קרפלך, מרכיב מענג של המטבח היהודי, מוצא לא פעם את מקומו ליד שולחן האוכל בחגים משמעותיים כמו יום כיפור ופורים. הכופתאות הקטנות הללו, הדומות לרביולי, עוטפות באופן מסורתי מגוון מילויים, החל מבשר ועד גבינה מתוקה. גרסת הגבינה, הפופולרית במיוחד במשקי בית יהודיים אשכנזים, מציעה פיוז'ן משגע של גבינה שמנת עטופה בבצק רך. מנה זו מספקת לא רק טעם של מורשת תרבותית עשירה אלא גם חוויה קולינרית רבגונית.
10 סיבות למה כדאי לכם לנסות כיסונים עם גבינה (קרעפלך)
משמעות תרבותית: לחוות מנה ספוגה במסורת.
צדדיות: מתאים למנות ראשונות, מנות עיקריות או תוספות.
ניתן להתאמה אישית: ניתן להתאמה בקלות להעדפות טעם שונות.
אוכל נוח: מציע תחושה מחממת לב וביתית.
עשיר בחומרים מזינים: עמוס בסידן ובחלבון מהגבינה.
ידידותי למשפחה: אהוב על מבוגרים וילדים כאחד.
פיתוח מיומנויות קולינריות: נהדר לחידוד מיומנויות הכנת כופתאות.
מושלם לחגיגות: אידיאלי לאירועים וחגיגות מיוחדות.
ידידותי לצמחונים: אופציה מצוינת עבור צמחוניים.
אפשרויות זיווג אינסופיות: ניתן להגיש עם רטבים וצדדים שונים.
איך להכין כיסונים עם גבינה (קרעפלך)?
·רכיבים לבצק:
·300 גרם קמח לכל מטרה
·2 ביצים גדולות
·30 מ"ל מים
·1/2 כפית מלח
·רכיבים למילוי:
·200 גרם גבינת ריקוטה
·100 גרם גבינת שמנת
·50 גרם צ'דר מגורר
·1 חלמון ביצה
·מלח ופלפל לפי הטעם
·אופציונלי: עשבי תיבול קצוצים כמו פטרוזיליה או עירית
·רכיבים לבישול:
·מים מלוחים
הוראות הכנת כיסונים עם גבינה (קרעפלך)
הכנת בצק: מערבבים קמח ומלח בקערה.
מקציפים ביצים ומים יחד, ולאחר מכן מוסיפים בהדרגה לקמח, ללוש עד שנוצר בצק חלק.