אוכל זה החיים

מתכון למקרון צרפתי מקורי

מתכון למקרון צרפתי
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳
רמת קושי:
בינוני
כמות:
24 מנות
כשרות:
פרווה

מקרונים צרפתיים הם עוגיות עדינות ואלגנטיות על בסיס מרנג שמקורן בצרפת. הפינוקים המתוקים הללו מורכבים משתי עוגיות מקמח שקדים בעלות מרקם חלק ואוורירי ומילוי טעים כרוך ביניהן. מקרונים ידועים בצבעיהם התוססים, בטעמים העשירים ובמשיכה שאין לעמוד בפניה. הם הפכו פופולריים ברחבי העולם והם חובה לנסות לכל חובב קינוחים.

רכיבים להכנת מקרון צרפתי מקורי

  • 200 גרם קמח שקדים
  • 200 גרם אבקת סוכר
  • 150 גרם חלבוני ביצה (מיושן 24-48 שעות)
  • 50 גרם סוכר מגורען
  • צבע מאכל (ג'ל או אבקה), אופציונלי
  • -למילוי-
  • לבחירתכם קרם חמאה, גנאש או ריבות בטעמים

הוראות הכנה למקרון צרפתי

  1. מנפים את קמח השקדים ואבקת הסוכר יחד לקערה. בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים המיושנים עד לקבלת קצף. מוסיפים בהדרגה את הסוכר המגורען תוך כדי המשך הקצפה. ממשיכים להקציף עד שהכל מתאחד.
  2. אופציונלי: מוסיפים כמות קטנה של צבע מאכל לתערובת החלבונים ומקפלים בעדינות עד לפיזור אחיד
  3. מקפלים בזהירות את תערובת קמח השקדים לתוך החלבונים הטרופים, בעזרת מרית. תהליך זה נקרא מקרון. ממשיכים בקיפול עד שהבלילה חלקה וזורמת כמו לבה
  4. מכינים שק זילוף עם קצה עגול (בערך 1 ס"מ קוטר) וממלאים את השקית בבלילת המקרון
  5. מעבירים עיגולים קטנים של בלילה על תבנית מרופדת בנייר אפייה או מחצלת סיליקון, תוך שימוש בתבנית כמייצב. השאירו מעט מרווח בין כל קליפת מקרון כדי לאפשר פיזור חום אחיד
  6. לאחר שכל הבלילה נטמעה, הקישו את נייר האפייה על השיש כמה פעמים כדי לשחרר בועות אוויר. נותנים למקרונים לנוח בטמפרטורת החדר במשך 30-60 דקות, עד שנוצר קרום קל על הקליפות
  7. מחממים את התנור ל-150 מעלות צלזיוס. אופים את המקרונים כ-15-18 דקות, או עד שהם מתייצבים ומסירים בקלות מנייר האפייה או המחצלת. הימנעו מהשחמת המקרון
  8. מוציאים את המקרונים מהתנור ונותנים להם להתקרר לחלוטין על תבנית האפייה לפני שמנסים להסיר אותם
  9. לאחר התקררות, חברו קונכיות מקרון בגודל דומה. מלאו שקית זילוף במילוי הרצוי והזרקו כמות קטנה על קליפה אחת. לחצו בעדינות על הקליפה התואמת מלמעלה כדי ליצור כריך
  10. חוזרים על תהליך המילוי עם שאר המקרונים
  11. לקבלת המרקם והטעם הטובים ביותר, מקררים את המקרונים הממולאים למשך 24 שעות כדי לאפשר לטעמים להתמזג יחד

כל הסיבות למה כדאי לכם לנסות להכין מקרונים צרפתיים

  • טעמים מעולים: מקרונים צרפתיים מגיעים במגוון רחב של טעמים, כולל קלאסיקות כמו וניל, שוקולד ופטל, כמו גם וריאציות ייחודיות כמו לבנדר, פיסטוק וקרמל מלוח. יש טעם שכולם ייהנו ממנו!
  • מרקם עדין: למקרונים יש קליפה חיצונית עדינה ופריכה המפנה את מקומה למרכז רך ולעיס. האיזון המושלם הזה של מרקמים יוצר חווית אכילה מענגת.
  • מדהימים מבחינה ויזואלית: המקרונים הצרפתיים שובי לב מבחינה ויזואלית, עם הקליפות החלקות והצבעוניות והמילויים המושכים שלהם. הם מהווים תוספת יפה לכל שולחן קינוחים או אירוע מיוחד.
  • קינוח עשיר: ניתן ליהנות ממקרונים בפני עצמם או להשתמש בהם כמרכיב בקינוחים אחרים. ניתן להגיש אותם כפינוק, לכלול במגש קינוחים או אפילו לשמש כקישוטים לעוגות ומאפים.
  • אפשרות ללא גלוטן: מכיוון שמקרונים עשויים מקמח שקדים, הם נטולי גלוטן באופן טבעי, מה שהופך אותם לבחירה נהדרת עבור אלה עם רגישות לגלוטן או הגבלות תזונתיות.
  • הקפדה על תזונה: מקרונים הם פינוקים קטנים בגודל ביס, מה שמאפשר שליטה במנות והופך אותם לפינוק נטול רגשות אשם.
  • רעיון מתנה ייחודי: מקרונים צרפתיים מהווים מתנה מתחשבת ויוקרתית לימי הולדת, חגים או כל אירוע מיוחד. האלגנטיות והטעם הטעים שלהם בוודאי ירשימו.
  • חוויה תרבותית: לנסות מקרונים צרפתיים זה כמו לצאת למסע קולינרי לצרפת. אתם יכולים לחקור טעימה מהתרבות והמסורת הצרפתית ממש בבית שלכם.
  • מתכון בהתאמה: ניתן להתאים אישית את המקרונים עם צבעים, טעמים ומילויים שונים, מה שנותן לכם את ההזדמנות להתנסות ולהיות יצירתיים במטבח.
  • קינוח מרשים: הגשת מקרונים תוצרת בית לאורחים שלכם ללא ספק תרשים אותם. לעוגיות העדינות הללו יש מוניטין של הכנתן מאתגרות, כך ששליטה באמנות אפיית המקרון תזכה אתכם בהערצה ותשבחות.

יתרונות תזונתיים של מקרונים צרפתיים:

מקרונים צרפתיים, כאשר צורכים אותם במתינות, יכולים לספק יתרונות תזונתיים מסוימים.

  • שקדים: מקרונים עשויים מקמח שקדים, המספק מקור טוב לשומנים בריאים, סיבים, חלבון, ויטמינים ומינרלים. ידוע שהשקדים תומכים בבריאות הלב ומסייעים בוויסות רמות הסוכר בדם.
  • אפשרות קלוריות נמוכה יותר: בהשוואה לקינוחים רבים אחרים, המקרונים הם דלי קלוריות יחסית, בדרך כלל נעים בין 70 ל-100 קלוריות לעוגייה, תלוי בגודל ובמילוי שמשתמשים.
  • ללא גלוטן: המקרונים הם נטולי גלוטן באופן טבעי, מה שהופך אותם למתאימים לאנשים עם רגישות לגלוטן או לאלו המקפידים על דיאטה נטולת גלוטן.

חלופות למתכון מקרון צרפתי:

לאוכלי כשרות או למי שמעדיף חלופות, ניתן לבצע את ההתאמות הבאות:
השתמשו בקמח שקדים ואבקת סוכר עם תעודת כשרות ומכינים מילוי כשר.
אם מעוניינים במקרון צרפתי לאחר ארוחה בשרית ניתן להחליף את כמו החמאה במרגרינה או ריבה על בסיס פירות ללא תוספת ג'לטין.

טיפים לשיפור המתכון מקרון צרפתי

  • השתמשו בחלבוני ביצה מיושנים: יישון החלבונים במשך 24-48 שעות במקרר עוזר להפחית את תכולת הלחות שלהם, וכתוצאה מכך מרקם מקרון טוב יותר.
  • היו עדינים: אך יסודיים כאשר מקפלים את תערובת קמח השקדים לתוך החלבונים הטרופים. ערבוב נמוך או ערבוב יתר עלול להשפיע על מרקם קליפות המקרון.
  • השתמשו בתבנית: מצמידים את קליפות המקרון על תבנית מרופדת בנייר אפייה או במחצלת סיליקון, בעזרת תבנית כדי להבטיח גודל וצורה עקביים.
  • זמן מנוחה: נותנים לקליפות המקרון לנוח בטמפרטורת החדר 30-60 דקות לפני האפייה. זה מאפשר להם לפתח משטח חלק וליצור קרום קל.
  • טמפרטורת התנור וזמן האפייה: המקרונים רגישים לחום ולכן חשוב למצוא את הטמפרטורה וזמן האפייה המתאימים לתנור הספציפי שלכם. בדקו תחילה כמות קטנה כדי לקבוע את ההגדרות האידיאליות.
  • וריאציות של טעמים: ניסוי עם תמציות, קליפות או אבקות שונות כדי להחדיר לקליפות המקרון טעמים ייחודיים. רק ודאו שהמרכיבים הנוספים לא יפריעו לתהליך
  • מילויים: תהיו יצירתיים עם המילויים! שקול להשתמש בקרם חמאה בטעמים, גנאש שוקולד, קרם פירות, או אפילו חמאות אגוזים למגע אישי.
  • מקרונים צרפתיים עדיף לצרוך תוך 2-3 ימים. שמרו אותם במקרר

מגישים את המקרונים צוננים ונהנים!

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 2 בשלנים
Picture of אוכל זה החיים
אוכל זה החיים

אוכל זה החיים הוא אתר מתכונים ששם לעצמו למטרה לספק כמה שיותר מתכונים בכמה יותר תחומים ולקהל רחב ככל הניתן - לא תמצאו אצלנו הגבלות או אג'נדות משום סוג. אוכל זה אכן החיים וכולם צריכים להנות ממנו!

מתכונים נוספים

סלט נענע, פטרוזיליה וכוסברה מרענן ומדהים
5/5
זמן הכנה:
15 דק׳

סלט נענע, פטרוזיליה וכוסברה מרענן ומדהים

בראוניז שוקולד גבינה ללא גלוטן: המתכון הממכר והמדהים ביותר
5/5
זמן הכנה:
75 דק׳

בראוניז שוקולד גבינה ללא גלוטן: המתכון הממכר והמדהים ביותר

עוגת תפוחים של סבתות – המתכון האגדי שיחזיר אתכם לילדות
5/5
זמן הכנה:
80 דק׳

עוגת תפוחים של סבתות: המתכון האגדי שיחזיר אתכם לילדות

כדורי גבינה מתוקים מבושלים: הפינוק המושלם (מתכון קל וטעים טיל!)
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

כדורי גבינה מתוקים מבושלים: הפינוק המושלם (מתכון קל וטעים טיל!)

קבב ערבי על האש בסגנון גלילי: המתכון המושלם לבשר עסיסי ומלא טעמים
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

קבב ערבי על האש בסגנון גלילי: המתכון המושלם לבשר עסיסי ומלא טעמים

גריסי פנינה - מתכון בסיסי וקל שתמיד מצליח
5/5
זמן הכנה:
35 דק׳

גריסי פנינה – מתכון בסיסי וקל שתמיד מצליח

דילוג לתוכן