מתכון לרוטב חינקלי – טעים בטירוף

מתכון לרוטב חינקלי
5/5
זמן הכנה:
15 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
1 מנות
כשרות:
פרווה

הכנת רוטב חינקלי היא מאמץ מענג המשלים את הטעמים של הכיסונים הגיאורגיים המסורתיים בצורה מושלמת.

הרוטב הזה מביא תמצית חריפה ומלוחה, ומשפר את חווית האוכל.

רוטב חינקלי דורש מינימום מאמץ וזמן, מה שהופך אותו לתוספת נוחה לכל ארוחה. עם כמה מרכיבים בלבד וזמן הכנה קצר, אתה יכול לשפר את חווית האוכל שלך עם הרוטב המענג הזה.

מההכנה ועד ההגשה, זה לוקח בערך 15 דקות להשלים.

איך מכינים רוטב חינקלי – המרכיבים:

  • 2 עגבניות בשלות, חתוכות לקוביות
  • 1 בצל קטן, קצוץ דק
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 1 כף כוסברה טרייה, קצוצה
  • 1 כף פטרוזיליה טרייה, קצוצה
  • 1 כף שמן זית
  • מלח ופלפל לפי הטעם

מרכיבים חלופיים:

  • לגרסה טבעונית ניתן להחליף שמן זית בשמן צמחי.
  • בנוסף, ניתן להוסיף קורט פתיתי צ'ילי לגרסה חריפה יותר.

איך מכינים רוטב חינקלי – השלבים:

  1. בסיר מחממים שמן זית על אש בינונית.
  2. מוסיפים לסיר את הבצל הקצוץ והשום הטחון. מטגנים עד שהבצל שקוף וארומטי.
  3. מערבבים פנימה את קוביות העגבניות, הכוסברה והפטרוזיליה. מבשלים כ-5-7 דקות, נותנים לטעמים להתמזג יחד.
  4. מתבלים את הרוטב במלח ופלפל לפי הטעם. התאימו תיבול לפי העדפתכם.
  5. לאחר שהרוטב הסמיך מעט והעגבניות התרככו, מסירים אותו מהאש.
  6. מעבירים את הרוטב לכלי הגשה ונותנים לו להתקרר מעט לפני ההגשה לצד כיסוני חינקלי האהובים עליכם.

תרונות תזונתיים של רוטב חינקלי:

רוטב חינקלי מציע תוספת מזינה לארוחה שלך. עגבניות עשירות בויטמינים A ו-C, בעוד ששום מספק יתרונות בריאותיים שונים, לרבות תכונות מחזקות מערכת החיסון. עשבי התיבול המשמשים ברוטב, כמו כוסברה ופטרוזיליה, מוסיפים למנה רעננות ונוגדי חמצון.

תוספות או שדרוגים אפשריים לרוטב חינקלי:

כדי לשפר את פרופיל הטעם של רוטב חינקלי, שקול להוסיף שפריץ של מיץ לימון לבהירות נוספת. אתה יכול גם להתנסות עם עשבי תיבול ותבלינים שונים, כגון בזיליקום או פתיתי פלפל אדום, כדי להתאים את הרוטב להעדפות הטעם שלך. בנוסף, שילוב של פלפלים או זיתים חתוכים דק יכול להוסיף עומק ומורכבות לרוטב.

כל חלק במתכון הזה מספק מסלול ליצירת רוטב חינקלי מענג שללא ספק ישדרג את חווית האוכל שלך. בין אם אתה עוקב אחר המתכון המסורתי או משלבת טוויסטים ייחודיים משלך, הרוטב הזה בטוח יפתה את בלוטות הטעם שלך וישאיר אותך חשק נוסף.

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

פלפל ממולא צמחוני ב10 דקות
5/5
זמן הכנה:
33 דק׳

מתכון פלפל ממולא צמחוני ב-10 דקות עבודה בלבד

עוגת ריבה ופירורים של סבתא
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳

מתכון עוגת ריבה ופירורים של סבתא – לא פחות ממדהים!

מתכון קציצות אבוחצירא מרוקאיות
5/5
זמן הכנה:
100 דק׳

מתכון של קציצות אבוחצירה עם רוטב קטלני – מרוקאי בהגזמה

סלמון בקראסט ירוק
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

סלמון בקראסט ירוק עם פיסטוקים ופינוקים – מדהים!

מתכון שניצל חזיר
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון שניצל חזיר מדהים כמו באירופה

מתכון בורקס מים גבינות
5/5
זמן הכנה:
120 דק׳

מתכון בורקס מים עם גבינות כמו באיסטנבול

דילוג לתוכן