אוכל זה החיים

עוגיות אורז קוריאניות – מתכון נדיר שחובה לנסות

עוגיות אורז קוריאניות
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳
רמת קושי:
בינוני
כמות:
24 מנות
כשרות:
חלבי

עוגיות אורז קוריאניות הן פינוק מענג, המשלב את הפשטות של האורז עם הקסם המתוק של העוגיות. עוגיות אורז אלו פריכות מבחוץ, עשירות מבפנים, ומלאות טעם. חשבו עליהם כעל המקבילה הקולינרית לקבל חיבוק מפנדה – נדיר, בהשראה אסייתית ומענג לחלוטין!

מה הקשר בין אורז ועוגיות?

מקור העוגיות הייחודיות הללו במזרח אסיה. ניתן למצוא עוגיות אורז אסייתיאות בכל המזרחק הרחוק: סין, יפן, קוריאה, לאוס, ויאטנם ועוד.

עוגיות אורז חצו את העולם, רכשו טעמים וצורות שונות. יש מצב שנתקלתם באיזשהו שלב בחיים בבפצפוצי אורז יפניים (Senbei) או עוגיות האורז הסיניות המתוקות יותר, דמויות הקינוח. פחות ידועות הן עוגיות הריזוטו האיטלקיות – עדות למשיכה העולמית של האורז.

למי מתאים המתכון הזה?

עוגיות אורז מושלמות לכל מי שמחפש פינוק ללא גלוטן או סתם לגוון קצת מעוגיות מסורתיות. הם גם נהדרות על מנת להרשים חברים שחושבים שאורז יכול להיות רק בסושי או בקערה מהבילה.

למה לנסות את המתכון הזה?

למה עוגיות אורז? כי החיים קצרים מדי בשביל לאכול תמיד עוגיות שוקולד צ'יפס! בנוסף, הן מציעות מרקם ייחודי וטעם עדין שיכול להיות הפתעה מענגת.

הגשה, זמן הכנה וקושי

  • מנות: כ-24 עוגיות
  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 15 דקות

קושי: בינוני (אבל אל ממה לפחד, זה יותר 'להיאבק עם דובון' מאשר 'להיאבק עם דוב')

איך להכין עוגיות אורז – הרכיבים

  • 150 גרם קמח אורז
  • 100 גרם חמאה רכה
  • 100 גרם סוכר
  • 1 ביצה
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • קורט מלח
  • אופציונלי: גרידת לימון או תפוז אחד לטוויסט הדרים

איך להכין עוגיות אורז קוריאניות – שלבי הכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות (כמו יום שמש חם, אבל בתנור).
  2. מקציפים יחד את החמאה והסוכר בקערה עד שהיא אוורירית (חשבו על עננים ביום קיץ).
  3. טורפים פנימה את הביצה ותמצית הווניל
  4. בקערה נפרדת, טורפים יחד קמח אורז, אבקת אפייה ומלח.
  5. מערבבים בהדרגה את החומרים היבשים לתוך התערובת הרטובה עד שנוצר בצק.
  6. מגלגלים את הבצק לכדורים קטנים ומניחים אותם על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  7. משטחים בעדינות כל כדור עם גב הכף (או השתמשו בכף היד שלכם, אם אתם רוצים לעשות שימוש).
  8. אופים במשך 12-15 דקות או עד שהשוליים מזהיבים כמו שיזוף מושלם על החוף.
  9. תנו להם להתקרר על תבנית האפייה למשך 5 דקות, ולאחר מכן העבירו לרשת.

חלופות מתכון

לעוגיות טבעוניות, החליפו חמאה בחלופה צמחית והשתמשו בביצת פשתן (1 כף ארוחת זרעי פשתן עם 3 כפות מים).

טיפים ושיפורים לבישול

  • מצננים את הבצק 30 דקות לפני האפייה לטיפול קל יותר.
  • ניתן לנסות את מתכון זה עם תוספות כמו אגוזים, פירות יבשים או שוקולד צ'יפס למגע אישי.
  • לעוגיות פריכות יותר, מרדדים את הבצק דק יותר. לעוגיות לעיסות, שמור אותן עבות יותר.

יתרונות תזונתיים

  • קמח אורז נטול גלוטן וקל לעיכול.
  • זה גם מקור טוב לאנרגיה ויכול להיות אופציה ידידותית יותר עבור אלה עם אלרגיות לחיטה.

בהצלחה!

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 2 בשלנים
Picture of אוכל זה החיים
אוכל זה החיים

אוכל זה החיים הוא אתר מתכונים ששם לעצמו למטרה לספק כמה שיותר מתכונים בכמה יותר תחומים ולקהל רחב ככל הניתן - לא תמצאו אצלנו הגבלות או אג'נדות משום סוג. אוכל זה אכן החיים וכולם צריכים להנות ממנו!

מתכונים נוספים

מתכון לעוגת נוגט
5/5
זמן הכנה:
150 דק׳

עוגת נוגט שלא תאמינו כמה היא טעימה: המתכון הסודי!

מתכון ללחם עדשים כתומות
5/5
זמן הכנה:
100 דק׳

לחם עדשים כתומות: המתכון שיפתיע אתכם בכל ביס

עוגת קוזונאק רומנית
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון לעוגת קוזונאק רומנית: מסע קסום לטעמים והניחוחות של המטבח הרומני

חזה כבש בעשבי תיבול ויין אדום
5/5
זמן הכנה:
150 דק׳

חזה כבש בעשבי תיבול ויין אדום: המתכון שהשכנים ידברו עליו חודשים

מרק מיסו
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מרק מיסו – המתכון המנצח שיעיף אתכם על טעמים יפניים מסחררים! 🍜🇯🇵

כדורי שיבולת שועל בריאים
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

כדורי בריאות עם שיבולת שועל, תמרים מרוסקים, חמאת בוטנים ועוד מטעמים

דילוג לתוכן