מתכון למעקודה

Quiche with spinach - traditional dish of french cuisine. Spinach  tart
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳
רמת קושי:
בינוני
כמות:
6 מנות
כשרות:
פרווה

מעקודה היא מנה מסורתית המוגשת לרוב כמנת פתיחה, אך יכולה להיות כמובן כמנה עיקרית. היא ממולאת בתערובת טעימה של ירקות ותבלינים.

רכיבים להכנת מעקודה (פשטידה עם ירקות)

  • · 2 בצלים גדולים, קצוצים
  • · 3 שיני שום, קצוצות
  • · 2 גזרים בינוניים, מגוררים
  • · 2 קישואים בינוניים, מגוררים
  • · 1 פלפל אדום, קצוץ
  • · 1 פלפל ירוק, קצוץ
  • · 1 כוס אפונה קפואה
  • · 2 כפיות כמון טחון
  • · 2 כפיות קינמון טחון
  • · 1 כפית ג'ינג'ר טחון
  • · 1 כפית פפריקה
  • · 1 כפית כורכום
  • · 1 כפית מלח
  • · 1/2 כפית פלפל שחור
  • · 1/2 כוס פטרוזיליה טרייה קצוצה
  • · 1/2 כוס כוסברה טרייה קצוצה
  • · 6 ביצים, טרופים
  • · 1/2 כוס שמן זית
  • · 12 דפים של בצק פילו
  • · 1/2 כוס חמאה מומסת

מעקודה - הוראות הכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  2. במחבת גדולה מחממים את שמן הזית על אש בינונית. מוסיפים את הבצל והשום ומאדים 5 דקות, או עד שהבצל שקוף.
  3. מוסיפים למחבת את הגזר המגורר, הקישואים, הפלפל האדום והפלפל הירוק ומקפיצים במשך 10 דקות, או עד שהירקות רכים.
  4. מוסיפים למחבת את האפונה והתבלינים (כמון, קינמון, ג'ינג'ר, פפריקה, כורכום, מלח ופלפל שחור) ומערבבים
  5. מבשלים עוד 5 דקות.
  6. מוסיפים למחבת את הפטרוזיליה והכוסברה הקצוצים ומערבבים.
  7. בקערה נפרדת טורפים את הביצים ואז מוסיפים אותן למחבת.
  8. מערבבים את התערובת כל הזמן במשך 5-7 דקות, או עד שהביצים מבושלות לגמרי.
  9. מסירים את המחבת מהאש ונותנים לתערובת להתקרר כמה דקות.
  10. משמנים תבנית עגולה בגודל 30 ס"מ (12 אינץ') בקצת חמאה.
  11. מניחים עלה של בצק פילו בתחתית הכלי ומברישים אותו בחמאה מומסת.
  12. חזרו על הפעולה עם 6 דפי בצק נוספים, להבריש כל שכבה בחמאה מומסת.
  13. יוצקים את תערובת הירקות לתבנית האפייה, מפזרים אותה בצורה אחידה.
  14. מכסים את תערובת הירקות ב-3 דפים נוספים של בצק פילו, מברישים כל שכבה בחמאה מומסת.
  15. מקפלים את שולי המאפה מעל תערובת הירקות ויוצרים שכבה.
  16. מברישים את החלק העליון של המאפה בחמאה מומסת.
  17. אופים בתנור שחומם מראש במשך 30-35 דקות, או עד שהמאפה מזהיב.
  18. מוציאים מהתנור ונותנים למעקודה להתקרר כמה דקות לפני שפורסים ומגישים.

יתרונות תזונתיים של מעקודה

  1. מתכון זה עמוס בירקות מזינים כגון קישואים, פלפלים ואפונה, שעשירים בסיבים, ויטמינים ונוגדי חמצון.
  2. התבלינים המשמשים במתכון זה, כולל כמון, קינמון, ג'ינג'ר, פפריקה וכורכום, לא רק מוסיפים טעם, אלא גם בעלי תכונות אנטי דלקתיות ועשויים לסייע בעיכול.
אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 2 בשלנים

מתכונים נוספים

מתכון לפאדג' שוקולד
5/5
זמן הכנה:
20 דק׳

מתכון פאדג' שוקולד – הכי טעים שיש!

מתכון לעוגת קפה בחושה
5/5
זמן הכנה:
55 דק׳

מתכון לעוגת קפה בחושה מושלמת לאירוח 🤎🤎🤎

מתכון לעוגת קפה ושוקולד
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון לעוגת קפה ושוקולד – טעם גן עדן!

מתכון לקציצות בשר ברוטב עגבניות מרוקאי
5/5
זמן הכנה:
35 דק׳

מתכון לקציצות בשר ברוטב עגבניות מרוקאי – מנה מנצחת

מתכון לנקניקיות עוף בנינג'ה גריל
5/5
זמן הכנה:
20 דק׳

מתכון לנקניקיות עוף בנינג'ה גריל – שכולם אוהבים

מתכון לבורקס בנינג'ה גריל
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון לבורקס בנינג'ה גריל – קליל וטוב

דילוג לתוכן