אוכל זה החיים

מתכון – בישול חומוס בסיר לחץ – איך לעשות את זה כמו מקצוען?

בישול חומוס בסיר לחץ
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
1 מנות
כשרות:
פרווה

בישול חומוס בסיר לחץ הוא דרך פשוטה ויעילה לפתוח את הטעמים העשירים, האגוזים והמרקם הקרמי של הקטניה הרב-תכליתית הזו.

חומוס, המכונה גם שעועית גרבנזו, היא מרכיב עיקרי במטבחים ברחבי העולם, ידועים בזכות תכולת החלבון, הסיבים ומגוון החומרים התזונתיים. שימוש בסיר לחץ מקצר את זמן הבישול באופן דרמטי תוך שהוא מבטיח שהחומוס רך לחלוטין ומוכן להפוך לסלטים טעימים, תבשילים לבביים או חומוס חלק וקרמי.

שיטה זו אידיאלית לכל מי שמחפש לשלב יותר חלבון מהצומח בתזונה שלו מבלי לבלות שעות במטבח. בואו נצלול להכנת חומוס מבושל בצורה מושלמת שיכולה לשמש בסיס לאינספור מנות מזינות וטעימות.

זמנים זמנים זמנים

  • זמן השרייה: 8 שעות או לילה (לא חובה, אך מומלץ לצמצם את זמן הבישול ולשפר את העיכול)
  • זמן הכנה: 5 דקות (אם חומוס הושרו מראש)
  • זמן בישול: 50 דקות עד שעה (ללא השרייה) או 12-15 דקות (עם השרייה)
  • זמן כולל: כשעה (עם השרייה) או עד 9 שעות (כולל זמן השרייה)

איך לבשל חומוס בסיר לחץ – הרכיבים

  • 250 גרם חומוס מיובש
  • 1 ליטר מים
  • 1 כפית מלח
  • 2 עלי דפנה (לא חובה, לתוספת טעם)
  • 1/2 כפית סודה לשתייה (לא חובה, לריכוך העור)

איך מכינים חומוס בסיר לחץ? שלב אחר שלב

  1. אם בחרתם להשרות את החומוס, מניחים אותם בקערה גדולה ומכסים במים (בערך פי 2-3 מנפחם). השאירו אותם להשרות למשך הלילה או לפחות 8 שעות. לאחר ההשריה מסננים ושוטפים את החומוס.
  2. מניחים את גרגירי החומוס המושרים (או הלא מושרים) בסיר הלחץ. מוסיפים 1 ליטר מים, מלח, ואם משתמשים, את עלי הדפנה והסודה לשתייה.
  3. אבטחו את מכסה סיר הלחץ, וודאו שהוא נעול במקומו. הפעילו את האש לגבוהה עד שהסיר מגיע ללחץ מלא.
  4. ברגע שמגיעים ללחץ מלא, הפחיתו את החום לנמוך או בינוני-נמוך, תוך שמירה על לחץ. מבשלים 12-15 דקות אם החומוס הושרו, או 50 דקות עד שעה אם הם לא הושרו.
  5. לאחר שזמן הבישול חלף, מכבים את האש. אפשר ללחץ להשתחרר באופן טבעי לפני פתיחת המכסה. זה יכול לקחת בערך 15-20 דקות.
  6. לאחר שהלחץ השתחרר לחלוטין, פתח את המכסה בזהירות. מסננים את גרגירי החומוס ומסירים את עלי הדפנה אם השתמשתם בהם.
  7. גרגירי החומוס מוכנים כעת לשימוש במתכונים האהובים עליכם או לאחסון לשימוש מאוחר יותר. לשימוש מיידי ניתן לתבל אותם ולאכול כפי שהם, או לשלבם בסלטים, מרקים, תבשילים או פירה לחומוס.

בישול חומוס בסיר לחץ הוא לא רק חוסך זמן אלא גם דרך להגיע לתוצאות מושלמות במינימום מאמץ. בין אם אתם מתכוננים לשבוע הקרוב או זקוקים לפתרון מהיר לארוחת הערב של הערב, החומוס המבושל בלחץ יהפוך ללא ספק לרפרטואר הקולינרי שלכם.

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 2 בשלנים
Picture of אוכל זה החיים
אוכל זה החיים

אוכל זה החיים הוא אתר מתכונים ששם לעצמו למטרה לספק כמה שיותר מתכונים בכמה יותר תחומים ולקהל רחב ככל הניתן - לא תמצאו אצלנו הגבלות או אג'נדות משום סוג. אוכל זה אכן החיים וכולם צריכים להנות ממנו!

מתכונים נוספים

קרם פיסטוק חלום
5/5
זמן הכנה:
15 דק׳

קרם פיסטוק חלום: מתקתק, משובח וכולו פיסטוקים!

מתכון לעוף עם שעועית צהובה
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

גלו את הסודות של עוף שעשוי מושלם בשילוב שעועית צהובה מתובלת!

מתכון לריבת קיווי
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון לריבת קיווי שאתם חייבים להכין

עוגת קרם לימון
5/5
זמן הכנה:
40 דק׳

עוגת קרם לימון – חוויה נפלאה של טעמים וניחוחות!

נתח קצבים בתנור
5/5
זמן הכנה:
195 דק׳

נתח קצבים בתנור – המתכון שיהפוך כל ארוחה לחגיגה!

קציצות ירק טוניסאיות
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

קציצות ירק טוניסאיות טבעוניות – וואו של טעמים

דילוג לתוכן