מתכון לדונאטס ללא גלוטן

דונאטס ללא גלוטן
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳
רמת קושי:
בינוני
כמות:
12 מנות
כשרות:
חלבי

סופגניות הן פינוק טעים שנהנים ממנו מיליונים ברחבי העולם. באופן מסורתי, הם מטוגנים בשמן עמוק מבצק קמח, ובדרך כלל בצורת טבעת או ללא חור, ולעתים קרובות ממלאים אותם.

מקורה של הסופגניה שנוי במחלוקת קשה, ויש הסבורים שיש לה שורשים הולנדיים מה"oliekoek" או "עוגת השמן", בעוד שאחרים מייחסים אותה לעולי הרגל של צפון אמריקה שלמדו להכין אותה מהאינדיאנים.

בכל מקרה, הסופגניה שאנו מכירים ואוהבים היום התפתחה לתענוג מתוק המצופה לעתים קרובות בסוכר או בזיגוג, במילוי שמנת או ריבה, ולפעמים אפילו בתוספת של סוכריות לקישוט.

עבור אלה המקפידים על תזונה נטולת גלוטן, בין אם מבחירה או צורך, סופגניות מסורתיות הן למרבה הצער אסור. עם זאת, המתכון המובא כאן מאפשר לכם ליהנות מהפינוק המתוק ללא חשש. מתכון סופגניה ללא גלוטן זה הוא אלטרנטיבה טעימה ובריאה יותר למקבילו מלא הגלוטן.

למה כדאי לנסות סופגניות ללא גלוטן

  • מצוין לדיאטות ללא גלוטן: אם אתם עוקבים אחר דיאטה נטולת גלוטן עקב מחלת צליאק, אי סבילות לגלוטן או העדפה אישית, המתכון הזה מאפשר לכם ליהנות מפינוק אהוב ללא כל גלוטן.
  • נמוך יותר בקלוריות: גרסה נטולת גלוטן זו נוטה להיות נמוכה יותר בקלוריות בהשוואה לסופגניות מסורתיות, וזה נהדר עבור אלה שמודעים לקלוריות.
  • קל להכנה: למרות שסופגניות עשויות להיראות מסובכות, המתכון הזה פשוט וניתן להכין אותו בכל מטבח ביתי בקלות.
  • ידידותי לאלרגיה: מלבד היותו נטול גלוטן, ניתן להתאים את המתכון הזה בקלות ללא חלב וללא ביצים עבור אלו עם אלרגיות.
  • מספק את התשוקה למתוק: כאשר התשוקה למתוק מתעוררת, הסופגניות הללו הן תשובה מושלמת. הם טעימים ויגיעו למקום בכל פעם.
  • נהדר למסיבות: בין אם זו מסיבת יום הולדת או סתם מפגש חברים, הסופגניות האלה בטוח יהיו להיט.
  • כיף לקשט: הכנת סופגניות יכולה להיות פעילות מהנה לכל המשפחה. אתה יכול להוסיף מגוון תוספות כמו זיגוג, זיגוג, או אבקת סוכר.
  • רב תכליתי: ניתן ליהנות סופגניות בכל שעה ביום – ארוחת בוקר, חטיף או קינוח!
  • מושלם לאוהבי קפה: סופגניות וקפה הם שילוב קלאסי. המתכון הזה ישתלב נהדר עם כוס הבוקר או אחר הצהריים שלך.
  • תוספות מותאמות אישית: האפשרויות למילוי וציפוי הסופגניות שלך הן אינסופיות. תן ליצירתיות שלך לזרוח!

איך מכינים דונאטס ללא גלוטן -רכיבים

  • · 200 גרם קמח לכל מטרה ללא גלוטן
  • · 150 גרם סוכר מגורען
  • · 2 כפיות אבקת אפייה ללא גלוטן
  • · 1/2 כפית מלח
  • · 125 מ"ל חלב שקדים (או כל חלב נטול חלב אם כשר)
  • · 2 ביצים גדולות (או תחליפי ביצים אם קיימות אלרגיות)
  • · 60 גרם חמאה ללא מלח, מומסת (או חמאה ללא חלב)
  • · 1 כפית תמצית וניל טהורה
  • · תוספת לבחירה: אבקת סוכר, סוכר קינמון או זיגוג ללא גלוטן

הוראות הכנה דונטאס ללא גלוטן

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס ומשמנים היטב תבנית סופגניות.
  2. בקערה גדולה, טורפים יחד את הקמח נטול הגלוטן, הסוכר, אבקת האפייה והמלח.
  3. בקערה נפרדת, טורפים יחד את חלב השקדים, הביצים, החמאה המומסת ותמצית הווניל עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. מוסיפים בהדרגה את החומרים הרטובים לחומרים היבשים, תוך כדי ערבוב עד שהבלילה חלקה ומשולבת היטב.
  5. ממלאים כל סופגניה היטב כ-3/4 מלא. שק זילוף יכול לעשות את זה קל יותר ופחות מבולגן.
  6. אופים 10-12 דקות, או עד שקיסם יוצא נקי.
  7. מניחים לסופגניות להתקרר כמה דקות בתבנית לפני שמעבירים אותן לרשת להתקררות מלאה.
  8. לאחר התקררות, מוסיפים את הציפוי הרצוי.

יתרונות תזונתיים

  • נמוך יותר בקלוריות ושומן: קמח ללא גלוטן הוא לרוב נמוך יותר בקלוריות ובשומן מקמח חיטה רגיל.
  • עשיר בסיבים: בהתאם לסוג הקמח נטול הגלוטן המשמש, סופגניות אלו יכולות להיות עשירות בסיבים, וזה נהדר לבריאות מערכת העיכול.
  • מקור חלבון: ביצים מספקות מקור לחלבון איכותי.

חלופות מתכון

  • לחלופה כשרה, ודא שכל המרכיבים המשמשים מאושרים כשרות. החליפו את החמאה במרגרינה או שמן באישור כשר.
  • לסובלים מאלרגיה לביצים, החליפו את הביצים בביצת פשתן (כף זרעי פשתן טחונים + 3 כפות מים לכל ביצה).
  • לגרסה ללא חלב, השתמש בחלב ללא חלב וחמאה ללא חלב.
  • ניתן גם להתנסות בקמחים שונים ללא גלוטן כמו קמח שקדים או קמח קוקוס לטעמים ומרקמים שונים.

טיפים לשיפור המתכון

  • ודאו שאבקת האפייה שלכם טריה עבור התפיחה הטובה ביותר בסופגניות שלכם.
  • היזהרו לא למלא יתר על המידה את תבנית הסופגניות, כדי שלא יישפך על הקצוות.
  • שק זילוף יהפוך את מילוי המחבתות לסופגניות להרבה יותר קל ונקי.
  • הניחו לסופגניות להתקרר לחלוטין לפני הוספת זיגוג או סוכר, מכיוון שהם עלולים להימס או להיספג בסופגניות החמות.
  • תהנו עם התוספות שלך. אתם יכול להשתמש בזיגוג מסורתי, אבקת סוכר, או אפילו לפזר סוכר קינמון.
  • אם תרצו להכין סופגניות ממולאות, תוכלו להשתמש בשקית מאפה ובטיפ כדי להזריק לסופגניות המצוננים את המילוי האהוב עליכם ללא גלוטן, כמו ריבה או שמנת.
  • תהנו מהגרסה הטעימה הזו ללא גלוטן של פינוק אהוב ללא כל דאגה או אשמה!
אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

מתכון לפאדג' שוקולד
5/5
זמן הכנה:
20 דק׳

מתכון פאדג' שוקולד – הכי טעים שיש!

מתכון לעוגת קפה בחושה
5/5
זמן הכנה:
55 דק׳

מתכון לעוגת קפה בחושה מושלמת לאירוח 🤎🤎🤎

מתכון לעוגת קפה ושוקולד
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון לעוגת קפה ושוקולד – טעם גן עדן!

מתכון לקציצות בשר ברוטב עגבניות מרוקאי
5/5
זמן הכנה:
35 דק׳

מתכון לקציצות בשר ברוטב עגבניות מרוקאי – מנה מנצחת

מתכון לנקניקיות עוף בנינג'ה גריל
5/5
זמן הכנה:
20 דק׳

מתכון לנקניקיות עוף בנינג'ה גריל – שכולם אוהבים

מתכון לבורקס בנינג'ה גריל
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון לבורקס בנינג'ה גריל – קליל וטוב

דילוג לתוכן