מתכון מנצח של עוגיות ריבה עם חמאה

מתכון מנצח של עוגיות ריבה עם חמאה
5/5
זמן הכנה:
80 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
15 מנות
כשרות:
פרווה

צאו להרפתקה מתוקה עם עוגיות הריבה המענגות האלה, פינוק קלאסי שמשלב את העושר החמאתי של הלחם הקצר עם הטעם המתוק של הריבה האהובה עליכם. המתכון הזה הוא הומאז' לקסם הנצחי של עוגיות תוצרת בית, המשלב פשטות עם הטעמים המנחמים שמעוררים זיכרונות חמים מהמטבח.

בין אם אתה אופה ותיק או חדש באמנויות הקולינריות, עוגיות הריבה הללו הן פשוטות להכנה, אך הן מבטיחות חווית טעם קסומה שהיא אלגנטית ומחממת לב כאחד. נמדד לפי סטנדרטים אירופאים, מתכון זה נועד להביא דיוק ושלמות למאמצי האפייה שלך.

זמן הכנה: כשעה ו-20 דקות (כולל זמן קירור ואפייה).

איך להכין עוגיות ריבה – הרכיבים

  • 200 גרם קמח
  • 100 גרם חמאה ללא מלח, קרה וחתוכה לקוביות
  • 50 גרם סוכר
  • 1 חלמון ביצה גדול
  • 1 כפית תמצית וניל
  • קורט מלח
  • ריבה לבחירתך (כ-100 גרם)

איך מכינים עוגיות ריבה שלב אחר שלב

  1. בקערת ערבוב גדולה מערבבים את הקמח לכל מטרה וקורט מלח.
  2. מוסיפים את החמאה הקרה והחתוכה לתערובת הקמח. השתמש בקצות האצבעות כדי לשפשף את החמאה לתוך הקמח עד שהתערובת מזכירה פירורי לחם עדינים.
  3. מערבבים פנימה את הסוכר.
  4. מוסיפים לתערובת את החלמון ותמצית הווניל, מערבבים הכל עד שנוצר בצק. אם הבצק פירורי מדי, הוסיפו כפית מים קרים כדי לעזור לו להתאחד.
  5. יוצרים מהבצק כדור, עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר למשך 30 דקות לפחות.
  6. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  7. על משטח מקומח קלות מרדדים את הבצק לעובי של כ-0.5 ס"מ.
  8. לחתוך עוגיות בעזרת חותכן עגול (בערך 5 ס"מ קוטר). מניחים מחצית מהעוגיות הללו על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  9. השתמשו בחותכן קטן יותר (בערך 2 ס"מ קוטר) כדי לחתוך חור במרכז העוגיות הנותרות. אלה ישמשו כשכבה העליונה לעוגיות הריבה שלך.
  10. אופים בתנור שחומם מראש במשך 10-12 דקות, או עד שהעוגיות מזהיבות קלות בשוליים. מוציאים מהתנור ונותנים להם להתקרר על תבנית האפייה לכמה דקות לפני שמעבירים לרשת לצינון מלא.
  11. לאחר התקררות, מורחים כפית מהריבה שבחרת על כל אחת מהעוגיות השלמות.
  12. מניחים את העוגיות עם החורים על גבי העוגיות המכוסות בריבה, לוחצים בעדינות כלפי מטה ליצירת כריך.
  13. הגישו ותיהנו מהשילוב היפה של עוגיית חמאה וריבה מתוקה וטעימה.

עוגיות הריבה הללו הן לא רק תענוג לבלוטות הטעם אלא גם חגיגה לעיניים, עם ניגודיות הצבעים והמרקמים המענגת שלהן. מושלמים לשעת תה, כמתנה, או פשוט כדרך לפנק את עצמכם, הם כוללים את חדוות האפייה וההנאה שבשיתוף משהו תוצרת בית באמת.

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 2 בשלנים

מתכונים נוספים

עוגת ריבה ופירורים של סבתא
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳

מתכון עוגת ריבה ופירורים של סבתא – לא פחות ממדהים!

מתכון קציצות אבוחצירא מרוקאיות
5/5
זמן הכנה:
100 דק׳

מתכון של קציצות אבוחצירה עם רוטב קטלני – מרוקאי בהגזמה

סלמון בקראסט ירוק
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

סלמון בקראסט ירוק עם פיסטוקים ופינוקים – מדהים!

מתכון שניצל חזיר
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון שניצל חזיר מדהים כמו באירופה

מתכון בורקס מים גבינות
5/5
זמן הכנה:
120 דק׳

מתכון בורקס מים עם גבינות כמו באיסטנבול

מתכון פילה בס בתנור
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון פילה דג בס בתנור הכי טעים שיש

דילוג לתוכן