מתכון לטורטיה כוסמת ירוקה

טורטיה כוסמת ירוקה
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳
רמת קושי:
בינוני
כמות:
8 מנות
כשרות:
פרווה

הטורטייה הצנועה, מרכיב עיקרי במטבח המקסיקני והמרכז אמריקאי, עשויה באופן מסורתי מקמח תירס או חיטה. עם זאת, שפים וטבחים ביתיים מודעים לבריאות, התנסו בדגנים וקמחים אלטרנטיביים, והולידו זנים ייחודיים כמו טורטיית הכוסמת הירוקה. כוסמת, למרות שמה, היא נטולת גלוטן ואינה סוג של חיטה אלא פסאודו-דגן. המתכון הזה משלב את הכוסמת העשירה בחומרי הזנה עם תערובת של ירקות לטורטייה שהיא לא רק צבעונית אלא גם עמוסה בחומרים מזינים.

מדוע כדאי לנסות טורטיית כוסמת ירוקה?

  • ללא גלוטן: אידיאלי לסובלים ממחלת צליאק או רגישות לגלוטן.
  • עשיר בחומרים מזינים: עשיר בויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון.
  • ידידותי לטבעוני: מושלם לתזונה צמחית.
  • דל קלוריות: מצוין לניהול משקל.
  • עשיר בסיבים: טוב לבריאות מערכת העיכול.
  • מהיר וקל: ניתן להכין תוך פחות משעה.
  • רב תכליתי: יכול לשמש עבור טאקו, עטיפות, או אפילו כבסיס לפיצה.
  • ידידותי לילדים: דרך מהנה לשלב ירקות בתזונה של הילד.
  • חסכוני: עשוי מחומרים נוחים.
  • טעם ייחודי: מציע פרופיל טעם שונה בהשוואה לטורטיות מסורתיות.

רכיבים להכנת טורטיה כוסמת ירוקה

  • 1 כוס קמח כוסמת
  • 1 כוס ירקות מעורבים (תרד, קייל וכו'), קצוצים דק
  • 1.5 כוסות מים
  • 1 כפית מלח
  • 1 כף שמן זית

איך מכינים טורטיה כוסמת ירוקה?

  1. מכינים את הירוקים: שוטפים וקוצצים דק את הירוקים המעורבים.
  2. בקערה גדולה מערבבים את קמח הכוסמת, הירוקים הקצוצים, המלח ושמן הזית.
  3. מוסיפים מים לאט לתוך החומרים היבשים תוך כדי ערבוב כדי למנוע גושים.
  4. נותנים לתערובת לנוח כ-10-15 דקות.
  5. מחממים את המחבת: מניחים מחבת טפלון על אש בינונית.
  6. מעצבים את הטורטיות: מחלקים את הבצק ל-8 חלקים שווים. מרדדים כל אחד מהם לכדור, ואז משטחים אותם לעיגולים בקוטר של כ-20 ס"מ בעזרת מערוך.
  7. מבשלים את הטורטיות: מניחים כל עיגול בצק משוטח על המחבת שחוממת מראש. מבשלים כ-2-3 דקות לכל צד או עד שהוא מתחיל להשחים.
  8. מצננים ומגישים: מניחים לטורטיות להתקרר על רשת לפני ההגשה.

יתרונות תזונתיים

  • עשיר בנוגדי חמצון: מקדם רווחה כללית.
  • עשיר במגנזיום ואשלגן: טוב לבריאות הלב.
  • מקור חלבון צמחי: מעולה לשיקום וצמיחה של השרירים.
  • אינדקס גליקמי נמוך: מסייע בניהול הסוכר בדם.

כשרות או חלופות אחרות

לאכילה כשרה יש לוודא שכל המרכיבים, כולל קמח הכוסמת ושמן הזית, יהיו כשרים.

טיפים לשיפור

  • אפשר להוסיף לבצק עשבי תיבול או תבלינים לתוספת טעם.
  • אם הבצק דביק מדי, מוסיפים עוד מעט קמח כוסמת.
  • למרקם פריך יותר, מבשלים את הטורטיות זמן רב יותר מכל צד.
  • ניתן לאחסן את הטורטיות הללו בכלי אטום במקרר עד שבוע או להקפיא לאחסון ארוך יותר.

תיהנו מטורטיות הכוסמת הירוקה הטעימות והעמוסות בחומרים מזינים!

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

פלפל ממולא צמחוני ב10 דקות
5/5
זמן הכנה:
33 דק׳

מתכון פלפל ממולא צמחוני ב-10 דקות עבודה בלבד

עוגת ריבה ופירורים של סבתא
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳

מתכון עוגת ריבה ופירורים של סבתא – לא פחות ממדהים!

מתכון קציצות אבוחצירא מרוקאיות
5/5
זמן הכנה:
100 דק׳

מתכון של קציצות אבוחצירה עם רוטב קטלני – מרוקאי בהגזמה

סלמון בקראסט ירוק
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

סלמון בקראסט ירוק עם פיסטוקים ופינוקים – מדהים!

מתכון שניצל חזיר
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון שניצל חזיר מדהים כמו באירופה

מתכון בורקס מים גבינות
5/5
זמן הכנה:
120 דק׳

מתכון בורקס מים עם גבינות כמו באיסטנבול

דילוג לתוכן