מתכון נדיר לעוגת קפה ללא גלוטן

עוגת נס קפה
5/5
זמן הכנה:
70 דק׳
רמת קושי:
בינוני
כמות:
10 מנות
כשרות:
חלבי

מקורה בארצות הברית, עוגת קפה הפכה לפינוק אהוב שנהנה ממנו ברחבי העולם. מוגש באופן מסורתי לצד כוס קפה, זהו הליווי המושלם לחליטת הבוקר או אחר הצהריים שלך. עם זאת, עבור אלה עם רגישות לגלוטן או צליאק, ליהנות מהפינוק המענג הזה יכול להיות אתגר. זה המקום שבו עוגת הקפה ללא גלוטן שלנו באה להציל! היא שומרת על כל הטעם והטוב הפירורי של עוגת הקפה הקלאסית תוך שהיא נטולת גלוטן, מה שהופך אותה לנגישה לקהל רחב יותר.

5-10 סיבות לנסות עוגת קפה ללא גלוטן

  • תענוג ללא גלוטן: מושלם לבעלי רגישות לגלוטן או מחלת צליאק.
  • טעם עשיר: תיהנו מהטעמים החמים והמנחמים של קינמון, אגוזים וסוכר חום.
  • רב תכליתי: אידיאלי לארוחת בוקר, בראנץ' או קינוח מענג.
  • מועדף משפחתי: אהוב על ילדים ומבוגרים כאחד.
  • ערך תזונתי: ארוז בחלבון וסיבים מקמח שקדים.
  • אפשרויות ללא חלב: ניתן להכין בקלות ללא חלב על ידי שימוש בתחליפים שאינם חלביים.
  • זיווג מושלם: משתלב מצוין עם הקפה או התה האהובים עליך.
  • מצגת מרשימה: תוספת יפה לכל שולחן בראנץ'.
  • ניתן להתאמה אישית: הוסף את האגוזים או הפירות האהובים עליך כדי להתאים אישית את עוגת הקפה שלך.
  • נהדר לשיתוף: מתכון זה מניב מנה נדיבה, מה שהופך אותו מתאים להתכנסות או הכנת ארוחה.

רכיבים להכנת עוגת קפה ללא גלוטן

  • · עבור העוגה:
  • · 2 כוסות (240 גרם) קמח שקדים
  • · 1/2 כוס (60 גרם) קמח טפיוקה
  • · 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • · 1/4 כוס (50 גרם) סוכר חום
  • · 1 כפית אבקת אפייה
  • · 1/2 כפית סודה לשתייה
  • · 1/2 כפית מלח
  • · 1 כפית קינמון טחון
  • · 1/2 כוס (120 מ"ל) רסק תפוחים לא ממותק
  • · 1/4 כוס (60 מ"ל) שמן צמחי או שמן קוקוס מומס
  • · 2 ביצים גדולות
  • · 1 כפית תמצית וניל
  • · 1/2 כוס (120 מ"ל) חלב (או תחליף חלב לאפשרות ללא חלב)
  • · לציפוי שטרויזל:
  • · 1/2 כוס (60 גרם) קמח שקדים
  • · 1/4 כוס (50 גרם) סוכר חום
  • · 2 כפות חמאה מומסת (או חלופה ללא חלב)
  • · 1/2 כפית קינמון טחון
  • · 1/4 כוס (30 גרם) אגוזים קצוצים (למשל, אגוזי פקאן או אגוזי מלך)

הוראות להכנת עוגת קפה ללא גלוטן

  1. מחממים את התנור: מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס. משמנים ומרפדים תבנית אפייה מרובעת בגודל 20 ס"מ בנייר אפייה, ומשאירים תלייה משני הצדדים מנוגדים להסרה קלה.
  2. בקערה גדולה, טורפים יחד את קמח השקדים, קמח הטפיוקה, הסוכר, הסוכר החום, אבקת האפייה, הסודה לשתייה, המלח וכפית קינמון טחון.
  3. בקערה נפרדת, מערבבים את רסק התפוחים, שמן צמחי, ביצים, תמצית וניל וחלב. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. יוצקים בהדרגה את החומרים הרטובים לתוך החומרים היבשים, תוך ערבוב עד שנוצרת בלילה חלקה.
  5. בקערה קטנה מערבבים יחד קמח שקדים, סוכר חום, חמאה מומסת ו-1/2 כפית קינמון טחון עד שהוא דומה לפירורים גסים.
  6. מערבבים פנימה את האגוזים הקצוצים.
  7. יוצקים מחצית מבלילת העוגה לתבנית האפייה המוכנה ומפזרים אותה בצורה אחידה.
  8. מפזרים מחצית מציפוי השטרויזל על הבלילה.
  9. חוזרים על הפעולה עם שאר הבלילה והשטרויזל.
  10. אופים בתנור שחומם מראש במשך 35-40 דקות או עד שקיסם הננעץ למרכזו יוצא נקי.
  11. מניחים לעוגת הקפה להתקרר בתבנית במשך 10 דקות.
  12. השתמשו בכיסויי נייר האפייה כדי להרים את העוגה מהתבנית ולעלות על רשת לצינון מלא.
  13. לאחר התקררות, פורסים את עוגת הקפה לריבועים.
  14. הגישו והתענגו על הטוב ללא גלוטן!

יתרונות תזונתיים

  • עוגת קפה נטולת גלוטן זו עשירה בקמח שקדים, מספקת שומנים בריאים, סיבים וחלבונים.
  • גם קמח שקדים דל בפחמימות, מה שהופך אותו מתאים לאלו העוקבים אחר דיאטה דלת פחמימות.
  • הוא נקי מגלוטן, מה שהופך אותו לבטוח עבור אנשים עם רגישות לגלוטן או מחלת צליאק.
  • על ידי שימוש בחמאה ללא חלב ובתחליף חלב, תוכלו להתאים את המתכון הזה בקלות לאלו עם אלרגיות לחלב או אי סבילות ללקטוז.

חלופות מתכון לאוכלי כשרות

  • יש לוודא שכל המרכיבים בהם משתמשים הם בעלי תעודת כשרות.
  • החלף מוצרי חלב בחלופות חלב עם תעודת כשרות במידת הצורך.

טיפים לשיפור

  • מוסיפים לבלילה חופן פירות יער טריים או תפוחים פרוסים לטוויסט פירותי.
  • התנסו עם אגוזים ותבלינים שונים בציפוי השטרויזל לפי טעמכם.
  • מגישים חם עם כף קצפת ללא חלב או כדור של הגלידה האהובה עליכם ללא חלב לפינוק נוסף.

תהנה מעוגת קפה תוצרת בית ללא גלוטן!

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

מתכון לקונכיות בצק עלים שכל אחד יכול להכין
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון לקונכיות בצק עלים שכל אחד יכול להכין

מתכון לרוטב איולי ביתי משודרג
5/5
זמן הכנה:
10 דק׳

מתכון לרוטב איולי ביתי שישדרג לכם ים של מנות בבית!

מתכון לקראק פאי ביתית
5/5
זמן הכנה:
180 דק׳

מתכון לקראק פאי מדהים וממכר בטירוף (כיאה לשמו)

מתכון ללימונדה אלוהית
4.8/5
זמן הכנה:
10 דק׳

מתכון ללימונדה אלוהית – איך להכין לימונדה מהאגדות

מתכון עלי גפן ממולאים מהמטבח הערבי
5/5
זמן הכנה:
80 דק׳

מתכון עלי גפן ממולאים מהמטבח הערבי – מעדן אמיתי

מתכון לקרפצ'יו סינטה
5/5
זמן הכנה:
35 דק׳

מתכון לקרפצ'יו סינטה ברמה יותר גבוהה משל מסעדות

דילוג לתוכן