אוכל זה החיים

מתכון לסופלה שוקולד כשר לפסח

סופלה שוקולד כשר לפסח
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳
רמת קושי:
בינוני
כמות:
6 מנות
כשרות:
פרווה

סופלה שוקולד כשר לפסח הוא קינוח משובח המשלב את הטעם העשיר והקטיפתי של השוקולד עם המרקם האוורירי והעדין של סופלה אפוי בצורה מושלמת. הקינוח הזה הוא לא רק תענוג לבלוטות הטעם, אלא יש לו גם משמעות תרבותית ורוחנית עבור החוגגים את חג הפסח היהודי. במהלך חג הפסח, נמנעים חסידים ממוצרים חמוצים, מה שהופך את הסופלה הזה לפינוק אידיאלי מכיוון שהוא מקפיד על חוקי הכשרות. מקורו של הקינוח ניתן לנקודת ההצטלבות של המטבח היהודי המסורתי וטכניקות הקולינריה הצרפתיות, והתוצאה היא פיוז'ן מענג המגלם את מהות הפסח.

 

10 סיבות למה כדאי לכם לנסות סופלה שוקולד כשר לפסח

  1. קשר תרבותי: סופלה זה נותן כבוד למסורות של פסח, מה שהופך אותו לתוספת מושלמת לשולחן החגיגי שלך.
  2. טעם דקדנטי: הטעם העשיר והעמוק של השוקולד מורם לגבהים חדשים על ידי מרקם הסופלה האוורירי, הנמס בפה.
  3. קינוח מרשים: הגשת סופלה מוגבה להפליא היא דרך בטוחה להרשים את האורחים והמשפחה.
  4. חיבור משפחתי: שתפו את יקיריכם בתהליך האפייה, יצירת זיכרונות יקרים בתקופת החגים.
  5. יתרונות תזונתיים: שוקולד מריר מכיל נוגדי חמצון ועשויים להיות לו יתרונות בריאותיים ללב כאשר נהנים ממנו במידה.
  6. בקרת מנות: הסופלה כשלעצמו הינו קינוח קטן, כך שניתן לאכול רק אחד ובכך להגביל את עצמכם במספר המנות. 
  7. ללא גלוטן: מתכון זה אידיאלי למי שמקפיד על דיאטה נטולת גלוטן, מכיוון שהוא אינו מכיל מרכיבים חמוצים.
  8. וריאציות יצירתיות: ניסוי עם סוגים שונים של שוקולד, תוספות כמו אגוזים או פירות, או אפילו רמז לאספרסו לשכבה נוספת של טעם.
  9. צדדיות: ניתן להתאים את המתכון הזה למגבלות תזונתיות שונות, מה שהופך אותו מתאים לכל האורחים.
  10. הרפתקאות בישול: לנסות את כוחכם בהכנת סופלה יכולה להיות הרפתקה קולינרית מהנה ומתגמלת.

איך להכין סופלה שוקולד כשר לפסח?

  • 200 גרם שוקולד מריר כשר לפסח (70% קקאו ומעלה)
  • 4 ביצים גדולות, מופרדות
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • קורט מלח
  • סוכר קונדיטורים (לציפוי)

הוראות להכנת סופלה שוקולד כשר לפסח

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  2. משמנים את החלק הפנימי של שישה קערות סופלה באורך 8 ס"מ במרגרינה שאינה חלבית ומצפים אותם בסוכר, מוציאים את העודפים.
  3. ממיסים את השוקולד המריר בקערה חסינת חום על מים רותחים (סיר כפול). תן לזה להתקרר מעט.
  4. טורפים בקערת מיקסר את החלמונים ומחצית מהסוכר עד שהתערובת בהירה ומסמיכה מעט. מערבבים פנימה את השוקולד המומס ותמצית הוניל עד לקבלת מרקם חלק.
  5. בקערת ערבוב נקייה ויבשה נפרדת מקציפים את החלבונים עם קורט מלח עד שנוצרות פסגות רכות. מוסיפים בהדרגה את יתרת הסוכר וממשיכים להקציף עד שנוצרות פסגות מבריקות ונוקשות.
  6. מקפלים בעדינות שליש מהחלבונים הטרופים לתוך תערובת השוקולד כדי להבהיר אותה. לאחר מכן, מקפלים בזהירות את יתרת החלבונים עד שלא נשארים פסים.
  7. מחלקים את התערובת באופן שווה בין קערות הסופלה המוכנות, וממלאים אותן כמעט עד למעלה.
  8. אופים בתנור שחומם מראש כ-12-15 דקות, או עד שהסופלה תפחו והחלק העליון יציב למגע.
  9. מצפים את החלק העליון של הסופלה בסוכר קונדיטורים או באבקת אפייה.
  10. מגישים מיד, ונהנים מהסופלה כשהם עדיין תפוחים ואווריריים.

יתרונות תזונתיים

  • שוקולד מריר מכיל נוגדי חמצון שעשויים לסייע בהגנה על התאים מפני נזק.
  • ביצים מספקות חלבון איכותי וחומרי תזונה חיוניים כמו כולין וויטמין D.
  • קינוח זה נטול גלוטן באופן טבעי ואינו מכיל מרכיבים חמוצים.
  • בקרת מנות טבועה במבנה הסופלה, ומקדמת אכילה מודעת.

חלופות מתכון

  • לגרסה חלבית אפשר להשתמש בשוקולד חלבי וחמאה במקום מרגרינה לא חלבית.
  • התנסו בטעמים שונים על ידי הוספת גרידת תפוז, מגע של קינמון או רמז של אגוז מוסקט לתערובת השוקולד.
  • לטוויסט אגוזי, מקפלים פנימה אגוזים קלויים קצוצים כמו שקדים או אגוזי לוז לפני האפייה.

טיפים לשיפור המתכון

  • מוודאים שקערות הסופלה משומנות היטב ומצופות בסוכר כדי לעזור לסופלה לתפוח אחיד.
  • הימנעו מערבוב יתר בעת קיפול החלבונים לשמירה על המרקם האוורירי.
  • מגישים מיד לאחר האפייה, שכן הסופלה נוטה להתרוקן במהירות.
  • כדי להבטיח תפיחה אחידה, הקש בעדינות את קערות הסופלה על השיש לפני האפייה כדי להסיר בועות אוויר.
  • השתמשו בשוקולד איכותי לקבלת הטעם הטוב ביותר.
  • התנסו בקישוטים שונים, כמו כף קצפת לא חלבית או זילוף של רוטב שוקולד.
  • תיהנו מסופלה השוקולד הכשר המענג הזה לפסח, חוגגים את החג עם מגע של אלגנטיות קולינרית ומסורת.
אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים
Picture of אוכל זה החיים
אוכל זה החיים

אוכל זה החיים הוא אתר מתכונים ששם לעצמו למטרה לספק כמה שיותר מתכונים בכמה יותר תחומים ולקהל רחב ככל הניתן - לא תמצאו אצלנו הגבלות או אג'נדות משום סוג. אוכל זה אכן החיים וכולם צריכים להנות ממנו!

מתכונים נוספים

מתכון לעוגת נוגט
5/5
זמן הכנה:
150 דק׳

עוגת נוגט שלא תאמינו כמה היא טעימה: המתכון הסודי!

מתכון ללחם עדשים כתומות
5/5
זמן הכנה:
100 דק׳

לחם עדשים כתומות: המתכון שיפתיע אתכם בכל ביס

עוגת קוזונאק רומנית
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון לעוגת קוזונאק רומנית: מסע קסום לטעמים והניחוחות של המטבח הרומני

חזה כבש בעשבי תיבול ויין אדום
5/5
זמן הכנה:
150 דק׳

חזה כבש בעשבי תיבול ויין אדום: המתכון שהשכנים ידברו עליו חודשים

מרק מיסו
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מרק מיסו – המתכון המנצח שיעיף אתכם על טעמים יפניים מסחררים! 🍜🇯🇵

כדורי שיבולת שועל בריאים
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

כדורי בריאות עם שיבולת שועל, תמרים מרוסקים, חמאת בוטנים ועוד מטעמים

דילוג לתוכן