מתכון לבלינצ'ס הונגרי

מתכון לבלינצ'ס הונגרי
5/5
זמן הכנה:
110 דק׳
רמת קושי:
בינוני
כמות:
4 מנות
כשרות:
חלבי

בלינצ'ס הונגרי היא מנה שהיא שם נרדף לנוחות, תרבות ומורכבות בעולם התענוגות הקולינריים. המתכון ההונגרי הקלאסי הזה מפגיש תווים מתוקים ומלוחים, מכוסים בהרמוניה בבלינצ'ס דק ועדין. בעיקרו של דבר, בלינצ'ס הונגרי הם בלינצ'סים מלאי גבינה, לבושים ברוטב עשיר שיכול להשתנות מרוטב פירות מתוקים ועד לרטבי בשר דשנים.

למתכון מוצא יהודי, בעיקר מקהילת יהודי אשכנז במרכז ומזרח אירופה. ככל שיהודים אשכנזים רבים היגרו להונגריה, הם הביאו איתם את מסורותיהם הקולינריות העשירות והמגוונות, אחת מהן היא הבלינצ'ס האייקוני.

מתכון לבלינצ'ס הונגרי – כדאי לדעת:

  • 4 מנות להגשה
  • זמן הכנה ובישול כולל: כ-1.5 שעות.
  • רמת קושי: בינונית

איך מכינים בלינצ'ס הונגרי - מרכיבים

  • · - לבלינצ'סים -
  • · 150 גרם קמח לכל מטרה
  • · 2 ביצים
  • · 240 מ"ל חלב
  • · 1 כף סוכר
  • · קורט מלח
  • · 1 כף שמן (בתוספת תוספת לטיגון)
  • · - למילוי הגבינה -
  • · 500 גרם גבינת איכר או גבינת ריקוטה
  • · 2 כפות סוכר
  • · ביצה 1
  • · קליפה מגוררת מלימון 1
  • · קורט מלח
  • · - בשביל הרוטב -
  • · 200 גרם שמנת חמוצה
  • · 2 כפות אבקת סוכר (ניתן להתאים לפי הטעם)
  • · 1 כפית תמצית וניל

הכנת בלינצ'ס הונגרי - הוראות הכנה

  1. מכינים את בלילת הבלינצ'ס: מערבבים בקערה את הקמח, הביצים, החלב, הסוכר, המלח והשמן עד לקבלת בלילה חלקה. נותנים לבלילה לנוח כ-15 דקות.
  2. מבשלים את הבלינצ'ס: מחממים מעט שמן במחבת טפלון בקוטר 20 ס"מ על אש בינונית. יוצקים מספיק בלילה לתבנית כדי לכסות את התחתית, ומסובבים אותה כדי לפזר אותה.
  3. מבשלים עד שהתחתית מזהיבה, ואז הופכים ומבשלים את הצד השני. חוזרים על הפעולה עם הבלילה שנותרה.
  4. מכינים את מלית הגבינה: מערבבים בקערה נפרדת את הגבינה, הסוכר, הביצה, גרידת הלימון והמלח. מערבבים עד שכל החומרים מתאחדים היטב.
  5. מרכיבים את הבלינצ'ס: מניחים בלינצ'ס על משטח שטוח, כפית מעט מלית גבינה על צד אחד של הבלינצ'ס, ואז מגלגלים אותו כמו בוריטו, תוחבים את הקצוות.
  6. מכינים את הרוטב: מערבבים בקערה שמנת חמוצה, אבקת סוכר ותמצית וניל. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  7. מגישים: מניחים את הבלינצ'ס על צלחת ויוצקים מעל את רוטב השמנת החמוצה המתוקה. אתה יכול לקשט עם גרידת לימון נוספת או פירות יער טריים אם תרצה.

כמה סיבות משכנעות מדוע כדאי לנסות את המנה הרב-תכליתית והנשמה הזו

  • מסע תרבותי: הוא מספק הזדמנות ייחודית לחקור מתכון הונגרי מסורתי המדבר רבות על המורשת התרבותית המגוונת של האזור.
  • היתוך טעמים: השילוב המובהק של הטעמים שמציעה המנה הזו תענוג אמיתי לבלוטות הטעם. המתיקות של הבלינצ'סים במילוי הגבינה עומדת בניגוד לתווים המלוחים של הרוטב, ומציעה חווית אכילה מאוזנת והרמונית.
  • גמיש וניתן להתאמה: המתכון מאפשר מגוון מילויים ותוספות, מה שאומר שתוכלו להתאים אותו בקלות להעדפות הטעם או הצרכים התזונתיים שלכם.
  • עשיר מבחינה תזונתית: המרכיבים המשמשים במתכון עשירים בחלבונים, ויטמינים ומינרלים, מה שהופך אותו לארוחה עתירת רכיבים תזונתיים.
  • אוכל מנחם: עם ההרכב החם והלבבי שלו, בלינצ'ס מספקים אוכל מנחם מושלם.
  • מסקרן ומרתק: המתכון מאפשר לך לעסוק בטכניקות בישול מרובות, מה שהופך את תהליך הבישול להרפתקה מרגשת.
  • מצגת מרשימה: המנה האחרונה, עם המצגת המושכת חזותית, הופכת אותה למושלמת להרשים אורחים במהלך מסיבת ארוחת ערב.
  • צדדיות: ניתן להגיש אותו כקינוח, כמנת ארוחת בוקר או בראנץ' מפואר – הרבגוניות שלו באמת מרשימה.
  • אתגר קולינרי: מנה זו מציגה אתגר ברמה בינונית עבור חובבי בישול שמחפשים לעלות רמה של כישוריהם.
  • הנאה לכל הגילאים: תערובת הטעמים המענגת פונה לכל קבוצות הגיל, מה שהופך אותה למנה מושלמת לארוחות משפחתיות.

אלטרנטיבה לאוכלי כשרות

  • מתכון זה כבר מתאים לאוכלי כשרות, בהתחשב בכך שכל המרכיבים בהם נעשה שימוש כשרים.
  • עם זאת, אם אתם מקפידים על הפרדה קפדנית בין חלב לבשרי, הקפידו להגיש מנה זו במהלך ארוחה חלבית ולא לעקוב אחריה עם מנה בשרית.

טיפים לבישול

  • עקביות של בלינצ'סים: הלביבות צריכות להיות דקות וקלות, אז ודאו שהבלילה שלכם לא תהיה סמיכה מדי. התאימו את הסמיכות עם עוד חלב במידת הצורך.
  • מחבת טפלון: השתמשו במחבת טפלון איכותית לבישול הבלינצ'סים, זה יקל על הפיכתן והן יתבשלו בצורה אחידה יותר.
  • מניחים את הבלילה: נותנים לבלילה לנוח מעט לפני בישול הבלינצ'ס זה עוזר לקמח לספוג את הנוזל ומביא למרקם טוב יותר.
  • רמת מתיקות: התאימו את המתיקות של המילוי והרוטב שלכם לפי העדפתכם. את אבקת הסוכר ברוטב אפשר להחליף בדבש או בסירופ מייפל לפרופיל טעם שונה.
  • רבגוניות של מילויים: בעוד שגבינה היא המילוי המסורתי, אתם יכולים להתנסות במילויים אחרים כמו פירות, שוקולד, או אפילו מילויים מלוחים כמו תרד או פטריות.

אז, הפשילו שרוולים והכניסו את פיסת המסורת ההונגרית הזו למטבח שלכם. תהנו מהמסע הקולינרי!

יתרונות תזונתיים לבלינצ'ס הונגרי

  • מלית הגבינה תורמת לתכולת החלבון, מה שהופך אותה למקור מצוין לחלבון. גבינה מכילה גם סידן המועיל לבריאות העצם. 
  • ביצים, המשמשות הן בבלינצ'ס והן במילוי, מהוות מקור טוב לחלבון איכותי ועשירות בוויטמינים A, D, E ו-K.
  • הקמח המשמש בבלינצ'ס מספק פחמימות הנחוצות לאנרגיה. 
  • רוטב השמנת החמוצה מוסיף גם מנה טובה של פרוביוטיקה המועילה לבריאות המעיים.
אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

ריבועי בצק עלים עם תפוחים
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

ריבועי בצק עלים עם תפוחים – פיתוי של גן עדן!

מתכון לדג בורי אפוי בתנור
5/5
זמן הכנה:
40 דק׳

מתכון לבורי שלם בתנור – חובה לחובבי דגים

מתכון לדייסת קורנפלור
5/5
זמן הכנה:
10 דק׳

מתכון איך מכינים דייסת קורנפלור ביתית, מדהימה ומפנקת מאד

מתכון לקנלוני גבינות ברוטב שמנת
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

מתכון לקנלוני גבינות ברוטב שמנת שלא תוכלו להפסיק לאכול

טבחה אדומה לקוסקוס
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון לטבחה אדומה לקוסקוס בטעם אלוהי

מתכון למרק מינסטרונה איטלקי, קל אמיתי ומדהים
5/5
זמן הכנה:
35 דק׳

מתכון למרק מינסטרונה צמחוני, קל וטעים בקטע טרלולי

דילוג לתוכן