אוכל זה החיים

מתכון לפוקצ'ה שום

פוקצ'ה שום
5/5
זמן הכנה:
120 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
12 מנות
כשרות:
פרווה

פוקצ'ה היא לחם שטוח איטלקי שזכה לפופולריות באזור הליגורי של איטליה, במיוחד בעיר החוף גנואה. הלחם הרב-תכליתי הזה הפך מאז למרכיב עיקרי אהוב במטבח האיטלקי והפיץ את הטעמים שלו ברחבי העולם.

פוקצ'ה שום היא וריאציה מעוררת תיאבון של פוקצ'ות מסורתיות, המשלבות ניחוח וטעם עשירים של שום. הלחם רך ואוורירי להפליא מבפנים, עם קרום זהוב פריך מבחוץ, ומעליו שום מלוח ועשבי תיבול ארומטיים.

  • כמות: 12 מנות
  • זמן הכנה: שעתיים
  • קושי: בינוני
  • כשרות: פרווה

סיבות לנסות פוקצ'ה שום

השילוב של שום ועשבי תיבול טריים יוצר סימפוניה של טעמים שפשוט אי אפשר לעמוד בפניה.

פוקצ'ה שום היא לחם רב-תכליתי שניתן ליהנות ממנו בפני עצמו, כתוספת למרקים, סלטים או מנות פסטה, או להשתמש בו כבסיס לכריכים טעימים.

למרות שזה דורש זמן התפחה, הכנת פוקצ'ות מאפס היא לא קשה כלל.

הגשת פוקצ'ות שום תוצרת בית לאורחים שלכם תזכה אותכם בשבחים קולינריים ותציג את כישורי האפייה שלכם.

הריח של אפיית פוקצ'ות שום ימלא את המטבח שלכם בניחוח מדהים, מה שיהפוך אותה לחוויה מהנה.

אתם יכולים להיות יצירתי עם תוספות כמו זיתים, עגבניות שרי או בצל מקורמל לתוספת טעמים.

לשום יתרונות בריאותיים רבים, כולל תמיכה במערכת החיסון, הפחתת לחץ דם והיותו מקור נהדר לנוגדי חמצון.

ניתן להעשיר את הפוקצ'ה בשמן זית, המכיל שומנים בריאים חד בלתי רוויים, המסייע לבריאות הלב.

ילדים ומבוגרים כאחד יאהבו את הטעם של פוקצ'ה שום, מה שהופך אותה לפינוק משפחתי מושלם.

לנסות מתכונים שונים מרחבי העולם, כמו פוקצ'ות שום, היא דרך מענגת לצאת להרפתקה קולינרית.

רכיבים להכנת פוקצ'ה שום

  • 500 גרם קמח
  • 10 גרם שמרים יבשים פעילים
  • 350 מ"ל מים פושרים
  • 4-5 שיני שום, קצוצות
  • 3 כפות שמן זית כתית מעולה (ועוד לטפטוף)
  • 1 כפית סוכר
  • 2 כפיות מלח
  • רוזמרין טרי (או עשבי תיבול אחרים כמו טימין או אורגנו)
  • מלח ים גס (לפיזור מלמעלה)

פוקצ'ה שום – הוראות להכנת המתכון

  1. בקערה קטנה ממיסים את הסוכר במים פושרים. מפזרים את השמרים על המים ומניחים להם לשבת כ-5-10 דקות עד שהם הופכים לקצף.
  2. בקערת ערבוב גדולה מערבבים את הקמח והמלח. יוצקים פנימה באיטיות את תערובת השמרים ו-3 כפות שמן זית. מערבבים את החומרים יחד עד שנוצר בצק.
  3. מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות ולשים אותו כ-8-10 דקות עד שהוא הופך חלק ואלסטי.
  4. מניחים את הבצק בקערה משומנת קלות, מכסים אותו במטלית לחה או בניילון נצמד ומתפיחים במקום חמים ונטול גיחות כשעה או עד שהוא מכפיל את נפחו.
  5. מחממים את התנור ל-220 מעלות צלזיוס. משמנים תבנית או מרפדים בנייר אפייה.
  6. לאחר שהבצק תפח, מכסים אותו כלפי מטה כדי לשחרר את האוויר. מעבירים אותו לתבנית האפייה המוכנה ומתוחים אותו בעדינות כדי לכסות את כל התבנית בצורה אחידה.
  7. לוחצים את קצות האצבעות לתוך הבצק, יוצרים גומות על פני השטח.
  8. מערבבים את השום הטחון עם כמה כפות שמן זית. מברישים את תערובת השום-שמן בנדיבות על החלק העליון של הבצק.
  9. מפזרים על הפוקצ'ה רוזמרין טרי (או עשבי תיבול) ומלח ים גס.
  10. מכסים את הבצק במגבת לחה ונותנים לו לנוח עוד 15-20 דקות.
  11. אופים את פוקצ'ת השום בתנור שחומם מראש במשך 20-25 דקות או עד שהיא מקבלת צבע זהוב מלמעלה.
  12. לאחר האפייה, מוציאים את הפוקצ'ה מהתנור ומזלפים עוד מעט שמן זית מלמעלה. מניחים ללחם להתקרר מעט לפני שפורסים אותו לריבועים או לפלחים. מגישים חם ונהנים!

יתרונות תזונתיים

פוקצ'ה שום, כאשר היא עשויה עם מרכיבים איכותיים, יכולה לספק מספר תזונתיים:

  • מקור טוב לפחמימות לאנרגיה.
  • מכיל שומנים בריאים משמן זית, מקדם את בריאות הלב.
  • לשום יש תכונות מחזקות מערכת החיסון ויכול לעזור לווסת את לחץ הדם.
  • עשבי תיבול ארומטיים כמו רוזמרין מספקים נוגדי חמצון ויתרונות אנטי דלקתיים.

דגשים וחלופות למתכון

  • לאוכלי כשרות, פרווה. יש לוודא שכל המרכיבים הם עם תעודת כשרות
  • למי שמעדיף, ניתן להחליף את המלח הגס במלח רגיל

טיפים לשיפור המתכון

  • התנסו עם עשבי תיבול ותוספות שונות כמו עגבניות שרי, זיתים או בצל מקורמל.
  • לטעם עמוק יותר של השום, מטגנים את השום הטחון במעט שמן זית לפני מברישים אותו על הבצק.
  • כדי לאחסן שאריות של פוקצ'ה, עטפו אותן בניילון נצמד ושמרו אותן בטמפרטורת החדר עד יומיים. מחממים אותן שוב בתנור כמה דקות לפני ההגשה.
אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים
Picture of אוכל זה החיים
אוכל זה החיים

אוכל זה החיים הוא אתר מתכונים ששם לעצמו למטרה לספק כמה שיותר מתכונים בכמה יותר תחומים ולקהל רחב ככל הניתן - לא תמצאו אצלנו הגבלות או אג'נדות משום סוג. אוכל זה אכן החיים וכולם צריכים להנות ממנו!

מתכונים נוספים

מתכון לעוגת גזר משגעת ומשובחת
3.6666666666667/5
זמן הכנה:
90 דק׳

מתכון לעוגת גזר משגעת ומשובחת שתגרום לכם להתמכר!

עוגת לימון עם אינסטנט פודינג
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳

מתכון לעוגת לימון עם אינסטנט פודינג שתגרום לכם ללקק את הקערה

מתכון לעמבה
5/5
זמן הכנה:
20 דק׳

איך מכינים עמבה: המתכון שיגרום לכם להתאהב מחדש ברוטב המזרחי

סלט חצילים בלקני
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

סלט חצילים בלקני מיוחד שיהפוך כל ארוחה לחגיגה של טעמים!

כדורי שוקולד עם חמאת בוטנים
5/5
זמן הכנה:
20 דק׳

כדורי השוקולד עם חמאת בוטנים שיגרמו לכם להתמכר!

סושי חמאת בוטנים
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

סושי עם חמאת בוטנים – המתכון הכי טעים ומפתיע שתטעמו!

דילוג לתוכן