מתכון לבשר בבישול ארוך עם ירקות שורש

מתכון לקדירת בשר עם ירקות - אוכל זה החיים
5/5
זמן הכנה:
270 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
8 מנות
כשרות:
בשרי

בשר בבישול ארוך עם ירקות שורש הוא מאכל לבבי ומנחם. הוא מושרש עמוק בבישול מסורתי וכפרי. בישול ארוך הוא טכניקה קולינרית עתיקת יומין המאפשרת לטעמים להתמזג, לבשר להתרכך ולירקות לשחרר את המתיקות הטבעית שלהם. 

המנה הזו מושלמת למזג אוויר קר או כשתרצו למלא את הבית בניחוחות טעימים וביתיים. המתכון משלב בשר עסיסי, כמו בשר בקר, כבש או חזיר, עם תערובת של ירקות שורש כמו גזר, פרסניפל ותפוחי אדמה. תהליך הבישול הארוך והעדין מבטיח שכל הטעמים יתמזגו יחדיו.

10 סיבות למה כדאי לכם לנסות בשר בבישול ארוך עם ירקות שורש

  1. התפוצצות טעמים: תהליך הבישול הארוך והאיטי מאפשר לבשר ולירקות לספוג את כל הטעמים העשירים, וליצור סימפוניה טעימה של טעמים.
  2. רך ועסיסי: בישול ארוך מפרק את הסיבים הקשים בבשר, וכתוצאה מכך מתקבל נתח בשר רך ועסיסי. 
  3. מזין: השילוב של בשר וירקות מספק מגוון רחב של חומרים מזינים חיוניים, כולל חלבון, ויטמינים ומינרלים.
  4. קלות ההכנה: לאחר שילוב כל המרכיבים, התנור ההולנדי עושה את רוב העבודה, מה שהופך אותו לאפשרות ארוחה נוחה.
  5. ניתן לשינו: אתם יכולים להתאים אישית את המתכון עם סוגים שונים של בשר, ירקות שורש ועשבי תיבול, בהתאם להעדפה שלכם ומה זמין.
  6. חסכון בזמן: המנה הזו אידיאלית עבור אנשים עסוקים מכיוון שהיא דורשת הכנה ידנית מינימלית וניתן להשאיר אותה לבישול בזמן שאתם עסוקים במשימות אחרות.
  7. מתאים לכמות גדולה של אנשים: מתכון זה מושלם להתכנסויות או למשפחות גדולות, המתכון הזה מניב מנות נדיבות שישביעו את כולם סביב השולחן.
  8. ידידותית לתקציב: תוך שימוש בנתחי בשר במחירים נוחים וירקות זמינים, המנה הזו חסכונית ומשביעה כאחד.
  9. יתרונות בריאותיים: תהליך הבישול הארוך והאיטי מסייע בשימור חומרים מזינים וטעמים, מה שהופך אותו לבחירה בריאה ומזינה.

טעים גם ביום שלמחרת: הטעמים של המנה הזו נוטים להעמיק ולהתעצם כאשר מחממים אותה מחדש, מה שהופך אותה לאופציה מצוינת לשאריות.

איך להכין בשר בבישול ארוך עם ירקות שורש – רכיבים

  • 1.5 ק"ג של נתח בקר, כתף טלה או כתף חזיר, חתוך לקוביות
  • 3 גזרים גדולים, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 2 פרסניפס, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 3 תפוחי אדמה גדולים, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 1 בצל גדול, קצוץ דק
  • 4 שיני שום, קצוצות
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 500 מ"ל (2 כוסות) ציר בקר או ירקות
  • 250 מ"ל (1 כוס) יין אדום (או תחליף בציר נוסף)
  • 2 עלי דפנה
  • 1 כפית טימין מיובש
  • 1 כפית רוזמרין מיובש
  • מלח ופלפל לפי הטעם

הוראות הכנת בשר בבישול ארוך עם ירקות שורש

  1. במחבת גדולה או בתנור הולנדי מחממים את שמן הזית על אש בינונית-גבוהה. משחימים את נתחי הבשר בקבוצות עד שהם נצרבים יפה מכל הצדדים. מעבירים את הבשר השחום לצלחת ומניחים בצד.
  2. לאותה מחבת מוסיפים את הבצל הקצוץ והשום הטחון. מטגנים עד שהבצל הופך שקוף וריחני.
  3. מערבבים פנימה את רסק העגבניות ומבשלים דקה כדי לשחרר טעמים.
  4. מכסים את המחבת ביין אדום, מגרדים כל חתיכות שחומות מלמטה. מניחים ליין להצטמצם מעט.
  5. מחזירים את הבשר השחום למחבת ומוסיפים את עלי הדפנה, הטימין היבש, הרוזמרין המיובש, המלח והפלפל. מערבבים היטב כדי לצפות את הבשר בתערובת הארומטית.
  6. העבירו את כל תכולת המחבת לסיר איטי או החזירו אותה לתנור ההולנדי אם היא מתאימה לתנור.
  7. יוצקים את ציר הבקר או הירקות, מוודאים שהבשר מכוסה בעיקר בנוזל.
  8. מוסיפים את הגזר הקצוץ, הפרסניפס ותפוחי האדמה על גבי הבשר, מפזרים אותם באופן שווה.
  9. אם משתמשים בתנור איטי, מכסים ומבשלים על אש נמוכה במשך 6-8 שעות או על אש גבוהה במשך 3-4 שעות. אם משתמשים בתנור הולנדי, מכסים במכסה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-150°C למשך כ-3-4 שעות או עד שהבשר רך.
  10. לאחר שזמן הבישול נגמר, טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך.
  11. מגישים את הבשר בבישול איטי עם ירקות שורש חמים, מעוטרים בעשבי תיבול טריים כמו פטרוזיליה או טימין.

יתרונות תזונתיים

  • חלבון: הבשר מספק מקור חלבון איכותי החיוני לתיקון השרירים ולתפקוד הגוף הכללי.
  • סיבים: ירקות שורש הם מקור טוב לסיבים תזונתיים, מסייעים לעיכול ומקדמים את בריאות המעיים.
  • ויטמינים: גזר, פרצלונים ותפוחי אדמה מכילים ויטמינים A, C ו-B ויטמינים מורכבים, התורמים לחסינות טובה יותר, לבריאות העור ולרמות האנרגיה.
  • מינרלים: ירקות אלה מציעים גם מינרלים כמו אשלגן ומגנזיום, המועילים לבריאות הלב ולתפקוד העצבים.
  • נוגדי חמצון: מגוון הירקות ועשבי התיבול מספקים מגוון של נוגדי חמצון, המסייעים במאבק בלחץ חמצוני ובדלקות בגוף.
  • ברזל: בשר אדום הוא מקור משמעותי לברזל, החיוני להובלת חמצן ולהפקת אנרגיה.
  • אפשרות דלת פחמימות: מנה זו יכולה להוות בחירה דלת פחמימות מתאימה למי שעושה דיאטות ספציפיות.

חלופות מתכון

  • גרסה כשרה: כדי להפוך את המתכון הזה לכשר, השתמשו בבשר בעל תעודת כשרות וודאו שכל המרכיבים גם הם בעלי כשרות. 
  • גרסה צמחונית: לחלופה צמחונית, החליפו את הבשר בתחליפי בשר כמו סייטן או טמפה. השתמשו בציר ירקות והוסיפו ירקות נוספים כמו פטריות, בטטה ולפת לקבלת עומק טעם נוסף.
  • גרסה טבעונית: כדי להפוך את המנה הזו לידידותית לטבעונית, עקבו אחר הגרסה הצמחונית, והשמיטו את כל המרכיבים המבוססים על החי כמו חמאה או גבינה שעשוי לשמש לקישוט.

טיפים לשיפור המתכון ושיטות הבישול 

  1. השרו את הבשר מראש כדי לשפר את טעמו ורכותו.
  2. הוסיפו שפריץ של חומץ בלסמי או רוטב ווסטרשייר לתוספת עומק ועושר.
  3. לקבלת רוטב סמיך יותר, ערבבו  כף עמילן תירס עם מים קרים לתוך נוזל הבישול 30 דקות לפני תום זמן הבישול.
  4. שלבו ירקות שורש שונים, כגון רוטבאגס, סלק או שורש סלרי, כדי ליצור פרופילי טעם ייחודיים.
  5. כדי להימנע מבישול יתר של הירקות, חתכו אותם לנתחים גדולים יותר, במיוחד אם משתמשים בסיר איטי על אש גבוהה.
  6. לקבלת מרקם פריך יותר, צולים את הירקות בנפרד כמה דקות לפני שמוסיפים אותם לסיר האיטי.
  7. מקשטים בעשבי תיבול טריים או בגבינה מגוררת לתוספת טעם.
אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 2 בשלנים

מתכונים נוספים

עוגת תותים כשרה לפסח
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳

מתכון עוגת תותים כשרה לפסח ומפוצצעת בטעמים

סלט אנדיב וחסה
5/5
זמן הכנה:
15 דק׳

מתכון סלט אנדיב וחסה פשוט בריא וגם טעים לאללה

מתכון קיש בטטה וגבינות עיזים
5/5
זמן הכנה:
100 דק׳

מתכון קיש בטטה וגבינת עיזים טעים בקטע אחר

מתכון לטאפאס צמחוני
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

מתכון לטאפאס צמחוני – פינוק ספרדי

מתכון לדובשניות
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

דובשניות – מתכון לדובשניות מתוקות כמו של פעם

עוגיות תמרים נמסות בפה
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

מתכון לעוגיות תמרים שנמסות בפה

דילוג לתוכן