מתכון לקציצות עוף מטוגנות

מתכון לקציצות עוף מטוגנות
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
25 מנות
כשרות:
בשרי

קציצות עוף הן מנה מענגת, טעימה וקלה שמקורה במסורות קולינריות שונות ברחבי העולם.

מתכון לקציצות עוף הספציפי הזה כולל קציצות עסיסיות עשויות עם עוף טחון, מתובלות בעשבי תיבול ותבלינים ומבושלות לשלמות.

הן מציעות אלטרנטיבה בריאה יותר לקציצות בשר בקר או טלה, מה שהופך אותן למתאימות למי שמחפש אופציה קלה ורזה יותר. שילוב הטעמים והמרקמים בקציצות עוף יוצר חוויה קולינרית מענגת ממנה ניתן ליהנות בדרכים שונות.

כמה סיבות לנסות להכין קציצות עוף:

  • אפשרות בריאה יותר: קציצות עוף מכילות פחות שומן וקלוריות בהשוואה לקציצות בשר בקר או טלה, מה שהופך אותן לבחירה מזינה עבור אנשים בעלי מודעות לבריאות.
  • הצעות הגשה: ניתן להגיש קציצות עוף כמתאבן, מנה עיקרית, או אפילו להשתמש בכריכים, סלטים או מנות פסטה, ומציעות אינסוף אפשרויות ליצירתיות קולינרית.
  • טעם עדין: לקציצות עוף יש טעם עדין, המאפשר להן לספוג את התבלינים והעשבים שבהם הם מתובלים, וכתוצאה מכך פרץ של טעמים בכל ביס.
  • מהיר וקל: המתכון הזה פשוט יחסית וניתן להכין אותו בזמן סביר, מה שהופך אותו לאידיאלי עבור אנשים עסוקים או משפחות.
  • משמח את הסועדים: כדורי בשר עוף אהובים ונהנים על ידי אנשים בכל הגילאים, מה שהופך אותם לבחירה מושלמת עבור התכנסויות, מסיבות או ארוחות משפחתיות.

מתכון זה:

  • מתאים ל כ-20-25 קציצות עוף.
  • זמן הכנה: זמן ההכנה הכולל למתכון זה הוא כ-30 דקות.
  • דרגת קושי: קלה

איך להכין קציצות עוף מטוגנות וטעימות – הרכיבים

  • 500 גרם עוף טחון
  • 1/2 כוס פירורי לחם (עדיף חיטה מלאה)
  • 1/4 כוס בצל קצוץ דק
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 2 כפות פטרוזיליה טרייה קצוצה
  • 1 כפית אורגנו מיובש
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1 ביצה טרופה קלות
  • 2 כפות שמן זית

איך מכינים קציצות עוף מטוגנות – השלבים

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מערבבים בקערת ערבוב גדולה את העוף הטחון, פירורי הלחם, בצל קצוץ, שום טחון, פטרוזיליה קצוצה, אורגנו מיובש, מלח, פלפל שחור וביצה טרופה קלות. מערבבים הכל יחד עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. מעצבים את התערובת לקציצות קטנות, בקוטר של כ-2-3 ס"מ, ומניחים אותן על תבנית האפייה המוכנה.
  4. במחבת גדולה מחממים את שמן הזית על אש בינונית. לאחר שהשמן חם, מוסיפים כמה קציצות בכל פעם, ומקפידים לא להעמיס את המחבת. מבשלים את הקציצות במשך 2-3 דקות לכל צד, או עד שהן מקבלות צבע חום זהוב. שלב זה מוסיף מרקם וטעם ייחודי לקציצות.
  5. מעבירים את הקציצות המבושלות חלקית מהמחבת לתבנית האפייה המוכנה. מכניסים את תבנית האפייה לתנור שחומם מראש ואופים את הקציצות במשך 12-15 דקות, או עד שהן מוכנות.
  6. לאחר הבישול, מוציאים את הקציצות מהתנור ונותנים להן לנוח כמה דקות.
  7. מגישים את כדורי העוף לפי הרצוי. ניתן ליהנות מהם לבד כמתאבן, להגיש עם רוטב טבילה, או לשלב אותם במנות שונות כמו פסטה, כריכים או סלטים.

אל תהססו להיות יצירתיים עם אפשרויות ההגשה ובחירות הרטבים שלך. כדורי עוף אלה מגוונים וניתן ליהנות מהם בדרכים רבות.

קציצות עוף מציעות מספר יתרונות תזונתיים

  • תכולת חלבון גבוהה: עוף הוא מקור רזה לחלבון, שהוא חיוני לצמיחת שרירים, תיקון ובריאות כללית.
  • נמוך יותר בשומן: בהשוואה לבשר בקר או טלה, לעוף יש תכולת שומן נמוכה יותר, מה שהופך אותו לאופציה בריאה יותר עבור אלה שערובים אחר צריכת השומן שלהם.
  • עשיר בויטמינים ומינרלים: בשר עוף הוא מקור טוב לויטמינים B6 ו-B12, ניאצין, זרחן וסלניום, התורמים לרווחה כללית ושמירה על בריאות.

שדרוגים אפשריים של המתכון

  • ניסוי עם עשבי תיבול ותבלינים: אל תהססו להתאים אישית את פרופיל הטעמים של כדורי העוף שלכם על ידי הוספת עשבי תיבול ותבלינים שונים כגון בזיליקום, טימין, פפריקה או פלפל קאיין.
  • שימור לחות: כדי לשמור על הקציצות לחות ועסיסיות, הימנעו מבישול יתר. שימו לב לזמן הבישול וודאו שהם מבושלים עד שהם מגיעים לטמפרטורה גבוהה.
  • צריבה למרקם: למראה חיצוני פריך יותר, אפשר לצרוב את הקציצות במחבת חמה עם מעט שמן לפני האפייה
  • אפשרויות רוטב: הגישו את כדורי העוף שלכם עם הרוטב האהוב עליכם, כגון מרינרה, טריאקי או רוטב עשיר של ירקות מוקפצים, כדי לשפר את הטעם הכללי.
  • הקפאה: ניתן להקפיא קציצות עוף לפני או אחרי הבישול. אם מקפיאים לפני הבישול, מעצבים את הקציצות, מניחים אותן על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומקפיאים עד להתייצבות. לאחר מכן העבירו אותם לשקית מקפיא או קופסה. כשמוכנים לבישול, הפשירו את הקציצות והמשיכו עם המתכון לפי ההוראות. אם מקפיאים לאחר הבישול, מצננים את הקציצות המבושלות לחלוטין, מניחים אותן בכלי או בשקית הניתנים להקפאה ומאחסנים במקפיא עד 3 חודשים.

עכשיו כשיש לכם את כל המידע, הגיע הזמן לשים את הסינר ולהתחיל לבשל קציצות עוף טעימות וקלות!

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

מתכון לחם בריוש צרפתי
5/5
זמן הכנה:
240 דק׳

מתכון לחם בריוש צרפתי מהמם שתתמכרו אליו

מתכון סלמון על האש בנייר כסף
5/5
זמן הכנה:
15 דק׳

מתכון סלמון על האש בנייר כסף (טעים אש תרתי משמע!)

מתכון - איך לבשל תורמוס כמו מקצוען על חלל
5/5
זמן הכנה:
130 דק׳

מתכון – איך לבשל תורמוס כמו מקצוען על חלל

מתכון סלט מלפפונים עם חמאת בוטנים
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון סלט מלפפונים עם חמאת בוטנים

מתכון שרימפס ושמנת - אחד המענגים שתאכלו אי פעם
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון שרימפס ושמנת – אחד המענגים שתאכלו אי פעם

מתכון רוטב בוטנים - איך להכין רוטב בוטנים מדהים?
5/5
זמן הכנה:
10 דק׳

מתכון רוטב בוטנים אסייתי לסלט, מוקפץ או סתם שדרוג לכל מנה שתרצו

דילוג לתוכן