אוכל זה החיים

מתכון לעוגיות טחינה טבעוניות קלילות ללא גלוטן

מתכון לעוגיות טחינה טבעוניות ללא גלוטן
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
15 מנות
כשרות:
פרווה

עוגיות הטחינה הטבעוניות ללא גלוטן הן פינוק מענג שמקורו במזרח התיכון, שם טחינה, משחה העשויה משומשום טחון, היא מרכיב עיקרי.

עוגיות אלו מציעות טוויסט ייחודי לעוגיות מסורתיות, המשלבות את העושר האגוזי של הטחינה עם המתיקות של סירופ מייפל ושוקולד צ'יפס.

הם לא רק טעימים להפליא אלא גם מתאימים לטבעונים ולבעלי רגישות לגלוטן או אלרגיות.

להלן 10 סיבות משכנעות מדוע כדאי לנסות את העוגיות האלה

  • ידידותיות לאלרגנים: העוגיות הללו הן ללא גלוטן, ללא חלב וללא ביצים, מה שהופך אותן למתאימות למגוון רחב של העדפות והגבלות תזונתיות.
  • עשיר בחומרים מזינים: טחינה היא מקור נהדר לשומנים בריאים, חלבון ומינרלים חיוניים כמו סידן וברזל.
  • קל להכנה: מתכון זה ידידותי למתחילים ואינו דורש שום כישורי אפייה או ציוד מיוחדים.
  • פרופיל טעם ייחודי: השילוב של טחינה וסירופ מייפל יוצר טעם מתוק ואגוזי המובחן מהעוגיות המסורתיות.
  • רב תכליתי: אתה יכול להתאים אישית את העוגיות האלה על ידי הוספת התערובת המועדפת עליך כמו שוקולד צ'יפס, אגוזים קצוצים או פירות יבשים.
  • נייד בצורה מושלמת: העוגיות האלה נהדרות לנשנושים בדרכים, לפיקניקים או כפינוק בקופסת אוכל.
  • ידידותי לטבעוני: אידיאלי עבור אלה שנוהגים באורח חיים טבעוני או מחפשים אפשרויות אפייה ללא ביצים.
  • ללא גלוטן: מתאים לאנשים עם רגישות לגלוטן או צליאק.
  • ממתיק בריא יותר: השימוש בסירופ מייפל כממתיק מספק אפשרות לאינדקס גליקמי טבעי יותר ונמוך יותר בהשוואה לסוכרים מזוקקים.
  • משביע ובריא: העוגיות הללו מציעות חטיף משביע ובריא, הודות לשילוב של שומנים בריאים ומרכיבים צמחיים.

רכיבים להכנת עוגיות טחינה ללא גלוטן טבעוניות

  • 1 כוס (240 גרם) טחינה
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) סירופ מייפל טהור
  • 1 כפית תמצית וניל טהורה
  • 1 1/2 כוסות (180 גרם) קמח שקדים
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/2 כוס (90 גרם) שוקולד צ'יפס ללא חלב (וודאו שהם טבעוניים וללא גלוטן)

הוראות להכנת עוגיות טחינה ללא גלוטן טבעוניות

  1. מחממים את התנור: מחממים את התנור ל-175 מעלות צלזיוס ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מערבבים מרכיבים רטובים: בקערת ערבוב גדולה מערבבים את הטחינה, סירופ המייפל הטהור ותמצית הוניל עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. מערבבים את החומרים היבשים: בקערה נפרדת, טורפים יחד את קמח השקדים, הסודה לשתייה והמלח.
  4. שלבו בין תערובות רטובות ויבשות: הוסיפו בהדרגה את התערובת היבשה לתערובת הרטובה, תוך ערבוב עד שנוצר בצק עוגיות. אם הבצק נראה דביק מדי, אפשר לשמור אותו במקרר למשך 15 דקות כדי להקל על הטיפול בו.
  5. מוסיפים שוקולד צ'יפס: מקפלים בעדינות את השוקולד צ'יפס ללא חלב לתוך בצק העוגיות.
  6. יוצרים עוגיות: שולפים כפות של בצק עוגיות (בערך 4 ס"מ קוטר) ומניחים אותן על תבנית האפייה המוכנה. השאר קצת רווח בין כל עוגיה.
  7. אופים: אופים בתנור שחומם מראש כ-10-12 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות בשוליים.
  8. מצננים: מניחים לעוגיות להתקרר על תבנית האפייה למשך מספר דקות, ולאחר מכן מעבירים אותן לרשת להתקררות מלאה.
  9. תהנו: לאחר התקררות, עוגיות הטחינה הטבעוניות הללו ללא גלוטן מוכנות להנאה! מומלץ להגיש אותם טריים אך ניתן לשמור אותם בכלי אטום עד שבוע.

חלופות מתכון

  • לאוכלי כשרות יש לוודא שכל המרכיבים מאושרים כשרות.
  • אתה יכול להתנסות בשילובים שונים כמו אגוזים קצוצים, צימוקים או קוקוס מגורר לגיוון.
  • כדי להפוך את העוגיות הללו ללא אגוזים, אתה יכול להשתמש בקמח שיבולת שועל או בתערובת קמח ללא גלוטן במקום קמח שקדים.

טיפים לשיפור

  • היזהר לא לאפות את העוגיות יתר על המידה, מכיוון שהן עלולות להתייבש. מוציאים אותם מהתנור כשהם מעט זהובים בשוליים.
  • השתמשו בטחינה איכותית כדי להבטיח תוצאה עשירה וטעימה.
  • אם הטחינה שלך סמיכה מאוד, אתה יכול להוסיף כף מים לתערובת הרטובה כדי להשיג את העקביות הנכונה של בצק העוגיות.
  • הניחו לעוגיות להתקרר לחלוטין לפני האחסון כדי לשמור על המרקם הלעיס שלהן.

 

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 3 בשלנים
Picture of אוכל זה החיים
אוכל זה החיים

אוכל זה החיים הוא אתר מתכונים ששם לעצמו למטרה לספק כמה שיותר מתכונים בכמה יותר תחומים ולקהל רחב ככל הניתן - לא תמצאו אצלנו הגבלות או אג'נדות משום סוג. אוכל זה אכן החיים וכולם צריכים להנות ממנו!

מתכונים נוספים

קרם פיסטוק חלום
5/5
זמן הכנה:
15 דק׳

קרם פיסטוק חלום: מתקתק, משובח וכולו פיסטוקים!

מתכון לעוף עם שעועית צהובה
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

גלו את הסודות של עוף שעשוי מושלם בשילוב שעועית צהובה מתובלת!

מתכון לריבת קיווי
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון לריבת קיווי שאתם חייבים להכין

עוגת קרם לימון
5/5
זמן הכנה:
40 דק׳

עוגת קרם לימון – חוויה נפלאה של טעמים וניחוחות!

נתח קצבים בתנור
5/5
זמן הכנה:
195 דק׳

נתח קצבים בתנור – המתכון שיהפוך כל ארוחה לחגיגה!

קציצות ירק טוניסאיות
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

קציצות ירק טוניסאיות טבעוניות – וואו של טעמים

דילוג לתוכן