מתכון לניוקי ללא גלוטן

ניוקי ללא גלוטן
5/5
זמן הכנה:
70 דק׳
רמת קושי:
בינוני
כמות:
4 מנות
כשרות:
פרווה

ניוקי הוא מאכל איטלקי קלאסי שמקורו בצפון איטליה. הניוקי המסורתי הוא סוג של כופתאות, העשוי בדרך כלל מתערובת של תפוחי אדמה, קמח (בדרך כלל קמח חיטה) וביצים.

המנה המפוארת הזו תופסת מקום אהוב במטבח האיטלקי בשל אופייה הרב-תכליתי ומרכיבים פשטניים אך לבביים. למרות הפשטות שלה, המנה עמוסה בטעם וניתן להלביש אותה במגוון רטבים או תבלינים, מחמאת מרווה פשוטה ועד מרינרה חזקה.

עם זאת, בהתחשב בכך שהניוקי המסורתי עשוי מקמח חיטה, ייתכן שהוא לא יתאים לאנשים שאינם סובלים מגלוטן או סובלים מצליאק. אבל אל תתבאסו, כי המתכון שאנחנו עומדים לחלוק הוא מתכון ניוקי ללא גלוטן שמחליף את קמח החיטה בחלופה ללא גלוטן, מבלי להתפשר על הטעם או המרקם.

איך מכינים ניוקי ללא גלוטן - רכיבים

  • · 1 ק"ג של תפוחי אדמה עמילניים (אדום או זהב יוקון הם אפשרויות טובות)
  • · 1 עד 1.5 כוסות קמח לכל מטרה ללא גלוטן, בתוספת תוספת לניקוי אבק
  • · 1 ביצה גדולה (לחלופות טבעוניות, החליפו בביצת פשתן. לכשרות השתמשו בביצה בעלת כשרות)
  • · מלח לטעימה

מתכון לניוקי ללא גלוטן - הוראות הכנה

  1. התחילו בשטיפת תפוחי האדמה, ואז מניחים אותם בסיר גדול מלא במים קרים. מפלס המים צריך להיות בערך 1-2 ס"מ מעל תפוחי האדמה.
  2. מביאים את המים לרתיחה ולאחר מכן מנמיכים את האש לרתיחה. מבשלים את תפוחי האדמה עד שהם רכים לחלוטין, וזה ייקח בערך 40-45 דקות.
  3. לאחר בישול, מסננים את תפוחי האדמה ונותנים להם להתקרר מספיק כדי להתמודד.
  4. מסירים את הקליפות מתפוחי האדמה. הקליפות אמורות להתנתק בקלות לאחר הרתיחה.
  5. השתמשו במרסר או מועך תפוחי אדמה כדי לרסק את תפוחי האדמה עד שאין גושים. אתה רוצה מרקם חלק וקרמי.
  6. מורחים את הפירה על משטח נקי וישר. תנו להם להתקרר ולאבד מעט לחות.
  7. טורפים קלות את הביצה בקערה נפרדת. אם אתם מכינים גרסה טבעונית, הכינו את ביצת הפשתן שלכם (1 כף פשתן טחון עם 2.5 כפות מים, הניחו ל-5 דקות).
  8. אוספים את הפירה הצונן לתלולית, יוצרים גומה במרכז ויוצקים לתוכה את הביצה הטרופה.
  9. מפזרים את הקמח נטול הגלוטן על תפוחי האדמה והביצה. מוסיפים קורט מלח.
  10. מערבבים בעדינות את החומרים עד שנוצר בצק. זכרו לא לעבוד יותר מדי על הבצק, כי זה יכול להפוך את הניוקי לקשה.
  11. אבקו את משטח העבודה שלכם בחלק מהקמח נטול הגלוטן. מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים.
  12. מרדדים כל חלק לצורה ארוכה דמוית חבל, בקוטר של כ-1 ס"מ.
  13. בעזרת סכין חדה חותכים את חבל הבצק לחתיכות קטנות דמויות כרית, כל אחת באורך של כ-2 ס"מ.
  14. אופציונלי: כדי לתת לניוקי צורה מסורתית, אפשר ללחוץ כל חלק על שיניים של מזלג.
  15. מביאים סיר גדול של מים מומלחים לרתיחה. מוסיפים את הניוקי, בקבוצות אם צריך, ומבשלים עד שהם צפים לפני השטח, כ-2-3 דקות.
  16. ברגע שהניוקי צפים לפני השטח, הם מבושלים. מוציאים אותם בעזרת כף מחוררת ומסננים היטב.
  17. הגישו את הניוקי ללא גלוטן שלכם עם הרוטב לבחירתכם.

למה כדאי לנסות ניוקי ללא גלוטן

  • ללא גלוטן: מתכון זה הוא אופציה מצוינת עבור אלה שאינם סובלניים לגלוטן או לסובלים מצליאק. זה מאפשר לך ליהנות מתענוגות הניוקי מבלי לדאוג לגבי גלוטן.
  • טעם: למרות היותה ללא גלוטן, גרסה זו של ניוקי עדיין מספקת את הטעם והמרקם המסורתיים שאהובים על הניוקי.
  • צדדיות: ניתן לשלב ניוקי עם מגוון רחב של רטבים, מה שמאפשר לך להתנסות בטעמים לטעמך.
  • תזונה: עם תפוחי אדמה כמרכיב עיקרי, ניוקי הוא מקור טוב לויטמין C, ויטמין B6 ואשלגן.
  • ארוחה משביעה: ניוקי מהווה ארוחה משביעה ודשנה. זה מושלם כאשר אתה רוצה משהו ממלא ומנחם.
  • קל להכנה: למרות שנראה מורכב, ניוקי קל יחסית להכנה, והגרסה נטולת הגלוטן הזו אינה יוצאת דופן.
  • כיף להכין: תהליך הכנת הניוקי יכול להיות מהנה ותרפוי. זו גם מנה נהדרת להכין עם ילדים או חברים.
  • סבירים: המרכיבים הנדרשים לניוקי הם די סבירים וזמינים בקלות.
  • ניתן להתאמה: ניתן להתאים את המתכון בקלות לצרכים תזונתיים שונים כמו כשרות או טבעוני.
  • הרשימו את האורחים: ניוקי תוצרת בית היא דרך בטוחה להרשים את האורחים שלך במסיבת ארוחת הערב הבאה שלך.

חלופות למתכון

  • לאוכלי כשרות, יש לוודא שכל המרכיבים והחומרים, במיוחד הביצה, הם בעלי כשרות. 
  • לגרסה טבעונית, החליפו את הביצה בביצת פשתן או תחליף ביצה אחר.

טיפים לשיפור המתכון ו/או שיטות הבישול

  • בחרו את תפוחי האדמה הנכונים: תפוחי אדמה עמילניים כמו אדום או יוקון זהב עובדים הכי טוב לניוקי.
  • הימנעו מעבודה יתרה של הבצק: ככל שמעבדים יותר את הבצק, כך מתפתח יותר גלוטן, שעלול להפוך את הניוקי לקשה.
  • מבשלים את הניוקי בקבוצות כדי למנוע צפיפות יתר של הסיר.
  • התנסו ברטבים שונים: ניוקי משתלב היטב עם מגוון רטבים, אז אל תפחדו לנסות משהו חדש!

תהנו מהניוקי הביתי שלכם ללא גלוטן!

יתרונות תזונתיים לניוקי ללא גלוטן

  1. תפוחי אדמה הם מקור מצוין לוויטמין C, המחזק את המערכת החיסונית, ולוויטמין B6, החיוני להתפתחות ולתפקוד המוח.
  2. הם גם מקור טוב לאשלגן, מינרל המסייע בשליטה על לחץ הדם. 
  3. על ידי שימוש בקמח נטול גלוטן, מתכון זה בטוח עבור אלה עם אי סבילות לגלוטן או מחלת צליאק.
  4. בנוסף, אם תבחרו בקמח ללא גלוטן עשיר בסיבים, תוכלו להוסיף מנה בריאה של סיבים לארוחה.
אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 2 בשלנים

מתכונים נוספים

מתכון לרוטב איולי ביתי משודרג
5/5
זמן הכנה:
10 דק׳

מתכון לרוטב איולי ביתי שישדרג לכם ים של מנות בבית!

מתכון לקראק פאי ביתית
5/5
זמן הכנה:
180 דק׳

מתכון לקראק פאי מדהים וממכר בטירוף (כיאה לשמו)

מתכון ללימונדה אלוהית
4.8/5
זמן הכנה:
10 דק׳

מתכון ללימונדה אלוהית – איך להכין לימונדה מהאגדות

מתכון עלי גפן ממולאים מהמטבח הערבי
5/5
זמן הכנה:
80 דק׳

מתכון עלי גפן ממולאים מהמטבח הערבי – מעדן אמיתי

מתכון לקרפצ'יו סינטה
5/5
זמן הכנה:
35 דק׳

מתכון לקרפצ'יו סינטה ברמה יותר גבוהה משל מסעדות

עוגת לימון כמו של סטארבקס
4.75/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון לעוגת לימון סטארבקס – האם תצליחו לשחזר את המנה?

דילוג לתוכן