מתכון למפרום טריפוליטאי מסורתי

מפרום טריפוליטאי
5/5
זמן הכנה:
75 דק׳
רמת קושי:
בינוני
כמות:
4 מנות
כשרות:
פרווה

מתכון למפרום טריפוליטאי אמיתי? מצאתם!

התענגו על הקסם הקולינרי של מפרום, מנה טריפוליטאית מסורתית מעודנת המעוררת את בלוטות הטעם עם התערובת הייחודית של טעמים ומרקמים.

מתכון זה של מפרום קלאסי כולל תפוחי אדמה ממולאים כמרכיב הכוכב. 

במתכון זה, תפוחי האדמה מתבשלים לאט לשלמות, ומאפשרים להם לספוג את הטעמים המעודנים של הרוטב ומבטיחים מרקם נמס בפה.

מנה רב-תכליתית זו יכולה להיות מוגשת כמתאבן או כמנה עיקרית, מה שהופך אותה לבחירה נהדרת לאירוח אורחים או פשוט ליהנות מארוחה משפחתית נעימה.

מתכון להכנת מפרום זה:

  • מתאים ל-4 אנשים
  • לוקח כשעה ו-15 דקות להכין ולבשל
  • הוא מדורג כמתכון בדרגת קושי בינונית בסולם קל-בינוני-קשה.

בנוסף, ניתן למצוא מתכונים של מפרום בשלל וריאציות: מפרום מרוקאי, מפרום טוניסאי, מפרום צמחוני, טבעוני ועוד. במתכון זה נביא את הגרסה הקלאסית הטריפוליטאית.

איך להכין מפרום טריפוליטאי - הרכיבים

  • · 8 תפוחי אדמה בינוניים (בערך 5 ס"מ קוטר כל אחד)
  • · 1 בצל גדול, קצוץ דק
  • · 2 שיני שום, קצוצות
  • · 1 פלפל חריף בינוני, קצוץ דק
  • · 1 גזר בינוני, מגורר
  • · 2 כפות פטרוזיליה טרייה קצוצה
  • · 2 כפות כוסברה טרייה קצוצה
  • · 1/2 כפית כמון טחון
  • · 1/2 כפית פפריקה
  • · 1/2 כפית ג'ינג'ר טחון
  • · 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
  • · 1/4 כפית קינמון טחון
  • · מלח לטעימה
  • · 60 מ"ל (1/4 כוס) שמן זית
  • · 240 מ"ל (1 כוס) רוטב עגבניות
  • · 120 מ"ל (חצי כוס) מים
  • · 2 כפות דבש או סוכר חום
  • · מיץ מלימון 1

הכנת מפרום - איך מכינים מפרום קלאסי וטעים

  1. מקלפים את תפוחי האדמה ומשתמשים בכף קטנה או בלר מלון כדי לחלול את המרכז, ומשאירים דופן בעובי של כ-1 ס"מ. מניחים את בשר תפוחי האדמה שנשפך בצד לשימוש אחר או זורקים.
  2. בקערה גדולה מערבבים את הבצל הקצוץ, השום הטחון, הפלפל האנגלי, הגזר המגורר, הפטרוזיליה, הכוסברה, הכמון, הפפריקה, הג'ינג'ר, הפלפל השחור, הקינמון והמלח. מערבבים היטב ליצירת המילוי.
  3. ממלאים כל תפוח אדמה חלול בתערובת הירקות, היזהרו לא למלא אותם יתר על המידה.
  4. במחבת גדולה ועמוקה או בתנור הולנדי מחממים את שמן הזית על אש בינונית. מוסיפים את תפוחי האדמה הממולאים למחבת, מסדרים אותם בשכבה אחת.
  5. מערבבים בקערה נפרדת את רוטב העגבניות, המים, הדבש או הסוכר החום ומיץ הלימון. יוצקים את הרוטב על תפוחי האדמה הממולאים, מוודאים שהם מכוסים היטב.
  6. מביאים את הרוטב לרתיחה, ואז מנמיכים את האש לנמוכה. מכסים את המחבת ומבשלים את תפוחי האדמה במשך 45-60 דקות, או עד שהם רכים ומבושלים לחלוטין.
  7. מעבירים בזהירות את המאפרום המבושל לצלחת הגשה ויוצקים את הרוטב הנותר מעל. מקשטים בפטרוזיליה וכוסברה קצוצה נוספת, אם רוצים.
  8. מגישים חם.

יתרונות תזונתיים של מפרום טריפוליטאי

  • תפוחי אדמה הם מקור טוב לויטמין C, ויטמין B6, אשלגן וסיבים תזונתיים, התומכים בבריאות מערכת העיכול ובשובע.
  • עשיר בויטמינים ומינרלים חיוניים מהירקות וצמחי המרפא, כגון ויטמין A, ויטמין K וברזל.
  • שילוב התבלינים מספק תכונות אנטי דלקתיות ונוגדות חמצון.
אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

ריבועי בצק עלים עם תפוחים
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

ריבועי בצק עלים עם תפוחים – פיתוי של גן עדן!

מתכון לדג בורי אפוי בתנור
5/5
זמן הכנה:
40 דק׳

מתכון לבורי שלם בתנור – חובה לחובבי דגים

מתכון לדייסת קורנפלור
5/5
זמן הכנה:
10 דק׳

מתכון איך מכינים דייסת קורנפלור ביתית, מדהימה ומפנקת מאד

מתכון לקנלוני גבינות ברוטב שמנת
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

מתכון לקנלוני גבינות ברוטב שמנת שלא תוכלו להפסיק לאכול

טבחה אדומה לקוסקוס
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון לטבחה אדומה לקוסקוס בטעם אלוהי

מתכון למרק מינסטרונה איטלקי, קל אמיתי ומדהים
5/5
זמן הכנה:
35 דק׳

מתכון למרק מינסטרונה צמחוני, קל וטעים בקטע טרלולי

דילוג לתוכן