מתכון ריזוטו פריקי / פריקה

ריזוטו פריקה / פריקי
4/5
זמן הכנה:
50 דק׳
רמת קושי:
בינוני
כמות:
6 מנות
כשרות:
חלבי

מכירים פריקי?

פריקֶה או פריקי מעין דגן שעשוי מגרעיני חיטה ירוקה שטרם הבשילה. פריקה היא למעשה סוג של חיטה מעושנת – נפוצה במטבחים ערביים, וטעימה מאד.

הטעם המתקבל מפריקה הוא חזק, אדמתי משהו, מעושן וטעים מאד. על הדרך – לא יזיק לדעת שלפריקה ערך תזונתי גבוה יותר משל אורז בחלבון, ויטמינים ומינרלים.

מתכון זה של ריזוטו פריקי מציע טוויסט טעים ובריא לריזוטו האיטלקי המסורתי על ידי שימוש ב-פריקה (או פריקה), דגן עתיק ועמוס בחומרי הזנה, במקום אורז ארבוריו.

המנה הדשנה והמשביעה הזו משלבת מגוון ירקות ותבלינים ליצירת סימפוניה של מרקמים וטעמים.

מתכון לריזוטו פריקי – כדאי לדעת:

  • המתכון מיועד ל-6 אנשים.
  • לוקח כ-50 דקות הכנה.
  • רמת קושי: בינונית

איך להכין ריזוטו פריקי - רכיבים

  • · 300 גרם פריקה
  • · 1.5 ליטר ציר ירקות
  • · 2 כפות שמן זית
  • · 1 בצל גדול קצוץ דק
  • · 2 שיני שום, קצוצות
  • · 200 גרם פטריות קרמיני פרוסות
  • · 1 זוקיני קטן חתוך לקוביות
  • · 1 פלפל אדום, חתוך לקוביות
  • · 1 כפית כמון טחון
  • · 1 כפית כוסברה טחונה
  • · 1/2 כפית כורכום טחון
  • · 1/4 כפית פלפל קאיין (לא חובה)
  • · 150 מ"ל יין לבן
  • · 50 גרם גבינת פקורינו מגוררת (יש להשתמש בגבינה מאושרת כשרות לאוכלי כשרות)
  • · מלח ופלפל לפי הטעם
  • · קישוט לבחירה: פטרוזיליה טרייה או כוסברה קצוצה

איך מכינים ריזוטו פריקי - הוראות הכנה

  1. בסיר גדול מחממים את ציר הירקות ושומרים אותו חם על אש נמוכה.
  2. במחבת גדולה נפרדת מחממים את שמן הזית על אש בינונית. מוסיפים את הבצל והשום הקצוצים ומטגנים עד לריכוך, כ-5 דקות.
  3. מערבבים פנימה את הפריקה הסדוקה ומבשלים 2-3 דקות, או עד לקלוי קל.
  4. מוסיפים למחבת את הכמון הטחון, הכוסברה הטחונה, הכורכום הטחון ופלפל הקאיין (אם משתמשים בו) תוך ערבוב לאיחוד.
  5. יוצקים פנימה את היין הלבן ומבשלים תוך כדי ערבוב מתמיד עד שהוא נספג במלואו בפריקה.
  6. מוסיפים לפריקה בהדרגה את ציר הירקות המחומם, מצקת אחת בכל פעם, תוך כדי ערבוב מתמיד ומאפשרים לנוזל להיספג לפני שמוסיפים עוד. תהליך זה אמור להימשך כ-25-30 דקות.
  7. כשהפריקה כמעט מבושל לגמרי, מוסיפים את הפטריות הפרוסות, הקישואים החתוכים לקוביות והפלפל האדום חתוך לקוביות. ממשיכים לבשל ולערבב עד שהירקות רכים והריזוטו קרמי.
  8. מסירים את המחבת מהאש ומערבבים פנימה את גבינת הפקורינו המגוררת. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
  9. מגישים את הריזוטו Freekeh חם, מעוטר בפטרוזיליה טרייה או כוסברה אם רוצים.

יתרונות תזונתיים של ריזוטו פריקי

  • פריקה עשיר בחלבון, סיבים וחומרי תזונה חיוניים כגון ברזל, אבץ ומגנזיום.
  • פטריות קרמיני מספקות ויטמיני B, תומכות בחילוף החומרים ובתפקוד המוח.
  • קישואים ופלפל אדום עשירים בויטמינים A ו-C, המעודדים מערכת חיסונית ועור בריאים.
  • תערובת התבלינים במתכון מספקת תכונות אנטי דלקתיות ונוגדות חמצון, התומכות בבריאות הכללית.

תיהנו ממתכון ריזוטו פריקי כארוחה מזינה וטעימה המעניקה ספין מזין למנה איטלקית קלאסית, המתאימה למגוון העדפות תזונתיות.

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 3 בשלנים

מתכונים נוספים

מתכון לקונכיות בצק עלים שכל אחד יכול להכין
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון לקונכיות בצק עלים שכל אחד יכול להכין

מתכון לרוטב איולי ביתי משודרג
5/5
זמן הכנה:
10 דק׳

מתכון לרוטב איולי ביתי שישדרג לכם ים של מנות בבית!

מתכון לקראק פאי ביתית
5/5
זמן הכנה:
180 דק׳

מתכון לקראק פאי מדהים וממכר בטירוף (כיאה לשמו)

מתכון ללימונדה אלוהית
4.8/5
זמן הכנה:
10 דק׳

מתכון ללימונדה אלוהית – איך להכין לימונדה מהאגדות

מתכון עלי גפן ממולאים מהמטבח הערבי
5/5
זמן הכנה:
80 דק׳

מתכון עלי גפן ממולאים מהמטבח הערבי – מעדן אמיתי

מתכון לקרפצ'יו סינטה
5/5
זמן הכנה:
35 דק׳

מתכון לקרפצ'יו סינטה ברמה יותר גבוהה משל מסעדות

דילוג לתוכן