אוכל זה החיים

מתכון לריבת פלפלים חריפים – 🌶️🔥מתכון חריף במיוחד!

מתכון לריבת פלפלים חריפים
5/5
זמן הכנה:
40 דק׳
רמת קושי:
בינוני
כמות:
5 מנות
כשרות:
פרווה

היי חובבי טעמים! היום, אנחנו צוללים לתוך העולם הלוהט של ריבת פלפלים חריפים – ריבה מעוררת תיאבון שהיא כמו פיצוץ טעם בצנצנת. ריבה זו, שמקורה במטבחים הדרומיים, בהם הטעמים הנועזים, היא סימפוניה מתוקה וחריפה שיכולה להפוך את המנה הפשוטה ביותר לאקססטרווגנזה של טעם. 

מקורות והשראה:

ריבת פלפלים חריפים שורשייה נעוצים בדרום ארצות הברית, שם נהוג להוסיף חריפות לכל דבר. טעם חריף הוא למעשה דרך חיים. ריבה זו מוגשת באופן מסורתי עם גבינת שמנת וקרקרים. זו פצצת טעם שמוסיפה פונץ' מתוק, מתובל וחריף לכל מנה.

איך להכין ריבת פלפלים חריפים? – רשימת רכיבים:

  • 2 כוסות פלפל אדום קצוץ דק
  • 1 כוס ג'לפניוס קצוצים דק (הוסרו גרעינים עבור פחות חום)
  • 5 כוסות סוכר מגורען
  • 1 כוס חומץ תפוחים
  • 1 כוס רסק תפוחים ללא ממותק (240 גרם)
  • קורט מלח

הוראות להכנת ריבת פלפלים חריפים – שלב אחר שלב

  1. קוצצים דק את הפלפל האדום והג'לפניוס. זכרו ללבוש כפפות בעת טיפול בג'לפניו כדי למנוע גירוי בעור ובעיניים.
  2. בסיר גדול מערבבים את הפלפלים הקצוצים, הסוכר, חומץ התפוחים ורסק התפוחים הלא ממותק. מערבבים היטב כדי להבטיח שהסוכר נטמע היטב.
  3. מביאים את התערובת לרתיחה על אש בינונית-גבוהה. מערבבים לעתים קרובות כדי למנוע הידבקות וצריבה.
  4. לאחר הרתיחה, מנמיכים את האש לרתיחה. נותנים לזה להתבשל כ-30-40 דקות, תוך ערבוב מדי פעם. התערובת תתחיל להסמיך.
  5. כדי לבדוק אם הריבה הגיעה לסמיכות הרצויה, מניחים כף קטנה על צלחת קרה. תנו לה לשבת לרגע ואז תעביר את האצבע דרכה. אם היא מתקמטת ומחזיקה בצורתה, היא מוכנה. אם לא, המשיכו לבשל ובדקו שוב לאחר מספר דקות.
  6. לאחר שהריבה הגיעה לסמיכות הרצויה, מסירים אותה מהאש. נותנים לה להתקרר כמה דקות. בזמן שהיא מתקררת, מכינים את הצנצנות.
  7. יוצקים את ריבת הפלפל החריף לתוך הצנצנות השקופות, משאירים מעט מקום בחלק העליון. נגבו את החישוקים כדי להבטיח אטימה נקייה.
  8. מניחים את המכסים על הצנצנות ומבריגים אותם עד לאטימות מוחלטת. מעבדים את הצנצנות באמבט מים רותחים כ-10 דקות כדי להבטיח אטימה נאותה.
  9. הניחו לצנצנות להתקרר לחלוטין לפני שמאחסנים אותן במקום קריר וחשוך. לאחר הפתיחה שומרים את הריבה בקירור.

יתרונות תזונתיים:

אמנם הריבה הזו היא לא בדיוק מזון בריאות, אבל הפלפלים והג'לפניוס מביאים מנה של ויטמינים ונוגדי חמצון. בנוסף, התבלין מהפלפלים עשוי רק לתת לחילוף החומרים שלך דחיפה קטנה. אז, זה לא רק מעצמת טעם – יש לה גם יתרונות תזונתיים. 

חלופות תזונתיות:

  • למי שמחפש להפחית בסוכר, אתם יכולים להתנסות בהפחתת תכולת הסוכר או להשתמש בממתיקים חלופיים. 
  • לרמת תבלינים נמוכה יותר, שקלו להחליף חלק מהג'לפניוס לפלפלים עדינים יותר. כמו תמיד, אל תהסס להתאים את הריבה לטעם ולהעדפות התזונתיות שלכם.

טיפים לשיפור המתכון 

  • שימו כפפות: כשאתם חותכים את הג'לפניוס, שקלו ללבוש כפפות – במיוחד אם אתה לובש עדשות מגע או עם עור רגיש.
  • שליטה בחריפות: כדי לשלוט ברמת החריפות, הסירו את הזרעים והממברנות מהג'לפניוס. אם אתם מרגישים אמיצים, השאירו כמה בשביל חריפות נוספת.

ריבת פלפלים חריפה הוא כמו מסיבת טעם בצנצנת – מתוק, חריף וממכר ממש. בין אם אתם מורחים אותה על טוסט או על קרקר גבינה, הריבה הזו היא תענוג קולינרי. אז, תפסו את הסינר שלכם, אספו את הפלפלים והתכוננו להעלות את בלוטות הטעם שלכם לגבהים חדשים. תהנו מנסיעה מתובלת! 🌶️🔥

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים
Picture of אוכל זה החיים
אוכל זה החיים

אוכל זה החיים הוא אתר מתכונים ששם לעצמו למטרה לספק כמה שיותר מתכונים בכמה יותר תחומים ולקהל רחב ככל הניתן - לא תמצאו אצלנו הגבלות או אג'נדות משום סוג. אוכל זה אכן החיים וכולם צריכים להנות ממנו!

מתכונים נוספים

מתכון לעוגת גזר משגעת ומשובחת
3.6666666666667/5
זמן הכנה:
90 דק׳

מתכון לעוגת גזר משגעת ומשובחת שתגרום לכם להתמכר!

עוגת לימון עם אינסטנט פודינג
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳

מתכון לעוגת לימון עם אינסטנט פודינג שתגרום לכם ללקק את הקערה

מתכון לעמבה
5/5
זמן הכנה:
20 דק׳

איך מכינים עמבה: המתכון שיגרום לכם להתאהב מחדש ברוטב המזרחי

סלט חצילים בלקני
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

סלט חצילים בלקני מיוחד שיהפוך כל ארוחה לחגיגה של טעמים!

כדורי שוקולד עם חמאת בוטנים
5/5
זמן הכנה:
20 דק׳

כדורי השוקולד עם חמאת בוטנים שיגרמו לכם להתמכר!

סושי חמאת בוטנים
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

סושי עם חמאת בוטנים – המתכון הכי טעים ומפתיע שתטעמו!

דילוג לתוכן