אוכל זה החיים

דובשניות – מתכון לדובשניות מתוקות כמו של פעם

מתכון לדובשניות
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
15 מנות
כשרות:
חלבי

הנה מתכון מענג לעוגיות דבש כמו של פעם. אז מבלי לדבר יותר מדי בואו נתחיל להכין דובשניות.

כמה זמן להכין מתכון לעוגיות דבש: כ-45 דקות כולל זמן אפייה.

איך מכינים דובשניות – המרכיבים להכנת דובשניות

עוגיות דבש הן פינוק נפלא, המציע איזון מושלם של מתיקות וחמימות. עבור המתכון הזה, תצטרך:

  • 250 גרם קמח לכל מטרה
  • 100 גרם חמאה ללא מלח, מרוככת
  • 100 גרם דבש
  • 100 גרם סוכר מגורען
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • קורט מלח

רכיבים חלופיים להכנת דובשניות

לגרסה טבעונית, החליפו את החמאה הבלתי מלוחה בשמן קוקוס או חלופה של חמאה טבעונית. כדי להפוך אותו ללא גלוטן, השתמש בתערובת קמח לכל מטרה ללא גלוטן.

איך להכין דובשניות – שלבי הכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס (350 מעלות צלזיוס) ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. בקערת ערבוב, קרמו יחד את החמאה הרכה והסוכר המגורען עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה.
  3. מוסיפים את הדבש ותמצית הווניל לתערובת החמאה, ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. בקערה נפרדת מנפים יחד את הקמח לכל מטרה, אבקת האפייה והמלח.
  5. מוסיפים בהדרגה את החומרים היבשים לחומרים הרטובים, ומערבבים עד שנוצר בצק.
  6. מרדדים את הבצק לכדורים קטנים בקוטר של כ-2-3 ס"מ ומניחים אותם על תבנית האפייה המוכנה ומשאירים מעט מרווח בין כל עוגייה.
  7. משטחים מעט כל כדור בעזרת גב מזלג או האצבעות.
  8. אופים את העוגיות בתנור שחומם מראש במשך 10-12 דקות, או עד שהן מזהיבות בשוליים.
  9. מוציאים את העוגיות מהתנור ומניחים להן להתקרר על תבנית האפייה לכמה דקות לפני שמעבירים אותן לרשת לצינון מלא.

יתרונות תזונתיים

עוגיות דבש מציעות מתיקות מענגת עם היתרונות הנוספים של דבש, המכיל נוגדי חמצון ועשוי להיות בעל תכונות אנטיבקטריאליות. עם זאת, הם עדיין פינוקים ויש להנות מהם במתינות כחלק מתזונה מאוזנת.

תוספות או שדרוגים אפשריים למתכון לדובשניות

  • מפזרים מעט קינמון או אגוז מוסקט על גבי העוגיות לפני האפייה לתוספת חמימות וטעם.
  • מוסיפים לבצק אגוזים קצוצים או פירות יבשים לקבלת מרקם פריך או לעיס.
  • מזלפים שוקולד מומס על העוגיות שהתקררו למגע מפנק.

שאלות ותשובות על המתכון לדובשניות

שאלה: האם אוכל להשתמש בסוג אחר של דבש עבור המתכון הזה?
תשובה: כן, אתה יכול להשתמש בכל סוג של דבש שאתה מעדיף, בין אם זה פרחוני ובהיר או עשיר וכהה. רק קחו בחשבון שזנים שונים של דבש עשויים להעניק לעוגיות טעמים מעט שונים.

שאלה: כיצד עלי לאחסן את עוגיות הדבש הללו?
תשובה: שומרים את העוגיות בכלי אטום בטמפרטורת החדר עד שבוע. אם אתם מעדיפים מרקם פריך יותר, אפשר לשמור אותם גם במקרר.

האם אפשר להקפיא את בצק העוגיות?
שאלה: כן, ניתן להקפיא את בצק העוגיות עד 3 חודשים. מעצבים את הבצק לכדורים, מניחים אותם על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומקפיאים עד שהם מוצקים. לאחר מכן מעבירים את כדורי הבצק הקפואים לשקית או מיכל תשובה: מקפיא. כשמוכנים לאפייה, פשוט מניחים את כדורי הבצק הקפואים על תבנית אפייה ואופים לפי ההוראות, תוך הוספת מספר דקות נוספות לזמן האפייה.

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 2 בשלנים
Picture of אוכל זה החיים
אוכל זה החיים

אוכל זה החיים הוא אתר מתכונים ששם לעצמו למטרה לספק כמה שיותר מתכונים בכמה יותר תחומים ולקהל רחב ככל הניתן - לא תמצאו אצלנו הגבלות או אג'נדות משום סוג. אוכל זה אכן החיים וכולם צריכים להנות ממנו!

מתכונים נוספים

מתכון ללחם צימוקים
5/5
זמן הכנה:
180 דק׳

מתכון ללחם צימוקים – פינוק בוקרי קלאסי

קרם פיסטוק חלום
5/5
זמן הכנה:
15 דק׳

קרם פיסטוק חלום: מתקתק, משובח וכולו פיסטוקים!

מתכון לעוף עם שעועית צהובה
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

גלו את הסודות של עוף שעשוי מושלם בשילוב שעועית צהובה מתובלת!

מתכון לריבת קיווי
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון לריבת קיווי שאתם חייבים להכין

עוגת קרם לימון
5/5
זמן הכנה:
40 דק׳

עוגת קרם לימון – חוויה נפלאה של טעמים וניחוחות!

נתח קצבים בתנור
5/5
זמן הכנה:
195 דק׳

נתח קצבים בתנור – המתכון שיהפוך כל ארוחה לחגיגה!

דילוג לתוכן