מתכון עוגת רוגלך פרווה

מתכון לעוגת רוגלך
5/5
זמן הכנה:
180 דק׳
רמת קושי:
בינוני
כמות:
32 מנות
כשרות:
פרווה

רוגעלך הוא מאפה יהודי מענג שמקורו במזרח אירופה. הפינוקים המענגים הללו ידועים בבצק הרך והמתקלף והמילויים הטעים שלהם.

רוגלך הוא מאפה רב-תכליתי שניתן למלא במגוון מילויים מתוקים כמו שימור פירות, אגוזים, שוקולד או סוכר קינמון. הוא נהנה לעתים קרובות במהלך חגים, חגיגות, או כפינוק מיוחד.

השילוב של מאפה חמאתי ומילויים מלאי טעם הופך את הרוגלך לקינוח אהוב שבטוח ישמח את בלוטות הטעם שלכם.

רכיבים להכנת עוגת רוגלך פרווה

  • · - לבצק -
  • · 225 גרם קמח לכל מטרה
  • · 225 גרם חמאה פרווה ללא מלח, קרה וחתוכה לקוביות קטנות
  • · 225 גרם גבינת שמנת פרווה, קרה וחתוכה לקוביות קטנות
  • · 50 גרם סוכר מגורען
  • · 1/4 כפית מלח
  • · - למילוי -
  • · 200 גרם שימור פירות או ריבה (כגון פטל, משמש או תות)
  • · 100 גרם אגוזים קצוצים (כגון אגוזי מלך, אגוזי פקאן או שקדים)
  • · 100 גרם שוקולד צ'יפס פרווה או שוקולד קצוץ
  • · 50 גרם סוכר מגורען
  • · 1 כפית קינמון טחון
  • · - לציפוי -
  • · 1 ביצה טרופה (לשטיפת ביצים)
  • · 2 כפות סוכר מגורען (לפיזור)

הוראות הכנת עוגת רוגלך פרווה

  1. בקערת ערבוב גדולה מערבבים את הקמח, החמאה, גבינת השמנת, הסוכר והמלח.
  2. השתמשו בידיים שלכם או בחותכן מאפים כדי לערבב את החומרים עד שהם מתאחדים ויוצרים בצק. הימנע מערבוב יתר.
  3. מחלקים את הבצק לארבעה חלקים שווים. מעצבים כל חלק לדיסק ועוטפים אותם בניילון נצמד. מקררים את הבצק לפחות שעה או לילה.
  4. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס (350 מעלות צלזיוס) ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  5. מוציאים דיסקית בצק אחת מהמקרר ונותנים לה לשבת בטמפרטורת החדר כמה דקות כדי להתרכך מעט.
  6. על משטח מקומח קלות, מרדדים את הבצק לעיגול בעובי של כ-0.3 ס"מ (⅛ אינץ').
  7. מורחים שכבה דקה של שימור פירות או ריבה על הבצק המרודד, ומשאירים גבול קטן סביב הקצוות.
  8. מפזרים את האגוזים הקצוצים, השוקולד צ'יפס, הסוכר והקינמון באופן שווה על השימורים.
  9. בעזרת סכין חדה או חותכן פיצה חותכים את הבצק ל-8 משולשים שווים, בדומה לפרוסות פיצה.
  10. החל מהקצה הרחב, מגלגלים כל משולש בחוזקה ליצירת צורת סהר קטן. חזור על תהליך זה עם שאר דיסקיות הבצק והמילויים.
  11. מניחים את הרוגלך על תבנית האפייה המוכנה, משאירים מעט מרווח בין כל מאפה.
  12. מברישים את הרוגלך בשטיפת הביצים הטרופות ומפזרים עליהם סוכר מגורען.
  13. אופים בתנור שחומם מראש כ-20-25 דקות או עד להזהבה.
  14. מוציאים את הרוגלך מהתנור ונותנים להם להתקרר על רשת לפני ההגשה.

סיבות לנסות את המתכון לעוגת רוגלך פרווה

  1. מרקם מתקלף שאי אפשר לעמוד בפניו: בצק המאפה של רוגלך עשוי עם גבינת שמנת וחמאה, וכתוצאה מכך מרקם רך ומתקלף שנמס בפה.
  2. אפשרויות מילוי אינסופיות: אפשר להיות יצירתיים עם המילויים, כמו ריבת פטל, שימור משמש, שוקולד צ'יפס, אגוזים קצוצים או שילוב של טעמים.
  3. פינוק רב תכליתי: Rugelach מושלם לכל אירוע, בין אם זה מפגש חגיגי, תה אחר הצהריים או קינוח נעים עם כוס קפה.
  4. תענוג כף יד: המנות האישיות של הרוגלך הופכות אותו לנוח ליהנות כפינוק כף יד או לחלוק עם בני משפחה וחברים.
  5. טוב תוצרת בית: הכנת רוגלך מאפס מאפשרת להתאים אישית את הטעמים וליהנות מהסיפוק שביצירת מאפה מסורתי אהוב.
  6. מורשת תרבותית: לרוגלך היסטוריה עשירה במטבח היהודי ולעתים קרובות מזוהה עם חגים וחגיגות יהודיות.
  7. ידידותי למקפיא: Rugelach מקפיא היטב, כך שאתה יכול להכין אצווה גדולה ולהחזיק אותם בהישג יד עבור חשקים עתידיים או אורחים בלתי צפויים.
  8. יתרונות תזונתיים: בעוד שרוגלך הוא פינוק, ניתן להכין אותו עם חלופות בריאות יותר כמו קמח מלא, מילוי מופחת סוכר ושילוב מרכיבים מזינים כמו אגוזים או פירות יבשים.
  9. מצגת מרשימה: צורת הספירלה היפה והצבע החום-זהוב של הרוגלך הופכים אותו לתוספת מושכת את העין לכל שולחן קינוחים.
  10. מסורת ונוסטלגיה: לרוגלך יש משיכה נוסטלגית למי שגדל ונהנה מהמאפה האהוב הזה. ניסיון המתכון הזה מאפשר לך להתחבר למסורות הקולינריות היהודיות וליצור זיכרונות משלך.

חלופות מתכון לעוגת רוגלך פרווה

  • כשרות: יש לוודא שכל המרכיבים בהם משתמשים הם בעלי אישור כשרות ועמידה בחוקי התזונה.
  • הגבלות תזונתיות: החליפו את הקמח לכל מטרה בקמח ללא גלוטן כדי להפוך את הרוגלך ללא גלוטן. השתמשו בגבינת שמנת ומרגרינה ללא חלב לגרסה ללא חלב.

טיפים לשיפור המתכון לעוגת רוגלך פרווה

  • מצננים את הבצק היטב כדי להקל על הטיפול בו ולמנוע ממנו להיות רך מדי.
  • נסה עם מילויים שונים כדי להתאים להעדפות שלך. אתה יכול להשתמש נוטלה, קרמל, פירות יבשים, או אפילו מילויים מלוחים כמו פסטו וגבינה.
  • הוסף נגיעה של גרידת הדרים, כמו לימון או תפוז, לבצק לטוויסט מרענן.
  • מפזרים על הרוגלך אבקת סוכר או מטפטפים עליהם זיגוג פשוט לתוספת מתיקות וקישוט.
  • אחסן את הרוגלך בכלי אטום בטמפרטורת החדר עד 3-4 ימים, או להקפיא אותם לאחסון ארוך יותר.

תיהנו מהטעמים והמרקמים המענגים של רוגלך תוצרת בית, והתענגו על השמחה של המאפה היהודי המסורתי הזה!

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

מתכון לפאדג' שוקולד
5/5
זמן הכנה:
20 דק׳

מתכון פאדג' שוקולד – הכי טעים שיש!

מתכון לעוגת קפה בחושה
5/5
זמן הכנה:
55 דק׳

מתכון לעוגת קפה בחושה מושלמת לאירוח 🤎🤎🤎

מתכון לעוגת קפה ושוקולד
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון לעוגת קפה ושוקולד – טעם גן עדן!

מתכון לקציצות בשר ברוטב עגבניות מרוקאי
5/5
זמן הכנה:
35 דק׳

מתכון לקציצות בשר ברוטב עגבניות מרוקאי – מנה מנצחת

מתכון לנקניקיות עוף בנינג'ה גריל
5/5
זמן הכנה:
20 דק׳

מתכון לנקניקיות עוף בנינג'ה גריל – שכולם אוהבים

מתכון לבורקס בנינג'ה גריל
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון לבורקס בנינג'ה גריל – קליל וטוב

דילוג לתוכן