אוכל זה החיים

מתכון שרימפס מטוגן בבלילה טעים בטירוף

שרימפס מטוגן בבלילה
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
4 מנות
כשרות:
פרווה

 

אוהבים שרימפס מוקפץ? שרימפס מטוגן זהו מעדן אהוב הידוע בחיצוניותם הפריכה ובפנים העסיסי והעדין. המנה הזו היא מרכיב עיקרי במטבחים רבים ברחבי העולם, שנחגגה בזכות הפשטות שלה והניגודיות המענגת של מרקמים.

בין אם אתם מגישים אותם כמתאבן, כנשנוש או כמנה עיקרית, שרימפס מטוגנים בטוח יהוו להיט עם הציפוי הזהוב והפריך והבשר העסיסיים שלהם. מתכון זה מציע שיטה פשוטה להשגת שרימפס מטוגנים בצורה מושלמת, מתובלים ולחם לטעם מקסימלי. תיהנו מהם עם רוטב הטבילה האהוב עליכם או פשוט בכוחות עצמם לחוויית פירות ים משביעה באמת.

את המתכון הבא של שרימפס מטוגן ניתן להכין עם בלילה של פירורי לחם, פנקו או טמפורה, או שילוב של הכל – מה שעושה לכם את זה.

זמן נחוץ

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן בישול: 10 דקות
  • זמן כולל: 30 דקות

איך להכין שרימפס מטוגן עם פירורי לחם / פנקו / טמפורה

  • 500 גרם שרימפס גדולים, קלופים ומפורקים, זנבות שלמים
  • 100 גרם קמח
  • 2 ביצים גדולות, טרופה
  • 150 גרם פירורי לחם או פנקו או טמפורה לפריכות נוספת
  • 1 כפית פפריקה
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • שמן צמחי, לטיגון
  • פלחי לימון, להגשה
  • אופציונלי: אבקת שום או פלפל קאיין לתוספת טעם

איך מכינים שרימפס מוקפץ מטוגן – שלב אחר שלב

  1. טפחו את השרימפס עם מגבות נייר כדי להסיר עודפי לחות.
  2. מתבלים את הקמח לכל מטרה בפפריקה, מלח ופלפל (ואבקת שום או פלפל קאיין אם משתמשים). מניחים אותו בצלחת רדודה.
  3. מניחים את הביצים הטרופות בכלי רדוד שני
  4. מניחים את פירורי הלחם או הפנקו בכלי רדוד שלישי.
  5. מחממים כמות נדיבה של שמן צמחי במחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה.
  6. טובלים כל שרימפס תחילה בקמח המתובל, מנערים מעליו את כל העודפים, לאחר מכן טובלים אותו בביצים הטרופות, ולבסוף מצפים אותו היטב בפירורי הלחם או הפנקו.
  7. מניחים בזהירות את השרימפס הלחם בשמן החם ומטגנים 2-3 דקות מכל צד, או עד להזהבה ופריכה. אין להעמיס את המחבת; מטגנים את השרימפס בקבוצות במידת הצורך.
  8. השתמשו בכף מחוררת כדי להעביר את השרימפס המטוגנים לצלחת מרופדת בנייר סופג כדי לנקז את עודפי השמן.
  9. מתבלים את השרימפס המטוגנים במעט יותר מלח, אם רוצים.
  10. מגישים את השרימפס המטוגנים חמים עם חתיכות לימון בצד לסחיטה מעל.

השרימפס המטוגנים האלה הם פריכים שאין לעמוד בפניהם מבחוץ ונימוחים להפליא מבפנים, מה שהופך אותם לבחירה מושלמת לכל אירוע. המפתח להשגת המרקם המושלם הוא לוודא שהשמן חם מספיק לפני הוספת השרימפס ולא להעמיס את המחבת כדי לאפשר לכל שרימפס להתבשל בצורה אחידה. תיהנו מפינוק פירות ים טעים זה עם הרטבים האהובים עליכם, כגון רוטב טרטר, רוטב קוקטיילים או סחיטה של מיץ לימון טרי לטעם פשוט אך מעודן.

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 2 בשלנים
Picture of אוכל זה החיים
אוכל זה החיים

אוכל זה החיים הוא אתר מתכונים ששם לעצמו למטרה לספק כמה שיותר מתכונים בכמה יותר תחומים ולקהל רחב ככל הניתן - לא תמצאו אצלנו הגבלות או אג'נדות משום סוג. אוכל זה אכן החיים וכולם צריכים להנות ממנו!

מתכונים נוספים

מתכון לעוגת נוגט
5/5
זמן הכנה:
150 דק׳

עוגת נוגט שלא תאמינו כמה היא טעימה: המתכון הסודי!

מתכון ללחם עדשים כתומות
5/5
זמן הכנה:
100 דק׳

לחם עדשים כתומות: המתכון שיפתיע אתכם בכל ביס

עוגת קוזונאק רומנית
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון לעוגת קוזונאק רומנית: מסע קסום לטעמים והניחוחות של המטבח הרומני

חזה כבש בעשבי תיבול ויין אדום
5/5
זמן הכנה:
150 דק׳

חזה כבש בעשבי תיבול ויין אדום: המתכון שהשכנים ידברו עליו חודשים

מרק מיסו
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מרק מיסו – המתכון המנצח שיעיף אתכם על טעמים יפניים מסחררים! 🍜🇯🇵

כדורי שיבולת שועל בריאים
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

כדורי בריאות עם שיבולת שועל, תמרים מרוסקים, חמאת בוטנים ועוד מטעמים

דילוג לתוכן