מתכון לחריימה עם דג טונה

מתכון לחריימה עם טונה
5/5
זמן הכנה:
40 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
4 מנות
כשרות:
פרווה

חריימה הוא מאכל צפון אפריקאי מסורתי הידוע בטעמיו הנועזים וברוטב העגבניות החריף שלו. למרות שהוא עשוי בדרך כלל עם דגים כמו סלמון דגים לבנים שונים, המתכון הזה מציע טוויסט טעים על ידי שימוש בדג טונה.

התוצאה היא מנה מעוררת תיאבון וארומטית שתגרה את בלוטות הטעם שלכם. חריימה עם טונה מושלם עבור אלה המחפשים לחקור טעמים חדשים וליהנות מארוחה דשנה עמוסה בחלבון וחומרי תזונה חיוניים.

איך מכינים חריימה עם דג טונה - רכיבים

  • · 500 גרם סטייקים טונה
  • · 2 כפות שמן זית
  • · 1 בצל, קצוץ דק
  • · 3 שיני שום, קצוצות
  • · 1 פלפל אדום, פרוס דק
  • · 1 פלפל ירוק, פרוס דק
  • · 2 כפיות פפריקה
  • · 1 כפית כמון טחון
  • · 1/2 כפית כוסברה טחונה
  • · 1/4 כפית פלפל קאיין (להתאים לפי הטעם)
  • · 400 גרם שימורים עגבניות חתוכות לקוביות
  • · 1 כף רסק עגבניות
  • · 1/2 כוס מים
  • · מיץ מלימון 1
  • · מלח ופלפל לפי הטעם
  • · כוסברה טרייה או פטרוזיליה, קצוצה, לקישוט

איך מכינים חריימה עם דג טונה - הוראות

  1. מחממים את שמן הזית במחבת גדולה או מטגנים על אש בינונית.
  2. מוסיפים למחבת את הבצל הקצוץ והשום הטחון ומאדים עד שהם הופכים שקופים וריחניים, כ-5 דקות.
  3. מוסיפים למחבת את הפלפלים הפרוסים ומבשלים עוד 3-4 דקות עד שהם מתחילים להתרכך.
  4. בקערה קטנה מערבבים את הפפריקה, הכמון, הכוסברה, פלפל הקאיין, המלח והפלפל. מערבבים היטב ליצירת תערובת תבלינים.
  5. דוחפים את הירקות לצד אחד של המחבת ומניחים את סטייק הטונה בחלל הריק. מתבלים את הטונה במחצית מתערובת התבלינים, ושומרים את החצי השני לשימוש מאוחר יותר.
  6. מבשלים את הטונה 2-3 דקות מכל צד עד שהיא צרובה אך עדיין מעט ורודה במרכזה. מוציאים את הטונה מהמחבת ומניחים אותה בצד.
  7. למחבת, הוסיפו את קוביות השימורים של העגבניות, רסק העגבניות, המים, מיץ הלימון ושאר תערובת התבלינים. מערבבים היטב לאיחוד כל המרכיבים.
  8. מנמיכים את האש לנמוכה ומבשלים את הרוטב כ-10-15 דקות עד שהוא מסמיך והטעמים מתמזגים יחדיו.
  9. מחזירים את הטונה למחבת ומפזרים עליה מעט מהרוטב. נותנים לדג להתבשל ברוטב עוד 2-3 דקות לספיגת הטעמים.
  10. מגישים את הקריימה עם דג טונה חם, מעוטר בכוסברה טרייה או פטרוזיליה.

חלופות כשרות

המתכון הזה קל יחסית להכנה, בדרגת קושי של "קל". כדי להפוך אותו לכשר, יש לוודא שכל המרכיבים המשמשים הם בעלי תעודת כשרות. לגרסה כשרה, ניתן להחליף את הטונה בדגים אחרים בעלי תעודת כשרות כמו סלמון או מוסר ים.

יתרונות תזונתיים של דג טונה עם חריימה

  • טונה היא מקור מצוין לחלבון רזה וחומצות שומן אומגה 3.
  • פלפלים עשירים בויטמינים A ו-C, כמו גם נוגדי חמצון.
  • לשום יש תכונות אנטיבקטריאליות ואנטי-ויראליות, והוא עשוי גם לסייע בחיזוק המערכת החיסונית.

חריימה עם דגי טונה היא מנה רב-תכליתית שניתן להגיש עם קוסקוס, אורז או לחם קראסטי כדי לספוג את הרוטב בעל הטעם. הוא מציע איזון מושלם של תבלינים ומרקמים, יוצר ארוחה משביעה ומזינה באמת.

הערה: אנא שימו לב לכל מגבלות תזונתיות או אלרגיות שיש לכם והתאם את המתכון בהתאם.

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 2 בשלנים

מתכונים נוספים

מתכון לפאדג' שוקולד
5/5
זמן הכנה:
20 דק׳

מתכון פאדג' שוקולד – הכי טעים שיש!

מתכון לעוגת קפה בחושה
5/5
זמן הכנה:
55 דק׳

מתכון לעוגת קפה בחושה מושלמת לאירוח 🤎🤎🤎

מתכון לעוגת קפה ושוקולד
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון לעוגת קפה ושוקולד – טעם גן עדן!

מתכון לקציצות בשר ברוטב עגבניות מרוקאי
5/5
זמן הכנה:
35 דק׳

מתכון לקציצות בשר ברוטב עגבניות מרוקאי – מנה מנצחת

מתכון לנקניקיות עוף בנינג'ה גריל
5/5
זמן הכנה:
20 דק׳

מתכון לנקניקיות עוף בנינג'ה גריל – שכולם אוהבים

מתכון לבורקס בנינג'ה גריל
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון לבורקס בנינג'ה גריל – קליל וטוב

דילוג לתוכן