מתכון – איך להכין קרוטונים תוצרת בית למרק או לסלט

קרוטונים תוצרת בית למרק או לסלט
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
כשרות:
פרווה

אם אי פעם חשקה נפשכם להכין קרוטונים ביתיים, טעימים והרבה יותר בריאים מהקנויים – הגעתם למקום הנכון!

הכנת קרוטונים תוצרת בית הם דרך מענגת להוסיף מרקם פריך וטעם מלוח לסלטים, למרקים, או אפילו ליהנות כחטיף.

הכנת קרוטונים משלך היא לא רק פשוטה אלא גם מאפשרת לך להתאים אותם עם עשבי התיבול והתבלינים האהובים עליך.

באמצעות לחם עתיק יומין, אתה יכול להפוך את מה שעלול להתבזבז אחרת לקרוטונים טעימים ופריכים שעולים בהרבה על כל מה שאתה יכול לקנות ארוז מראש. ניתן לאפות אותם בתנור לאופציה בריאה יותר בהשוואה לטיגון, וכתוצאה מכך קוביות זהובות וטעימות של טוב פריך.

איך להכין קרוטונים למרק או סלט – רכיבים

  • 200 גרם לחם בן יום (כגון באגט, מחמצת או ג'בטה), חתוך לקוביות בגודל 2 ס"מ
  • 60 מ"ל שמן זית
  • 1 כפית אבקת שום
  • 1 כפית אורגנו מיובש
  • 1 כפית טימין מיובש
  • מלח ופלפל לפי הטעם

איך מכינים קרוטונים לסלט או למרק – שלב אחר שלב

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  2. בקערה גדולה, זורקים את קוביות הלחם עם שמן זית, מוודאים שכל חתיכה מצופה באופן אחיד.
  3. מפזרים את אבקת השום, האורגנו המיובש, הטימין היבש, המלח והפלפל על קוביות הלחם. מערבבים שוב כדי לפזר את התבלינים בצורה אחידה.
  4. מורחים את קוביות הלחם המתובל בשכבה אחת על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  5. אופים בתנור שחומם מראש במשך 15-20 דקות, או עד שהקרוטונים מזהיבים ופריכים, תוך ערבוב באמצע זמן האפייה כדי להבטיח השחמה אחידה.
  6. מוציאים את הקרוטונים מהתנור ונותנים להם להתקרר לגמרי על תבנית האפייה.
  7. אחסן את הקרוטונים המצוננים בכלי אטום בטמפרטורת החדר עד שבוע.

קרוטונים ביתיים אלה הם לא רק תוספת טעימה ליצירות הקולינריות שלך אלא גם דרך נפלאה להפחית בזבוז מזון. עם המרקם הפריך והטעם הארומטי שלהם, קרוטונים בתנור בטוח יגבירו כל מנה שהם מלווים.

בין אם זורקים לסלט קיסר, מפזרים מעל מרק שמנת, או פשוט נשנשים לבד, הקרוטונים האלה הם פינוק תוצרת בית רב תכליתי וטעים.

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

עוגת תותים כשרה לפסח
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳

מתכון עוגת תותים כשרה לפסח ומפוצצעת בטעמים

סלט אנדיב וחסה
5/5
זמן הכנה:
15 דק׳

מתכון סלט אנדיב וחסה פשוט בריא וגם טעים לאללה

מתכון קיש בטטה וגבינות עיזים
5/5
זמן הכנה:
100 דק׳

מתכון קיש בטטה וגבינת עיזים טעים בקטע אחר

מתכון לטאפאס צמחוני
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

מתכון לטאפאס צמחוני – פינוק ספרדי

מתכון לדובשניות
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

דובשניות – מתכון לדובשניות מתוקות כמו של פעם

עוגיות תמרים נמסות בפה
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

מתכון לעוגיות תמרים שנמסות בפה

דילוג לתוכן