אוכל זה החיים

מתכון לפיתה כשרה לפסח

מתכון לפיתה כשרה לפסח
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳
רמת קושי:
בינוני
כמות:
8 מנות
כשרות:
פרווה

לחם פיתות, הידוע בשורשיו המזרח תיכוניים, הפך למוצר בסיס אהוב ברחבי העולם.

כמות: 8 פיתות

זמן הכנה: 45 דקות

קושי: בינוני

מספר סיבות לנסות פיתות לפסח:

  • מסורת פסח: מושלם לשמירת מסורות פסח על ידי הימנעות מחמץ ועדיין ישנה האפשרות של ליהנות מפיתות.
  • צדדיות: פיתות הן רב תכליתיות להפליא וניתן להשתמש בהן למאכלים שונים, החל מסנדוויצ'ים ועד מטבלים.
  • טוב תוצרת בית: הכנת פיתות משלכם מאפשרת לכם ליהנות מהטריות והאיכות של הלחם הביתי.
  • תזונה: פיתה ללא שמרים נמוכה בקלוריות ובפחמימות בהשוואה ללחם מחמצת.
  • אפשרות ללא גלוטן: ניתן להתאים את מתכון הפיתה הזה בקלות ללא גלוטן על ידי שימוש בקמח מתאים.
  • חסכוני: הכנת פיתה בבית יכולה לחסוך כסף בהשוואה לגרסאות שנרכשו בחנות.
  • להתאמה אישית: ניתן להוסיף עשבי תיבול או תבלינים לבצק למגע אישי.
  • אלטרנטיבה בריאה יותר: ניתן לשלוט במרכיבים, מה שהופך אותה לבחירה בריאה יותר בהשוואה לפיתה שנרכשה בחנות.
  • שביעות רצון: יש משהו מאוד מספק בלראות פיתות מתנפחות בתנור.
  • הרשימו את האורחים: הגשת פיתות תוצרת בית יכולה להפוך אתכם לכוכבי הארוחה.

הכנת פיתה כשרה לפסח – רכיבים:

  • 2 כוסות ארוחת מצה
  • 1 כוס מים חמימים
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כפית סוכר
  • ארוחת מצות נוספת לניקוי אבק
  • שמן זית להברשה (לא חובה)

איך מכינים פיתה כשרה לפסח – הוראות מתכון:

  1. מערבבים בקערת מיקסר את ארוחת המצות, המלח והסוכר.
  2. מוסיפים את המים החמים ושמן הזית. מערבבים היטב את החומרים עד לקבלת בצק חלק וגמיש.
  3. מחלקים את הבצק ל-8 חלקים שווים.
  4. מחממים את התנור ל-220 מעלות צלזיוס ומניחים אבן אפייה או תבנית אפייה הפוכה על הרשת האמצעית. זה יבטיח משטח חם לאפייה.
  5. מרדדים כל חלק בצק לעיגול בקוטר של כ-15 ס"מ. אבק בארוחת מצות לפי הצורך כדי למנוע הידבקות.
  6. מעבירים בזהירות את הפיתות המגולגלות על אבן האפייה או התבנית החמה.
  7. אופים 2-3 דקות מכל צד עד שהפיתה מתנפחת ומשחימה.
  8. מוציאים את הפיתה מהתנור ומברישים במעט שמן זית אם רוצים.
  9. הגישו את פיתת פסח חמימה, עם הממרחים, המילויים האהובים עליכם או כתוספת לארוחות.

פיתות פסח מציעות מספר יתרונות תזונתיים:

  • דל בשומן.
  • ללא גרגירי חמץ, מה שמתאים לפסח.
  • ללא גלוטן כאשר משתמשים בקמח מתאים.
  • מקור טוב לסיבים וחלבונים.
  • ניתן להתאים אישית עם ארוחת מצה מדגנים מלאים לתוספת תזונה.

חלופות מתכון:

  • ללא גלוטן: השתמשו בארוחת מצה או קמח ללא גלוטן כדי להפוך את המתכון הזה מתאים לבעלי רגישות לגלוטן.
  • וריאציות טעם: הוסף עשבי תיבול כמו רוזמרין או טימין לבצק לטעם ייחודי.
  • פיתה מתוקה: הוסיפו נגיעה נוספת של סוכר והגישו עם תוספות מתוקות כמו דבש ופירות טריים לפיתה קינוח.

טיפים לשיפור:

  • ודאו שהתנור שלכם מחומם היטב כדי להשיג את התפיחה המושלמת בפיתה.
  • תרגול רידוד הבצק בצורה אחידה כדי לקדם התפחה אחידה.
  • יש לאחסן שאריות בכלי אטום כדי לשמור על הטריות.
  • התנסו עם תוספות שונות, כמו זעתר או שומשום, לתוספת טעם ומרקם.
  • הכנת פיתות לפסח היא חוויה מהנה ומתגמלת, והיא בטוח תהיה להיט במפגשי הפסח שלכם ומחוצה לה.
אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים
Picture of אוכל זה החיים
אוכל זה החיים

אוכל זה החיים הוא אתר מתכונים ששם לעצמו למטרה לספק כמה שיותר מתכונים בכמה יותר תחומים ולקהל רחב ככל הניתן - לא תמצאו אצלנו הגבלות או אג'נדות משום סוג. אוכל זה אכן החיים וכולם צריכים להנות ממנו!

מתכונים נוספים

מתכון לעוגת נוגט
5/5
זמן הכנה:
150 דק׳

עוגת נוגט שלא תאמינו כמה היא טעימה: המתכון הסודי!

מתכון ללחם עדשים כתומות
5/5
זמן הכנה:
100 דק׳

לחם עדשים כתומות: המתכון שיפתיע אתכם בכל ביס

עוגת קוזונאק רומנית
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון לעוגת קוזונאק רומנית: מסע קסום לטעמים והניחוחות של המטבח הרומני

חזה כבש בעשבי תיבול ויין אדום
5/5
זמן הכנה:
150 דק׳

חזה כבש בעשבי תיבול ויין אדום: המתכון שהשכנים ידברו עליו חודשים

מרק מיסו
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מרק מיסו – המתכון המנצח שיעיף אתכם על טעמים יפניים מסחררים! 🍜🇯🇵

כדורי שיבולת שועל בריאים
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

כדורי בריאות עם שיבולת שועל, תמרים מרוסקים, חמאת בוטנים ועוד מטעמים

דילוג לתוכן