אוכל זה החיים

מתכון – איך להכין נקניקיות צ'וריסו ביתיות בטעם משובח

נקניקיות צ'וריסו ביתיות
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
4 מנות
כשרות:
בשרי

היציאה למסע ליצירת צ'וריסו תוצרת בית דומה לציור בצבעים מרהיבים של המטבח הספרדי, שבו כל תבלין ומרכיב מוסיפים משבץ של טעם, ארומה ומסורת לקנבס. המתכון הזה, המושרש בלב המסורות הקולינריות הספרדיות, נועד להכניס את הטעם האותנטי של הצ'וריסו למטבח שלכם.

זהו תהליך שמפגיש את החוסן של הפפריקה, את החמימות של השום ואת העומק של עשבי תיבול עם עושר של חזיר, ששיאו הוא צ'וריסו שהוא גם רב תכליתי וגם בעל גוף מלא שאין לטעות בו.

בין אם אתם שואפים להעלות את ביצי ארוחת הבוקר שלכם, להוסיף בעיטה פיקנטית לתבשילים שלכם, או פשוט ליהנות ממנו פרוס על קרש שרקוטרי, מתכון הצ'וריסו הביתי הזה מבטיח לספק פרץ של טעם שנטוע עמוק במורשת המטבח הספרדי.

מה הלו"ז?

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן אפייה: לפחות 24 שעות במקרר
  • זמן בישול: משתנה בהתאם לשימוש; כ-10 דקות אם מטגנים או מבשלים בכלים.

איך מכינים צ'וריסו בבית – הרכיבים

  • 1 ק"ג בשר חזיר טחון, תערובת של 70% בשר רזה ו-30% שומן לעסיסיות
  • 25 גרם מלח, טחון דק
  • 2 כפות פפריקה מעושנת, לצבע הצ'וריסו האייקוני ולעישון
  • 1 כף אבקת שום, או שום טרי טחון דק לביס חד יותר
  • 2 כפיות אורגנו מיובש, מעוך בין הידיים כדי לשחרר את השמנים שלו
  • 1 כפית כמון טחון, לקבלת תת גוון אדמתי
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס, לרמז לתבלינים
  • 1/4 כפית פלפל קאיין, להתאים לפי הטעם לחום
  • 50 מ"ל מים קרים, כדי לעזור לערבב את התבלינים בצורה אחידה
  • אופציונלי: 1 כפית סוכר, לאיזון הטעמים
  • מארז לבחירתך, לקישורי נקניקיות מסורתיים

איך מכינים צ'וריסו ביתיות – שלב אחר שלב

  1. בקערת ערבוב גדולה משלבים את בשר החזיר הטחון עם כל התבלינים (מלח, פפריקה מעושנת, אבקת שום, אורגנו מיובש, כמון טחון, פלפל שחור ופלפל קאיין). הוסף את הסוכר אם אתה משתמש בו.
  2. יוצקים פנימה את המים הקרים ומערבבים הכל יחד עם הידיים או כף עד שהתערובת מתאחדת היטב והתבלינים מתפזרים בצורה אחידה.
  3. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-24 שעות לפחות. זמן ריפוי זה מאפשר לטעמים להתמזג ולהעמיק, מה שמעניק לצ'וריסו שלך את הטעם הייחודי שלו.
  4. לאחר זמן הריפוי, אם אתה משתמש במארזים, הכינו אותם לפי ההוראות שלהם. לאחר מכן, בעזרת ממלא נקניקיות, ממלאים את התרמילים בתערובת הצ'וריסו. סובב או קשר את הנקניקיות לקישורים, בהתאם להעדפתך.
  5. לאחר שהצ'וריסו נמצא במארזים, ניתן לבשל אותו מיד או לאחסן אותו במקרר עד יומיים. לבישול, פשוט מטגנים את הצ'וריסו במחבת על אש בינונית עד שהוא מבושל היטב והחלק החיצוני מעט פריך, כ-10 דקות.
  6. אם אתם מעדיפים לא להשתמש במארזים, אפשר ליצור מתערובת הצ'וריסו קציצות או להשתמש בה רופפת במתכונים. מבשלים לפי ההוראות לעיל או לפי הוראות המתכון שלך.
  7. תיהנו מהצ'וריסו הביתי שלכם במגוון מנות, מביצים מקושקשות פשוטות ועד פאייה משוכללת, והתענגו על מגוון הטעמים העשיר שהוא מביא לכל ביס.
אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 2 בשלנים
Picture of אוכל זה החיים
אוכל זה החיים

אוכל זה החיים הוא אתר מתכונים ששם לעצמו למטרה לספק כמה שיותר מתכונים בכמה יותר תחומים ולקהל רחב ככל הניתן - לא תמצאו אצלנו הגבלות או אג'נדות משום סוג. אוכל זה אכן החיים וכולם צריכים להנות ממנו!

מתכונים נוספים

קרם פיסטוק חלום
5/5
זמן הכנה:
15 דק׳

קרם פיסטוק חלום: מתקתק, משובח וכולו פיסטוקים!

מתכון לעוף עם שעועית צהובה
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

גלו את הסודות של עוף שעשוי מושלם בשילוב שעועית צהובה מתובלת!

מתכון לריבת קיווי
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון לריבת קיווי שאתם חייבים להכין

עוגת קרם לימון
5/5
זמן הכנה:
40 דק׳

עוגת קרם לימון – חוויה נפלאה של טעמים וניחוחות!

נתח קצבים בתנור
5/5
זמן הכנה:
195 דק׳

נתח קצבים בתנור – המתכון שיהפוך כל ארוחה לחגיגה!

קציצות ירק טוניסאיות
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

קציצות ירק טוניסאיות טבעוניות – וואו של טעמים

דילוג לתוכן