אוכל זה החיים

מתכון לפיתות כוסמת ירוקה

פיתות כוסמת ירוקה
0/5
זמן הכנה:
120 דק׳
רמת קושי:
בינוני
כמות:
8 מנות
כשרות:
פרווה

פיתת כוסמת ירוקה היא וריאציה מענגת של הפיתות המסורתיות, תוך שימוש בקמח כוסמת ירוק במקום קמח חיטה רגיל. כוסמת היא לא דגן דגנים אלא פסאודו-דגן, מה שהופך אותה מתאימה לבעלי רגישות לגלוטן או צליאק.

יש לו טעם אגוזי ייחודי ועשיר בחומרים מזינים, מה שהופך אותו לבחירה פופולרית עבור אנשים המודעים לבריאות. ניתן לאתר את מקורותיו של מתכון זה לאזורים שבהם נוהגים לגדל כוסמת, כמו חלקים ממזרח אירופה ומרכז אסיה, שם היא מוערכת בזכות הערך התזונתי והרבגוניות שלה.

  • כמות: כ-8-10 לחמי פיתות כוסמת ירוקות.
  • זמן הכנה: כשעתיים, כולל זמן מנוחה ותפיחה.
  • רמת קושי: בינוני.

למה כדאי לך לנסות מתכון לפיתות כוסמת ירוקה

  • אפשרות ללא גלוטן: פיתת כוסמת ירוקה היא אלטרנטיבה מצוינת עבור אנשים העוקבים אחר דיאטה ללא גלוטן או לבעלי רגישות לגלוטן.
  • צפוף בחומרים תזונתיים: כוסמת ירוקה עשירה בחומרים מזינים חיוניים כמו סיבים, חלבונים, ויטמינים ומינרלים, תורמת לתזונה מאוזנת.
  • עיכול משופר: הסיבים בכוסמת מסייעים לעיכול ומקדמים את בריאות המעיים.
  • ויסות סוכר בדם: לכוסמת אינדקס גליקמי נמוך, מה שהופך אותה למועילה לניהול רמות הסוכר בדם.
  • בריאות הלב: כוסמת מכילה פלבנואידים התומכים בבריאות הלב ועשויים לסייע בהפחתת הסיכון למחלות לב וכלי דם.
  • ניהול משקל: תכולת הסיבים הגבוהה בכוסמת תורמת לתחושת מלאות ויכולה לסייע בניהול משקל.
  • צדדיות: פיתת כוסמת ירוקה היא תכליתית להפליא וניתן להשתמש בו לכריכים, לעטיפות או כתוספת טעימה להשלמת מנות שונות.
  • חלבון על בסיס צמחי: לחם זה הוא מקור טוב לחלבון מהצומח, מה שהופך אותו למתאים לטבעונים וצמחונים.
  • טעם אגוזי טעים: הטעם האגוזי של כוסמת ירוקה מוסיף טעם ייחודי ומענג למתכונים שלך.
  • קל להכנה: עם המתכון והטכניקה הנכונים, הכנת פיתות כוסמת ירוקה היא חוויה קולינרית ברת השגה ומשביעה.

רכיבים להכנת פיתות כוסמת ירוקה

  • 300 גרם קמח כוסמת ירוק
  • 100 גרם קמח טפיוקה (או עמילן תפוחי אדמה לחלופה כשרה)
  • 1 כפית שמרים יבשים פעילים
  • 1 כפית מלח
  • 1 כף שמן זית
  • 250 מ"ל מים חמימים

הוראות להכנת פיתות כוסמת ירוקה

  1. הפעל את השמרים: בקערה קטנה מערבבים את המים החמים עם השמרים היבשים הפעילים. תן לזה לשבת 5-10 דקות עד שהוא הופך לקצף.
  2. מערבבים את החומרים היבשים: בקערת ערבוב גדולה מערבבים את קמח הכוסמת הירוקה, קמח הטפיוקה (או עמילן תפוחי אדמה) ומלח.
  3. שלבו מרכיבים רטובים ויבשים: יוצקים את תערובת השמרים המופעלים ושמן הזית לתוך החומרים היבשים.
  4. מערבבים הכל יחד עד שנוצר בצק.
  5. ללוש את הבצק: מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות.
  6. ללוש את הבצק כ-5-7 דקות עד שהוא הופך חלק ואלסטי.
  7. תפיחה ראשונה: מניחים את הבצק בקערה נקייה ומכסים אותו במטלית לחה או בניילון נצמד.
  8. מניחים לתפיחה במקום חמים כשעה או עד שהוא מכפיל את נפחו.
  9. מחממים את התנור: מחממים את התנור ל-220 מעלות צלזיוס.
  10. מחלקים ומעצבים את הבצק: מנקבים את הבצק שתפוח כדי לשחרר עודפי אוויר.
  11. מחלקים את הבצק ל-8-10 חלקים שווים.
  12. מגלגלים כל חלק לכדור ואז משטחים אותו לדיסק בעזרת מערוך. כוונו לעובי של כ-5 מ"מ.
  13. עלייה שנייה: מניחים את הדסקיות המגולגלות על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
  14. מכסים את המגש במטלית לחה ונותנים לו לנוח עוד 30 דקות להתפחה קלה.
  15. אופים את הפיתות: מכניסים את המגש לתנור שחומם מראש ואופים את פיתות הכוסמת הירוקה במשך 8-10 דקות או עד שהם מתנפחים ומזהיבים קלות.
  16. מצננים ומגישים: מוציאים את הפיתה האפויה מהתנור ונותנים להם להתקרר על רשת.
  17. לאחר שהן התקררו, הפיתות מוכנות להגשה.

חלופות מתכון לאוכלי כשרות

  • לחלופות כשרות, החליפו את קמח הטפיוקה בעמילן תפוחי אדמה. ודא שכל שאר המרכיבים הם כשרים.

יתרונות תזונתיים

לחם פיתה ירוק כוסמת עמוס בחומרים מזינים חיוניים כולל:

  • סיבים: תומכים בבריאות מערכת העיכול ועוזרים לשמור על רמות סוכר יציבות בדם.
  • חלבון: חשוב לתיקון רקמות ובניית שרירים.
  • ויטמינים: עשיר בויטמיני B, כולל ניאצין, תיאמין וויטמין B6.
  • מינרלים: מכיל ברזל, מגנזיום, זרחן ואבץ, החיוניים לתפקודי הגוף השונים.
  • נוגדי חמצון: כוסמת מכילה רוטין, נוגד חמצון רב עוצמה שעשוי להגן מפני נזקי רדיקלים חופשיים.

טיפים לשיפור המתכון

  • אם הבצק דביק מכדי לעבוד איתו, מפזרים מעט קמח כוסמת ירוק נוסף בתהליך הלישה.
  • ניסוי בהוספת עשבי תיבול ותבלינים שונים לבצק לתוספת טעם.
  • כדי להשיג את המבנה הקלאסי דמוי הכיס של פיתות, מרדדים את הבצק מעט דק יותר במרכז מאשר בקצוות.
  • אחסן את שאריות הפיתה בכלי אטום כדי לשמור על טריות.

שיטות בישול

  • בזמן שהשיטה המסורתית היא אפייה, אפשר גם לבשל את פיתות הכוסמת הירוקות האלה על מחבת או פסים חמים ומשומנים קלות במשך כמה דקות מכל צד עד שהם מתנפחים ומזהיבים.
אהבתם? שתפו!
דרג/י את המתכון
Picture of אוכל זה החיים
אוכל זה החיים

אוכל זה החיים הוא אתר מתכונים ששם לעצמו למטרה לספק כמה שיותר מתכונים בכמה יותר תחומים ולקהל רחב ככל הניתן - לא תמצאו אצלנו הגבלות או אג'נדות משום סוג. אוכל זה אכן החיים וכולם צריכים להנות ממנו!

מתכונים נוספים

עוגת תפוחים של סבתות – המתכון האגדי שיחזיר אתכם לילדות
5/5
זמן הכנה:
80 דק׳

עוגת תפוחים של סבתות: המתכון האגדי שיחזיר אתכם לילדות

כדורי גבינה מתוקים מבושלים: הפינוק המושלם (מתכון קל וטעים טיל!)
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

כדורי גבינה מתוקים מבושלים: הפינוק המושלם (מתכון קל וטעים טיל!)

קבב ערבי על האש בסגנון גלילי: המתכון המושלם לבשר עסיסי ומלא טעמים
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

קבב ערבי על האש בסגנון גלילי: המתכון המושלם לבשר עסיסי ומלא טעמים

גריסי פנינה - מתכון בסיסי וקל שתמיד מצליח
5/5
זמן הכנה:
35 דק׳

גריסי פנינה – מתכון בסיסי וקל שתמיד מצליח

צלעות בשר מספר 2 בתנור: מתכון מושלם עסיסי ומלא טעמים
5/5
זמן הכנה:
180 דק׳

צלעות בשר מספר 2 בתנור: מתכון מושלם עסיסי ומלא טעמים

פשטידת כרובית מוקרמת - מתכון מעולה שתמיד מצליח
5/5
זמן הכנה:
70 דק׳

פשטידת כרובית מוקרמת – מתכון מעולה שתמיד מצליח

דילוג לתוכן