מתכון מרק גריסים ופטריות חלבי בטעמים מדהימים של חורף

מרק גריסים ופטריות
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
4 מנות
כשרות:
חלבי

 

התפנקו בחיבוק המנחם של מרק גריסים ופטריות, מנה השוזרת יחד את הקסם הכפרי של הבישול הדרומי עם העושר הארצי של פטריות.

המתכון הזה הוא אודה מעומק הלב לפשטות המרכיבים ההופכים לסימפוניה של טעמים. זה מושלם עבור הערבים הקרירים שבהם אתה משתוקק למשהו מחמם ומשביע אך פשוט להכנה. הגריסים הקרמיים מתמזגים בצורה חלקה עם הפטריות עמוסות האומאמי, ויוצרים מרקם ועומק טעם שהוא באמת בלתי נשכח.

 

מרק גריסי פנינה ופטריות – מה הלו"ז?

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן בישול: 30 דקות
  • זמן כולל: 45 דקות

איך להכין מרק גריסים ופטריות – הרכיבים

  • 150 גרם של גריסים לבישול מהיר
  • 1 ליטר מרק ירקות
  • 300 גרם של פטריות מעורבות (למשל, כפתור, שיטאקי ופורטובלו), פרוסות דק
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 1 בצל בינוני, קצוץ דק
  • 100 מ"ל שמנת
  • 2 כפות שמן זית
  • 30 גרם גבינת פרמזן מגוררת
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • פטרוזיליה טרייה, קצוצה לקישוט

איך מכינים מרק גריסים ופטריות חלבי – שלב אחר שלב

  1. מחממים את שמן הזית בסיר רחב על אש בינונית. מוסיפים את הבצל הקצוץ והשום הטחון, מטגנים עד שהם הופכים רכים ושקופים, כ-5 דקות.
  2. מוסיפים לסיר את הפטריות הפרוסות, מתבלים במלח ופלפל. מבשלים עד שהפטריות רכות והלחות שלהן מתאדה, כ-10 דקות.
  3. יוצקים את ציר הירקות ומביאים את התערובת לרתיחה. טורפים פנימה בהדרגה את הגריסים, מוודאים שאין גושים. מנמיכים את האש לנמוכה, מכסים ומבשלים, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהגריסים מבושלים וקרמי, כ-15 דקות.
  4. מערבבים פנימה את השמנת וגבינת הפרמזן המגוררת עד לקבלת תערובת אחידה והגבינה נמסה. מתקנים את התיבול עם עוד מלח ופלפל במידת הצורך.
  5. מגישים את המרק חם, מעוטר בפטרוזיליה טרייה.
  6. מרק גריסים ופטריות זה עומד כעדות ליופי של ארוחות פשוטות ומזינות שאינן חוסכות בטעם. העקביות הקרמית והטעם האדמתי העשיר שלו הופכים אותו למתכון אהוב שתרצו לחזור עליו פעם אחר פעם.
אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

עוגיות חמאה נמסות בפה
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

מתכון עוגיות חמאה נמסות בפה שיהפכו לכם את הבוקר למושלם!

מתכון פשטידת ירקות
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳

מתכון פשטידת ירקות וגבינות מדהימה

פלפל ממולא צמחוני ב10 דקות
5/5
זמן הכנה:
33 דק׳

מתכון פלפל ממולא צמחוני ב-10 דקות עבודה בלבד

עוגת ריבה ופירורים של סבתא
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳

מתכון עוגת ריבה ופירורים של סבתא – לא פחות ממדהים!

מתכון קציצות אבוחצירא מרוקאיות
5/5
זמן הכנה:
100 דק׳

מתכון של קציצות אבוחצירה עם רוטב קטלני – מרוקאי בהגזמה

סלמון בקראסט ירוק
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

סלמון בקראסט ירוק עם פיסטוקים ופינוקים – מדהים!

דילוג לתוכן