מתכון מרק כרוב הונגרי

מרק כרוב הונגרי
5/5
זמן הכנה:
120 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
4 מנות
כשרות:
לא כשר

מרק כרוב הונגרי, הידוע גם בכינוי "káposztaleves", הוא מאכל לבבי ומנחם המגלם את תמצית המטבח ההונגרי המסורתי. המרק הזה הוא חביב החורף, עמוס בטעמים וחומרי הזנה כדי לחמם אותך מבפנים. הוא משלב כרוב רך, בשר עסיסי ומגוון ירקות ותבלינים, מתבשל יחד ליצירת מרק עשיר וארומטי.

תוספת של פפריקה מעושנת, מרכיב יסוד בבישול ההונגרי, מעניקה למרק את צבעו ועומק הטעם המיוחדים שלו. בין אם אתם מחפשים ארוחה מנחמת ביום קר ובין אם אתם רוצים לחקור את הטעמים של הונגריה, מרק הכרוב הזה בטוח ישביע.

זמן נחוץ: זמן הכנה: 30 דקות| זמן בישול: שעה 30 דקות| זמן כולל: שעתיים

הכנת מרק כרוב הונגרי- רכיבים

  • 500 גרם כתף חזיר חתוכה לקוביות בגודל 2 ס"מ
  • 1 בצל גדול, קצוץ
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 2 כפות שמן צמחי
  • 2 כפות פפריקה הונגרית
  • 1 כרוב ראש בינוני, מגורע וקצוץ
  • 2 גזרים גדולים, קלופים ופרוסים
  • 2 תפוחי אדמה גדולים, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 1.5 ליטר מרק בקר
  • 400 גרם שימורים עגבניות חתוכות לקוביות
  • 1 כפית זרעי קימל
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • שמנת חמוצה, להגשה
  • פטרוזיליה טרייה, קצוצה לקישוט

איך להכין מרק כרוב הונגרי- שלבים

  • מחממים את השמן הצמחי בסיר גדול על אש בינונית. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד לשקיפות.
  • מוסיפים לסיר את השום הטחון וקוביות כתף החזיר. מבשלים עד שהבשר משחים מכל הצדדים.
  • מערבבים פנימה את הפפריקה ההונגרית ומבשלים עוד דקה, עד שהיא ריחנית.
  • מוסיפים לסיר את הכרוב הקצוץ, הגזר הפרוס ותפוחי האדמה החתוכים לקוביות. מערבבים היטב לאיחוד.
  • יוצקים את מרק הבקר ומוסיפים את קוביות השימורים של העגבניות וזרעי הקימל. מתבלים במלח ופלפל.
  • מביאים את המרק לרתיחה, ואז מנמיכים את האש לנמוכה. מכסים ומבשלים במשך שעה ו-30 דקות, או עד שהירקות רכים והבשר מבושל.
  • בודקים את התיבול ומתקנים מלח ופלפל לפי הצורך.
  • מגישים את המרק חם, מעוטר בכף שמנת חמוצה ומפזר פטרוזיליה טרייה.

מרק כרוב הונגרי זה מנה מזינה ומלאת טעם שמביאה חמימות ונוחות עם כל כפית. השילוב של בשר עדין, ירקות רכים והארומה המובהקת של פפריקה וזרעי קימל הופכים את המרק הזה לארוחה בלתי נשכחת שמושלמת לימים קרים או בכל פעם שמתחשק לכם לטעום מהונגריה.

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

פלפל ממולא צמחוני ב10 דקות
5/5
זמן הכנה:
33 דק׳

מתכון פלפל ממולא צמחוני ב-10 דקות עבודה בלבד

עוגת ריבה ופירורים של סבתא
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳

מתכון עוגת ריבה ופירורים של סבתא – לא פחות ממדהים!

מתכון קציצות אבוחצירא מרוקאיות
5/5
זמן הכנה:
100 דק׳

מתכון של קציצות אבוחצירה עם רוטב קטלני – מרוקאי בהגזמה

סלמון בקראסט ירוק
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

סלמון בקראסט ירוק עם פיסטוקים ופינוקים – מדהים!

מתכון שניצל חזיר
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון שניצל חזיר מדהים כמו באירופה

מתכון בורקס מים גבינות
5/5
זמן הכנה:
120 דק׳

מתכון בורקס מים עם גבינות כמו באיסטנבול

דילוג לתוכן