מתכון נהדר לעוגיות שקדים ללא גלוטן וללא סוכר

מתכון נהדר לעוגיות שקדים ללא גלוטן וללא סוכר
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
16 מנות
כשרות:
פרווה

עוגיות השקדים המענגות הללו הן פינוק מענג לכל מי שמחפש לספק את תשוקתו למתוק מבלי להתפשר על הבריאות. עוגיות אלה, שמקורן באזור הים התיכון, היו פינוק אהוב במשך מאות שנים. הם לא רק נטולי גלוטן וללא סוכר, אלא גם מכילים אגרוף תזונתי, מה שהופך אותם לבחירה מצוינת עבור אלה עם הגבלות תזונתיות או כל מי שמחפש פינוק נטול רגשות אשם.

הנה 10 סיבות משכנעות לנסות את עוגיות השקדים האלה

  • ללא גלוטן: מתאים לבעלי רגישות לגלוטן או צליאק.
  • ללא סוכר: מושלם לחולי סוכרת או לאלו המפחיתים את צריכת הסוכר.
  • עשיר בחלבון: שקדים הם מקור מצוין לחלבון מהצומח.
  • שומנים בריאים: שקדים מספקים שומנים חד בלתי רווים בריאים ללב.
  • דל פחמימות: אידיאלי עבור דיאטות דלות פחמימות.
  • עשיר בסיבים: מסייע בתמיכה בבריאות מערכת העיכול.
  • ויטמין E: שקדים עמוסים בנוגדי חמצון רב עוצמה זה.
  • מינרלים בוסט: מכיל מינרלים חיוניים כמו מגנזיום וסידן.
  • אינדקס גליקמי נמוך: לא יגרום לעליונים מהירים ברמת הסוכר בדם.
  • טעים: המתיקות הטבעית של השקדים ומגע של וניל הופכים את העוגיות הללו לפינוק טעים.

רכיבים להכנת עוגיות שקדים ללא גלוטן וללא סוכר

  • · 200 גרם קמח שקדים
  • · 60 גרם שמן קוקוס (או חמאת שקדים)
  • · 1 ביצה (או ביצת פשתן לטבעונים)
  • · 1 כפית תמצית וניל
  • · 1/4 כפית מלח
  • · 1/2 כפית אבקת אפייה
  • · 30 גרם שוקולד מריר לא ממותק קצוץ (לא חובה)
  • · 30 גרם שקדים קצוצים (לא חובה)
  • · ממתיק סטיביה או אריתריטול לפי הטעם (בערך 2-3 כפות)

הוראות להכנת עוגיות שקדים ללא גלוטן וללא סוכר

  1. מחממים את התנור ל-170 מעלות צלזיוס ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. בקערת ערבוב מערבבים את קמח השקדים, אבקת האפייה והמלח. מערבבים היטב.
  3. בקערה נפרדת המתאימה למיקרוגל, ממיסים את שמן הקוקוס (או חמאת השקדים) עד שהוא הופך לנוזל, כ-20-30 שניות במיקרוגל.
  4. בקערה קטנה נוספת, הכינו את ביצת זרעי הפשתן על ידי ערבוב של כף אחת של זרעי פשתן טחונים עם 3 כפות מים. תן לזה לשבת כמה דקות עד שהוא מסמיך.
  5. הוסף לתערובת היבשה את שמן הקוקוס המומס (או חמאת השקדים), ביצת זרעי הפשתן (או ביצה רגילה), תמצית הוניל והממתיק לבחירתך. מערבבים עד שנוצר בצק.
  6. אם רוצים, מקפלים פנימה שוקולד מריר קצוץ לא ממותק ושקדים קצוצים לתוספת טעם ומרקם.
  7. מגלגלים את הבצק ל-16 כדורים שווים בגודלם, ואז משטחים אותם מעט על תבנית האפייה המרופדת בנייר אפייה. השאירו מספיק רווח בין כל עוגיה.
  8. אופים בתנור שחומם מראש במשך 12-15 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות בשוליים.
  9. מוציאים מהתנור ומניחים לעוגיות להתקרר על תבנית האפייה לכמה דקות לפני שמעבירים אותן לרשת להתקררות מלאה.

יתרונות תזונתיים

  • כל עוגיה מכילה כ-80-100 קלוריות.
  • עשיר בשומנים בריאים, המספקים אנרגיה מתמשכת.
  • קמח שקדים הוא מקור מצוין לויטמין E, התומך בבריאות העור.
  • דל פחמימות וידידותי לקטו.
  • מתאים לאלו העוקבים אחר דיאטה נטולת גלוטן או סוכר.

חלופות מתכון

  • לאוכלי כשרות, יש לוודא שכל המרכיבים כשרים.
  • החליפו שמן קוקוס בחמאת שקדים או בחמאת אגוזים אחרת לבחירתכם.
  • התאם את רמת המתיקות לטעם שלך עם תחליף הסוכר המועדף עליך.

טיפים לשיפור המתכון

  • היזהר עם ממתיקים; להתחיל עם כמות קטנה יותר ולהתאים לפי הטעם.
  • התאם אישית את העוגיות שלך על ידי הוספת מרכיבים כמו קינמון, אגוז מוסקט או גרידת לימון לתוספת טעם.
  • אחסן את העוגיות האלה בכלי אטום עד שבוע או הקפיא לחיי מדף ארוכים יותר.

עוגיות השקדים ללא גלוטן וללא סוכר הן לא רק קלות להכנה אלא גם חלופה בריאה יותר לעוגיות מסורתיות. תיהנו מהטוב של השקדים ומהסיפוק של פינוק תוצרת בית ללא כל אשמה.

 

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

מתכון לקונכיות בצק עלים שכל אחד יכול להכין
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון לקונכיות בצק עלים שכל אחד יכול להכין

מתכון לרוטב איולי ביתי משודרג
5/5
זמן הכנה:
10 דק׳

מתכון לרוטב איולי ביתי שישדרג לכם ים של מנות בבית!

מתכון לקראק פאי ביתית
5/5
זמן הכנה:
180 דק׳

מתכון לקראק פאי מדהים וממכר בטירוף (כיאה לשמו)

מתכון ללימונדה אלוהית
4.8/5
זמן הכנה:
10 דק׳

מתכון ללימונדה אלוהית – איך להכין לימונדה מהאגדות

מתכון עלי גפן ממולאים מהמטבח הערבי
5/5
זמן הכנה:
80 דק׳

מתכון עלי גפן ממולאים מהמטבח הערבי – מעדן אמיתי

מתכון לקרפצ'יו סינטה
5/5
זמן הכנה:
35 דק׳

מתכון לקרפצ'יו סינטה ברמה יותר גבוהה משל מסעדות

דילוג לתוכן