מתכון לפלאפל ללא גלוטן

מתכון לפלאפל ביתי
5/5
זמן הכנה:
40 דק׳
רמת קושי:
בינוני
כמות:
16 מנות
כשרות:
פרווה

הכדור או הקציצה המטוגנים בשמן עמוק עשויים מחומוס טחון או שעועית פאבה, או תערובת של שניהם. לרוב ממלאים אותו בפיתה עם ירקות ורוטב טחינה, או מוגש עם צלחת חומוס וסלט.

המתכון שלנו הוא ספין על המתכון המסורתי, המתאים במיוחד לאלו העוקבים אחר דיאטה ללא גלוטן. אנו מחליפים את הקמח הרגיל המשמש בדרך כלל כחומר מקשר בחלופות ללא גלוטן, אך מבלי להתפשר על הטעם האותנטי, העשבוני והאדמתי שהפלאפל ידוע בו.

מתכון לפלאפל ללא גלוטן – כדאי לדעת:

  • מתכון זה מיועד לכ-4 מנות (16 פלאפל)
  • זמן ההכנה הוא כ-30 דקות (לא כולל זמן השרייה) 
  • זמן הבישול הוא כ-10 דקות.
  • קושי: בינוני.

איך מכינים פלאפל ללא גלוטן - רכיבים

  • · 250 גרם (1 1/4 כוסות) חומוס מיובש (אין להשתמש בחומוס משומר)
  • · 1/2 בצל גדול, קצוץ גס (בערך 1 כוס)
  • · 2 כפות פטרוזיליה טרייה קצוצה דק
  • · 2 כפות כוסברה טרייה קצוצה דק
  • · 1 כפית מלח
  • · 1-2 שיני שום
  • · 1 כפית כמון
  • · 1 כפית אבקת אפייה
  • · 4-6 כפות קמח ללא גלוטן (קמח אורז או חומוס עובד היטב)
  • · שמן סויה או חמניות לטיגון

מתכון לפלאפל ללא גלוטן - הוראות הכנה

  1. משרים את החומוס: מניחים את החומוס היבש בקערה, מכסים אותם במים קרים. הניחו להם להשרות למשך הלילה, או לפחות 8 שעות. הם יכפילו את גודלם כשהם נספגים - יהיו לכם בין 4 ל-5 כוסות חומוס לאחר ההשרייה.
  2. מסננים ומייבשים את החומוס: לאחר ההשריה מסננים את החומוס היטב ומייבשים אותם.
  3. מכינים את תערובת הפלאפל: מערבבים במעבד מזון את גרגירי החומוס המושרים והסחוטים, הבצל, הפטרוזיליה, הכוסברה, המלח, השום והכמון. מעבדים לתערובת חלקה, כ-3-5 דקות.
  4. מוסיפים אבקת אפייה וקמח ללא גלוטן: מפזרים מעל התערובת את אבקת האפייה ו-4 כפות קמח ללא גלוטן.
  5. דוחפים את המעבד עד שהמרכיבים נטמעים במלואם. אם התערובת לא מצליחה להיאחז, מוסיפים עוד קמח, כף אחת בכל פעם.
  6. מעצבים את הפלאפל: בעזרת הידיים או כף פלאפל מעצבים מהתערובת קציצות או כדורים קטנים. הם צריכים להיות בקוטר של כ-3 ס"מ.
  7. מטגנים את הפלאפל: מחממים כ-3 ס"מ שמן במחבת על אש בינונית. מטגנים את הפלאפל עד להזהבה משני הצדדים, בדרך כלל כ-3-5 דקות מכל צד.
  8. מסננים ומגישים: מסננים את הפלאפל על נייר סופג ומגישים חם.

10 סיבות שכדאי לכם לנסות את מתכון הפלאפל הטעים הזה ללא גלוטן

  1. בריא: המרכיב העיקרי, חומוס, עמוס בחלבון וסיבים.
  2. ללא גלוטן: זה מתאים באופן מושלם לאלה עם אי סבילות לגלוטן או מחלת צליאק.
  3. רב תכליתי: ניתן ליהנות מפלאפל בפיתה, בסלט או סתם כך.
  4. קל להכנה: המתכון שלנו קל לביצוע, מה שהופך את הפלאפל לנגיש לכל טבח ביתי.
  5. חסכוני: המרכיבים סבירים וזמינים באופן נרחב.
  6. טבעוני וידידותי לצמחוני: פלאפל הוא מקור נהדר לחלבון עבור אלה שאוכלים בתזונה צמחית.
  7. טעם אותנטי: למרות היותו נטול גלוטן, הוא משמר את הטעם המזרח תיכוני המסורתי.
  8. ידידותית להכנת ארוחה: הכינו אצווה גדולה והקפיאו לשימוש מאוחר יותר.
  9. ניתן להתאמה: ניתן לטגן או לאפות פלאפל, בהתאמה לצרכים תזונתיים שונים.
  10. כיף להכין: עיצוב פלאפל יכול להיות פעילות בישול מהנה למשפחות או לחברים.

חלופות וטיפים

  • אוכלי כשרות: כפי שהוא, מתכון הפלאפל הזה מתאים לאוכלי כשרות. רק ודאו שכל המרכיבים בהם משתמשים, כולל השמן לטיגון, בעלי כשרות.
  • צרכים תזונתיים אחרים: לאלו העוקבים אחר דיאטה דלת שומן או נטולת שמן, ניתן לאפות את הפלאפל ב-200 מעלות צלזיוס במשך 25-30 דקות או עד להזהבה, מתהפכת באמצע הדרך.

עצות לשיפור

  • אין להשתמש בחומוס משומר למתכון זה. חומוס משומר הוא רך מדי ויגרום לפלאפל להתפרק.
  • טמפרטורת השמן חיונית לפלאפל מושלם. אם זה חם מדי, הפלאפל יתפרק מהר מדי ולא יתבשל. אם הוא נמוך מדי, הם יספגו יותר מדי שמן ויהפכו רטובים.
  • יש לעבד את התערובת עד לקבלת תערובת חלקה, לא שמנמנה. תערובת חלקה יותר תביא לפלאפל מגובש יותר.
  • אפשר לקרר את תערובת הפלאפל למשך 15 דקות לפני העיצוב אם היא מרגישה רכה מדי לטיפול.
  • תיהנו מפלאפל טרי וחם. הם מאבדים את הפריכות שלהם כשהם מתקררים. עם זאת, ניתן לשמור את התערובת הלא מטוגנת במקרר עד שבוע, או במקפיא עד שלושה חודשים.

יתרונות תזונתיים לפלאפל ללא גלוטן

פלאפל עשיר בחומרים מזינים שונים ומציע מספר יתרונות בריאותיים:

  1. עשיר בחלבון: חומוס הוא מקור מצוין לחלבון טבעוני וידידותי לצמחוני.
  2. עשיר בסיבים: תכולת הסיבים בחומוס יכולה לעזור לשלוט בתיאבון, ולגרום לך להרגיש שובע לאורך זמן.
  3. דל שומן: כשהוא אפוי במקום מטוגן, פלאפל יכול להיות חלופה דלת שומן.
  4. עשיר בוויטמינים ומינרלים: פלאפל מכיל חומרים מזינים שונים, כולל ברזל, מגנזיום וויטמינים מקבוצת B.
אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

מתכון לקונכיות בצק עלים שכל אחד יכול להכין
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון לקונכיות בצק עלים שכל אחד יכול להכין

מתכון לרוטב איולי ביתי משודרג
5/5
זמן הכנה:
10 דק׳

מתכון לרוטב איולי ביתי שישדרג לכם ים של מנות בבית!

מתכון לקראק פאי ביתית
5/5
זמן הכנה:
180 דק׳

מתכון לקראק פאי מדהים וממכר בטירוף (כיאה לשמו)

מתכון ללימונדה אלוהית
4.8/5
זמן הכנה:
10 דק׳

מתכון ללימונדה אלוהית – איך להכין לימונדה מהאגדות

מתכון עלי גפן ממולאים מהמטבח הערבי
5/5
זמן הכנה:
80 דק׳

מתכון עלי גפן ממולאים מהמטבח הערבי – מעדן אמיתי

מתכון לקרפצ'יו סינטה
5/5
זמן הכנה:
35 דק׳

מתכון לקרפצ'יו סינטה ברמה יותר גבוהה משל מסעדות

דילוג לתוכן