מתכון לאייס קפה

אייס קפה
5/5
זמן הכנה:
120 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
1 מנות
כשרות:
חלבי

אייס קפה הוא משקה מרענן וממריץ ממנו נהנים חובבי קפה ברחבי העולם. גרסה צוננת זו של המשקה החם האהוב מציעה דרך מענגת לנצח את חום הקיץ תוך התענגות על הטעמים העשירים והחזקים של הקפה. 

למרות שמקורו המדויק של אייס קפה אינו ברור, מאמינים שמקורו במאה ה-19 כאשר החלו לבשל ולקרר קפה כדי ליצור אלטרנטיבה מרעננת לקפה חם.

10 סיבות למה כדאי לכם לנסות אייס קפה

  1. מרענן: קפה קר מספק חוויה מקררת וממריץ, מושלם לימי הקיץ החמים או בכל פעם שאתה צריך לאסוף.
  2. ניתן להתאמה אישית: אתם יכולים להתאים אישית את הקפה הקר שלכם על ידי הוספת טעמים שונים, סירופים או תוספות כדי להתאים להעדפות הטעם שלך.
  3. נוח: אייס קפה ניתן להכין מראש ולשמור במקרר, מה שמאפשר ליהנות מכוס קפה מרעננת בכל עת שתחפצו.
  4. יתרונות בריאותיים: קפה הוא מקור עשיר לנוגדי חמצון ונקשר ליתרונות בריאותיים שונים, לרבות שיפור בתפקוד הקוגניטיבי והפחתת הסיכון למחלות מסוימות.
  5. חקר טעמים: אייס קפה מאפשר לכם לחקור פולי קפה ושיטות חליטה שונות, ולספק מגוון רחב של טעמים וניחוחות ליהנות.
  6. משקה חברתי: קפה קר הוא בחירה פופולרית למפגשים חברתיים, בראנץ' או פשוט ליהנות מהפסקת קפה עם חברים ובני משפחה.
  7. חיסכון בזמן: קפה קר פשוט וקל להכנה ואינו דורש זמן או מאמץ רב. 
  8. במקום קינוח: ניתן לשפר  קפה קר על ידי הוספת כדור גלידה, קצפת או שבבי שוקולד, מה שהופך אותו לפינוק מושלם בימות הקיץ החמים.
  9. חומציות נמוכה יותר: אייס קפה נוטה להיות בעל טעם עדין ופחות חומצי בהשוואה לקפה חם, מה שהופך אותו לבחירה מתאימה לבעלי קיבה רגישה.
  10. מושלם לימים חמים: בעוד שקפה קשור לעתים קרובות להתייבשות, קפה קר יכול לתרום לצריכת הנוזלים היומית שלכם

איך מכינים אייס קפה- רכיבים

  • · 2 כוסות קפה חזק ממכונת קפה או 2 קפסולות
  • · 2 כפות סוכר מגורען (ניתן להתאים לפי הטעם)
  • · קוביות קרח
  • · חלב או שמנת (לא חובה)
  • · חומרי טעם וריח (לא חובה): תמצית וניל, סירופ קרמל, סירופ שוקולד וכו'.
  • · תוספות (לא חובה): קצפת, אבקת קקאו, קינמון וכו'.

הוראות הכנת אייס קפה

  1. הכינו 2 כוסות קפה מהמכונה שלכם - ניתן באמצעות חליטה או קפסולה. אם אתם מעדיפים להשתמש בנס קפה תוכלו במקום 2 קפסולות או כוסות קפה לשים במקום 2 כפיות קדושות שך קפה
  2. בעוד הקפה עדיין חם, מערבבים פנימה את הסוכר המגורען עד שהוא נמס לחלוטין. התאם את כמות הסוכר לפי רמת המתיקות הרצויה לך.
  3. מניחים לקפה להתקרר בטמפרטורת החדר כ-15-20 דקות.
  4. לאחר שהקפה התקרר, מעבירים אותו לקנקן או לכלי המתאים לאחסון במקרר.
  5. מניחים את המיכל במקרר ומצננים את הקפה לפחות 1-2 שעות או עד שהוא קר לחלוטין. צינון הקפה מבטיח שקוביות הקרח שנוספו מאוחר יותר לא יימסו מיד וידללו את הטעם.
  6. כשמוכנים להגשה, ממלאים כוס בקוביות קרח.
  7. יוצקים את הקפה הצונן על קוביות הקרח, משאירים מעט מקום בחלק העליון למרכיבים נוספים ותוספות.
  8. אם תרצה, הוסיפו חלב או שמנת לפי העדפותיכם, התאימו את הכמות לפי מידת השמנת שאתם אוהבים את הקפה הקר שלך. מערבבים בעדינות לאיחוד.
  9. אופציונלי: מוסיפים חומרי טעם וריח כמו תמצית וניל, סירופ קרמל או סירופ שוקולד, ומערבבים כדי לשלב את הטעמים.
  10. הוסיפו לקפה הקר שלכם קצפת, אבקת קקאו, קינמון או כל תוספות רצויות אחרות.
  11. ערבבו בעדינות ותיהנו מקפה קר תוצרת בית!

יתרונות תזונתיים לאייס קפה

  • קפה הוא מקור טבעי לנוגדי חמצון, המסייעים בהגנה על הגוף מפני רדיקלים חופשיים מזיקים.
  • קפה עשוי לשפר את התפקוד הקוגניטיבי, לשפר את הערנות ולהגביר את מצב הרוח בשל תכולת הקפאין שלו.
  • קפה נקשר לסיכון מופחת למחלות מסוימות כמו מחלת פרקינסון, סוכרת מסוג 2 ומחלות כבד.
  • המשקה דל בקלוריות כאשר הוא נצרך ללא תוספת סוכרים או שמנת, מה שהופך אותו מתאים לאלו שצופים בצריכת הקלוריות שלהם.
  • קפה קר יכול להיות מקור טוב להידרציה, במיוחד כאשר הוא צורך עם נוזלים נוספים כמו חלב או מים.

חלופות מתכון לאוכלי כשרות או הגבלות תזונתיות

  • אם אתם מקפידים על תזונה כשרה, ודא שפולי הקפה שבהם אתה משתמש הם כשרים.
  • השתמש בחלופות חלב שאינן חלביות כמו חלב שקדים, חלב סויה או חלב קוקוס במקום חלב חלב רגיל כדי להפוך את המתכון ללא חלב או טבעוני.
  • החליפו את הסוכר המגורען בממתיק המועדף עליך, כגון סירופ אגבה, סירופ מייפל או סטיביה, כדי להתאים להגבלות תזונתיות או להפחית את צריכת הקלוריות.

טיפים לשיפור המתכון

  • אם אתם אוהבים אייס קפה כמו של מסעדה תמיד תוכלו להכין כזה בבלנדר על ידי שפיכת כל המרכיבים והמון קרח. 
  • לאחר כמה דקות תוכלו ליהנות מאייס קפה צונן במיוחד.
אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 3 בשלנים

מתכונים נוספים

מתכון לרוטב איולי ביתי משודרג
5/5
זמן הכנה:
10 דק׳

מתכון לרוטב איולי ביתי שישדרג לכם ים של מנות בבית!

מתכון לקראק פאי ביתית
5/5
זמן הכנה:
180 דק׳

מתכון לקראק פאי מדהים וממכר בטירוף (כיאה לשמו)

מתכון ללימונדה אלוהית
4.8/5
זמן הכנה:
10 דק׳

מתכון ללימונדה אלוהית – איך להכין לימונדה מהאגדות

מתכון עלי גפן ממולאים מהמטבח הערבי
5/5
זמן הכנה:
80 דק׳

מתכון עלי גפן ממולאים מהמטבח הערבי – מעדן אמיתי

מתכון לקרפצ'יו סינטה
5/5
זמן הכנה:
35 דק׳

מתכון לקרפצ'יו סינטה ברמה יותר גבוהה משל מסעדות

עוגת לימון כמו של סטארבקס
4.75/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון לעוגת לימון סטארבקס – האם תצליחו לשחזר את המנה?

דילוג לתוכן