי למנוע שריפה.

תיהנו מהפלאפל בתנור הביתי שלכם, מנה מענגת ומזינה שמביאה את טעמי המזרח התיכון לשולחנכם!

פלאפל אפוי בתנור יתרונות תזונתיים

פלאפל הוא בחירה מזינה עם יתרונות רבים:

  1. עשיר בחלבון: חומוס הוא מקור חלבון מצוין על בסיס צמחי, המסייע בשיקום ותחזוקה של השרירים.
  2. עשיר בסיבים: חומוס תורם לתכולת סיבים גבוהה, מקדם בריאות מערכת העיכול ומסייע בניהול משקל.
  3. מקור טוב למינרלים: פלאפל מכיל מינרלים כמו ברזל, מגנזיום וזרחן, התומכים בייצור אנרגיה ובריאות העצם.
  4. חיזוק נוגד חמצון: עשבי התיבול והתבלינים המשמשים בפלאפל, כמו פטרוזיליה וכוסברה, מספקים נוגדי חמצון המסייעים בהגנה מפני נזק לתאים.
אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

בצקניות הונגריות
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון לבצקניות הונגריות (שפצלה) שיזכיר לכם את סבתא

נקניקיות ותפוחי אדמה
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון לנקניקיות ותפוחי אדמה שאי אפשר להפסיק לנשנש

ריבת אצטרובלים
5/5
זמן הכנה:
180 דק׳

ריבת אצטרובלים – תענוג סתווי מושלם

מתכון לקונכיות בצק עלים שכל אחד יכול להכין
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון לקונכיות בצק עלים שכל אחד יכול להכין

מתכון לרוטב איולי ביתי משודרג
5/5
זמן הכנה:
10 דק׳

מתכון לרוטב איולי ביתי שישדרג לכם ים של מנות בבית!

מתכון לקראק פאי ביתית
5/5
זמן הכנה:
180 דק׳

מתכון לקראק פאי מדהים וממכר בטירוף (כיאה לשמו)

דילוג לתוכן