מתכון לבקר טחון עם צ'ילי ושעועית שחורה

בקר טחון עם צ'ילי ושעועית שחורה
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
6 מנות
כשרות:
בשרי

מתכון לבקר טחון עם צ'ילי ושעועית שחורה היא מנה דשנה ומלאת טעם המשלבת בשר בקר טחון רך עם העושר הארצי של שעועית שחורה ותערובת תבלינים.

המתכון הזה מספק ארוחה מנחמת ומשביעה שמושלמת למפגשים או לארוחות ערב משפחתיות נעימות. להלן, תמצאו הוראות מקיפות למתכון זה, יחד עם סיבות לנסות אותו, מרכיבים, יתרונות תזונתיים, גודל מנה, זמן הכנה ורמת קושי.

  • גודל מנה: מתכון זה מניב כ-6 מנות.
  • רמת קושי: קלה
  • זמן הכנה: לוקח בערך 60 דקות להכין ולבשל את הצ'ילי הזה.

סיבות לנסות מתכון לבקר טחון עם צ'ילי ושעועית שחורה

  • לבבי וממלא: הצ'ילי הזה הוא ארוחה משמעותית ומשביעה, מושלמת לימים קרירים יותר.
  • טעים: תערובת של תבלינים ותבלינים מחדירים למנה טעמים עשירים ומעושנים.
  • ארוז בחלבונים: בשר בקר טחון מספק מקור משמעותי לחלבון באיכות גבוהה.
  • עשיר בחומרים מזינים: שעועית שחורה מוסיפה סיבים, ויטמינים ומינרלים למנה.
  • ניתן להתאמה אישית: התאימו את רמת התבלינים והמרכיבים כדי להתאים לטעמכם.
  • להקפאה: הכינו כמות גדולה והקפיאו לארוחות מהירות ונוחות עתידיות.
  • תכליתי: מגישים את הצ'ילי עם תוספות כמו גבינה, שמנת חמוצה או אבוקדו לתוספת מרקם וטעם.

הכנת מתכון לבקר טחון עם צ'ילי ושעועית שחורה – רכיבים

  • 500 גרם בשר בקר רזה
  • 1 בצל, קצוץ דק
  • 3 שיני שום, קצוצות
  • 1 פלפל אדום, חתוך לקוביות
  • 1 פלפל ירוק, חתוך לקוביות
  • 1 קופסת (400 גרם) שעועית שחורה, סחוטה ושטופה
  • 1 קופסת עגבניות (400 גרם) חתוכות לקוביות
  • 2 כוסות מרק בקר
  • 2 כפות אבקת צ'ילי
  • 1 כפית כמון טחון
  • 1/2 כפית פפריקה
  • 1/2 כפית אורגנו
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • 2 כפות שמן צמחי
  • תוספות אופציונליות: גבינה מגוררת, שמנת חמוצה, בצל ירוק קצוץ או כוסברה טרייה

איך מכינים מתכון לבקר טחון עם צ'ילי ושעועית שחורה – הוראות

  1. מתחילים באיסוף והכנת כל המרכיבים. קוצצים את הבצל, השום והפלפלים. מסננים ושוטפים את השעועית השחורה.
  2. משחימים את הבשר הטחון: מחממים סיר גדול או תנור הולנדי על אש בינונית-גבוהה. מוסיפים את השמן הצמחי ולאחר מכן את הבשר הטחון. מבשלים את בשר הבקר, מפרקים אותו בעזרת כפית או מרית, עד שהוא שחום ואינו ורוד יותר, וזה לוקח בערך 5-7 דקות. הסר כל עודפי שומן.
  3. מטגנים בצל ופלפלים: לסיר עם בשר הבקר המושחם מוסיפים את הבצל הקצוץ והשום הטחון. מטגנים כ-2-3 דקות עד שהבצל נעשה שקוף. לאחר מכן, הוסף את קוביות הפלפל האדום והירוק והקפיץ עוד 2-3 דקות.
  4. מתבלים ומוסיפים שעועית: מערבבים פנימה את אבקת הצ'ילי, הכמון הטחון, הפפריקה, האורגנו, המלח והפלפל השחור. מערבבים את התבלינים עם הבקר והירקות כ-2 דקות.
  5. הוסיפו עגבניות ושעועית: יוצקים פנימה את קוביות העגבניות (עם המיצים שלהן) ואת השעועית השחורה המרוקנת והשטופה. מערבבים היטב לאיחוד כל המרכיבים.
  6. מבשלים: יוצקים את מרק הבקר, ומביאים את התערובת לרתיחה. מנמיכים את האש לנמוכה, מכסים את הסיר ונותנים לצ'ילי להתבשל כ-20-30 דקות, תוך ערבוב מדי פעם. זה מאפשר לטעמים להתמזג יחד, והצ'ילי יסמיך.
  7. מגישים: לאחר שהצ'ילי הסמיך לטעמך, הוא מוכן להגשה. מצקת אותו לקערות ומעטרים בתוספות לבחירתכם, כמו גבינה מגוררת, שמנת חמוצה, בצל ירוק קצוץ או כוסברה טרייה.

יתרונות תזונתיים

  • חלבון: בשר בקר טחון מספק מקור משמעותי לחלבון, חיוני לבריאות השרירים.
  • סיבים: שעועית שחורה עשירה בסיבים, מסייעת לעיכול ומקדמת מלאות.
  • ויטמינים ומינרלים: פלפלים תורמים ויטמינים C ו-A, בעוד שתבלינים מוסיפים טעם ויתרונות בריאותיים פוטנציאליים.

טיפים לבישול:

  • משחימים את הבשר היטב: כאשר משחימים את בשר הבקר הטחון, ודא שהוא מקבל קרום חום יפה. הקרמליזציה הזו מוסיפה טעם לצ'ילי.
  • מסננים את עודפי השומן: לאחר השחמת בשר הבקר, מסננים את כל עודפי השומן כדי להפחית את תכולת השומן הכוללת של הצ'ילי.
  • התאם אישית את רמת התבלינים: התאם את כמות אבקת הצ'ילי ותבלינים אחרים לרמת החריפות הרצויה לך. אם אתם מעדיפים את זה עדין יותר, השתמשו בפחות אבקת צ'ילי או בחרו בזן עדין.
  • הוסף עשבי תיבול טריים: שקול להוסיף עשבי תיבול טריים כמו כוסברה או פטרוזיליה ממש לפני ההגשה לקבלת פרץ של טעם רענן.
  • ניסוי עם תוספות: תוספות צ'ילי יכולות להוסיף מרקם וטעם. נסו גבינה מגוררת, שמנת חמוצה, אבוקדו פרוס, בצל חתוך לקוביות או שבבי טורטייה מרוסקים לגיוון.
  • שעועית וירקות: אל תהססו להוסיף עוד שעועית או סוגים שונים של שעועית, כמו שעועית כליה או פינטו. ניתן גם לשלב ירקות אחרים כמו תירס, קישואים או עגבניות חתוכות לתוספת עומק.
  • הפוך את זה קדימה: לעתים קרובות צ'ילי טעים אפילו יותר למחרת מכיוון שלטעמים יש יותר זמן להתמזג. שקול להכין אותו יום מראש ולחמם מחדש בעת הצורך.
  • הקפיאו לארוחות עתידיות: הכינו מנה כפולה והקפיאו מנות בכלים אטומים לארוחות עתידיות נוחות.
  • איזון התיבול: טעמו את הצ'ילי שלכם תוך כדי בישול והתאימו את התיבול בהתאם. אתם יכולים להוסיף עוד מלח, פלפל או תבלינים כדי להשיג את פרופיל הטעם המושלם.
  • הגישו את הצ'ילי שלכם עם לחם פריך, לחם תירס או אורז להשלמת הארוחה ולספוג את הרוטב הטעים.

עבור אלה עם העדפות או הגבלות תזונתיות, שקלו את החלופות הבאות

  • בשר רזה יותר: תחליף הודו או עוף טחון בבשר בקר טחון.
  • גרסה צמחונית: השמיטו את הבקר והשתמשו בשעועית שחורה נוספת או בפירורים ללא בשר.
  • תבלין מותאם אישית: התאימו את אבקת הצ'ילי והתבלינים כך שיתאימו לרמת החום והטעם המועדפת עליכם.
  • תוספות: מציעים מגוון תוספות כדי להתאים לטעמים ולצרכים תזונתיים שונים.

 

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

פלפל ממולא צמחוני ב10 דקות
5/5
זמן הכנה:
33 דק׳

מתכון פלפל ממולא צמחוני ב-10 דקות עבודה בלבד

עוגת ריבה ופירורים של סבתא
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳

מתכון עוגת ריבה ופירורים של סבתא – לא פחות ממדהים!

מתכון קציצות אבוחצירא מרוקאיות
5/5
זמן הכנה:
100 דק׳

מתכון של קציצות אבוחצירה עם רוטב קטלני – מרוקאי בהגזמה

סלמון בקראסט ירוק
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

סלמון בקראסט ירוק עם פיסטוקים ופינוקים – מדהים!

מתכון שניצל חזיר
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון שניצל חזיר מדהים כמו באירופה

מתכון בורקס מים גבינות
5/5
זמן הכנה:
120 דק׳

מתכון בורקס מים עם גבינות כמו באיסטנבול

דילוג לתוכן