מתכון לריבת ענבים ירוקים – סימפוניה מתוקה של פשטות

מתכון לריבת ענבים ירוקים
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
3 מנות
כשרות:
פרווה

היי חברים לאוכל! היום, אנחנו צוללים לתוך עולם הטוב תוצרת בית עם מתכון שחוגג את תמצית הפשטות המתוקה – ריבת ענבים ירוקים. ריבה זו, שמקורה במסורות המטבח של סבתא, היא קריצה לבציר השופע של ענבים ירוקים, שהופך לממרח טעים שיכול להאיר את טוסט הבוקר שלכם או להוסיף טיפה של שמחה לקינוחים שלכם.

מקורות והשראה:

ריבת ענבים ירוקים היא קלאסיקה נצחית המהדהדת את המסורות של שימור טעמי הקיץ. זהו קריצה לפשטות ולשמחה שבהפיכת מרכיבים צנועים למשהו יוצא דופן. בין אם היא נמרחת על לחם חם או בשילוב עם גבינה, הריבה הזו היא חגיגה של המתיקות שהטבע מספק.

איך להכין ריבת ענבים ירוקים – רשימת רכיבים:

  • 4 כוסות ענבים ירוקים (ללא גרעינים)
  • 2 כוסות סוכר מגורען
  • מיץ מלימון 1
  • 1/2 כוס רסק תפוחים לא ממותק

הוראות להכנת ריבת ענבים ירוקים – שלב אחר שלב

  1. שוטפים ומפרידים את הענבים הירוקים. אם קיימים זרעים, היסרו אותם. כמה זרעים לא יזיקו, אבל אנחנו רוצים שזה יהיה מהנה.
  2. בסיר גדול, מועכים את הענבים בעזרת מועך תפוחי אדמה או מזלג כדי לשחרר את המיצים שלהם. מוסיפים סוכר, מיץ לימון ורסק תפוחים לסיר. מערבבים היטב לאיחוד.
  3. מניחים את הסיר על אש בינונית-גבוהה, מביאים את התערובת לרתיחה עדינה. מערבבים לעתים קרובות כדי למנוע הידבקות.
  4. מנמיכים את האש לרתיחה ונותנים לזה להתבשל כ-20-25 דקות. מערבבים מדי פעם כדי למנוע שריפה של התערובת.
  5. הניחו כמות קטנה של ריבה על צלחת קרה, הניחו לה לרגע, ואז העבירו בה את האצבע. אם היא מתקמטת ומחזיקה בצורתה, משמע היא מוכנה. אם לא – הניחו לה להתבשל עוד.
  6. מסירים את הסיר מהאש ונותנים לריבה להתקרר כמה דקות. בזמן שהיא מתקררת, מכינים את הצנצנות.
  7. יוצקים את ריבת הענבים הירוקים החמה לתוך צנצנות שקופות ויפות, משאירים מעט מקום בחלק העליון. נגבו את החישוקים לאיטום נקי.
  8. מניחים את המכסים על הצנצנות ומבריגים את עד שהם אטומים לקצות האצבעות. מכניסים את הצנצנות לאמבט מים רותחים כ-10 דקות כדי להבטיח אטימה נאותה.
  9. הניחו לצנצנות להתקרר לחלוטין לפני שמאחסנים אותן במקום קריר וחשוך. לאחר הפתיחה שומרים את הריבה בקירור.

יתרונות תזונתיים:

תוספת של רסק תפוחים לא רק תורמת למתיקות הטבעית אלא גם מביאה סיבים תזונתיים וחומרים מזינים חיוניים, מה שהופך את ריבת הענבים הירוקים שלכם לפינוק בריא.

חלופות תזונתיות:

למי ששומר על תכולת הסוכר, אל תהססו להתאים את המתיקות לפי העדפותיכם. המתכון נשאר ללא גלוטן וטבעוני, ונותן מענה למגוון צרכים תזונתיים.

טיפים לשיפור המתכון 

  • מבחר ענבים: בחרו בענבים ירוקים מקסימים ומוצקים. זנים ללא זרעים הם פנטסטיים, אבל אם זרעים מתגנבים פנימה, הקדישו רגע כדי להסיר אותם.
  • טוויסט של גרידת לימון: שפרו את תווי ההדרים על ידי הוספת מעט גרידת לימון. זה מגע קטן שמוסיף המון.
  • שחקו עם המרקם: אם אתם נהנים מריבה שמנמנה יותר, טחנו חלק מהענבים בבלנדר ושלבו אותם מחדש לקבלת מרקם מענג.

מרחו את הריבה המענגת הזו על טוסט ארוחת הבוקר האהוב עליכם או תהנו ממנה כתבלין רב-תכליתי. אמצו את הפשטות המתוקה! הנה לכם – ריבת ענבים ירוקה משודרגת עם הטוב של רסק תפוחים. הכנת ריבה שמחה! 🍇🍏🍯

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

עוגיות חמאה נמסות בפה
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

מתכון עוגיות חמאה נמסות בפה שיהפכו לכם את הבוקר למושלם!

מתכון פשטידת ירקות
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳

מתכון פשטידת ירקות וגבינות מדהימה

פלפל ממולא צמחוני ב10 דקות
5/5
זמן הכנה:
33 דק׳

מתכון פלפל ממולא צמחוני ב-10 דקות עבודה בלבד

עוגת ריבה ופירורים של סבתא
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳

מתכון עוגת ריבה ופירורים של סבתא – לא פחות ממדהים!

מתכון קציצות אבוחצירא מרוקאיות
5/5
זמן הכנה:
100 דק׳

מתכון של קציצות אבוחצירה עם רוטב קטלני – מרוקאי בהגזמה

סלמון בקראסט ירוק
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

סלמון בקראסט ירוק עם פיסטוקים ופינוקים – מדהים!

דילוג לתוכן