מתכון לעוגיות מקרון

מתכון לעוגיות מקרון
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳
רמת קושי:
בינוני
כמות:
20 מנות
כשרות:
פרווה

מקרונים הם עוגיות צרפתיות עדינות, צבעוניות וטעימות שאי אפשר  לעמוד בפניהן. הו  זכו לפופולריות עצומה ברחבי העולם.

הפינוקים המענגים הללו מקורם בצרפת במהלך המאה ה-16 ומאז הפכו למרכיב עיקרי בקונדיטוריות צרפתיות. עם המראה החיצוני החלק והפריך והמרכז העסיסי שלהם הפך אותם לעוגיה טעימה ומפנקת שיכולה לרומם כל אירוע.

דברים שכדאי לדעת על עוגיות מקרון צרפתיות:

  • כמות: מתכון זה מייצר כ-20-24 מקרונים מלאים, תלוי בגודל.
  • זמן הכנה: זמן ההכנה למקרונים הוא כשעה, לא כולל זמן מנוחה ואפייה.
  • קושי: הכנת מקרונים יכולה להיחשב לדרגת קושי בינונית, שכן הטכניקה דורשת דיוק ותשומת לב לפרטים. עם זאת, עם הנחיות ותרגול נכונים, כל אחד יכול להגיע לתוצאות מוצלחות.

איך להכין עוגיות מקרון - רכיבים

  • · - לקליפות המקרון -
  • · 150 גרם קמח שקדים
  • · 150 גרם אבקת סוכר
  • · 55 גרם חלבוני ביצה (בטמפרטורת החדר), מחולקים לשני חלקים שווים
  • · 38 גרם סוכר מגורען
  • · צבע מאכל ג'ל (לא חובה)
  • · נצנצים אכילים או זילוף (לא חובה, לקישוט)
  • · - למילוי -
  • · 150 גרם חמאה ללא מלח (בטמפרטורת החדר)
  • · 150 גרם אבקת סוכר
  • · 1 כפית תמצית וניל או חומרי טעם וריח אחרים (למשל, גנאש שוקולד, ריבת פטל, לימון קארד)

הוראות הכנת עוגיות מקרון

  1. - שלב 1: ריפוד התבנית עם ניירות אפיה -
  2. מרפדים שני ניירות אפייה על התבנית או משטח אפייה מסיליקון . אם יש לכם אתם יכולים גם להשתמש בתבניות מקרו.
  3. - שלב 2: מנפים את החומרים היבשים -
  4. בקערה בינונית מנפים יחד את אבקת הסוכר וקמח השקדים. שלב זה עוזר להסיר גושים ומבטיח מעטפת מקרון חלקה.
  5. - שלב 3: מקציפים את החלבונים -
  6. בקערה גדולה נפרדת מקציפים את החלבונים בעזרת מערבל חשמלי במהירות בינונית עד לקבלת קצף.
  7. מוסיפים בהדרגה את הסוכר המגורען תוך כדי המשך הקצפה.
  8. מגבירים את המהירות ומקציפים עד שנוצרת נוקשות. התערובת צריכה להיות מבריקה ולשמור על צורתה
  9. - שלב 4: הוסף טעם וצבע -
  10. מוסיפים את תמצית הוניל לחלבונים המוקצפים ומקפלים בעדינות בעזרת מרית.
  11. אם רוצים, מוסיפים כמה טיפות של צבע מאכל כדי להשיג את הגוון הרצוי.
  12. מקפלים בעדינות את הצבע לתוך התערובת עד לפיזור אחיד. נזהרים לא לערבב יתר על המידה ולרוקן את החלבונים.
  13. - שלב 5: שלבו את החומרים היבשים והרטובים -
  14. מוסיפים בהדרגה את החומרים היבשים המנופים לחלבונים המוקצפים.
  15. בעזרת מרית, מקפלים בעדינות את החומרים היבשים לתוך החלבונים עד להטמעה מלאה.
  16. הבלילה צריכה להיות חלקה ובעלת מרקם סמיך. היזהרו לא לערבב יתר על המידה, מכיוון שזה עלול לגרום למקרונים להתפשט או להיות שטוחים.
  17. - שלב 6: מקלפים את המקרונים -
  18. מעבירים את הבלילה לשק זילוף עם קצה עגול. יוצרים עיגולים קטנים על ניירות האפייה המוכנים, מרווחים ביניהם בערך 1 סנטימטר זה מזה. החזיקו את שקית הזילוף בניצב לתבנית האפייה והפעילו לחץ אחיד כדי ליצור מקרונים בגודל עקבי.
  19. - שלב 7: לנוח ולחמם מראש -
  20. הניחו למקרונים לנוח בטמפרטורת החדר למשך כ-30 דקות עד שעה.
  21. בינתיים, מחממים את התנור ל150 מעלות צלזיוס
  22. - שלב 8: אופים את המקרונים -
  23. מכניסים תבנית אחת לתנור שחומם מראש ואופים 15-18 דקות. עד שהמקרונים מתייצבים. ברגע שהמקרונים מתייצבים תוכלו להוריד אותם בקלות מנייר האפייה.
  24. מוציאים את תבנית האפייה מהתנור ונותנים למקרונים להתקרר לחלוטין על התבנית לפני שמעבירים אותם לרשת.
  25. - שלב 9: מילוי והרכבה -
  26. על המקרון הניחו את המילוי באמצעות שקית זילוף ולאחר מכן הניחו עוגית מקרון זהה על מנת ליצור כריך.
  27. חוזרים על התהליך עד שכל המקרונים מתמלאים.
  28. לתוצאות מיטביות, מקררים את המקרונים הממולאים 24 שעות לפני ההגשה. זה מאפשר לטעמים להתמזג ולמרקם להשתפר.

למה לנסות עוגיות מקרון

אם עדיין לא טעמתם  עוגיות מקרון, לפניכם מספר סיבות למה כדאי לכם לעשות זאת:

  1. אלגנטים ומדהימים מבחינה ויזואלית: מקרונים ידועים בצבעיהם התוססים וההצגה האלגנטית שלהם, מה שהופך אותם לתוספת מושכת את העין לכל שולחן קינוחים או קופסת מתנה.
  2. מרקם עדין: השילוב של מעטפת חיצונית פריכה ופנים רך ולעיס יוצר ניגודיות מרקם מענגת שתענוג לחוות.
  3. אפשרויות טעמים אינסופיות: מקרונים מגיעים במגוון רחב של טעמים, החל מאפשרויות קלאסיות כמו וניל ושוקולד ועד לבחירות הרפתקניות יותר כמו לבנדר, פיסטוק או קרמל מלוח. יש טעם מקרון לכולם!
  4. אפשרות ללא גלוטן: המקרונים הם נטולי גלוטן באופן טבעי מכיוון שהם עשויים מקמח שקדים במקום קמח חיטה, מה שהופך אותם למתאימים לאנשים עם רגישות לגלוטן או הגבלות תזונתיות.
  5. פינוקים בלי תחושת אשמה: בשל גודלם הקטן, המקרונים מציעים פינוק לכולם. אתם יכולים ליהנות מאחד או שניים מבלי להרגיש אשמה.
  6. רבגוניות: ניתן להתאים ולקשט את המקרונים לפי העדפה אישית, מה שהופך אותם לאידיאליים עבור אירועים מיוחדים, חגיגות, או או סתם ערב מפנק.
  7. מתנה ביתית מרשימה: הענקת מקרונים תוצרת בית במתנה מדגימה מחשבה ויכולת קולינרית. החברים והאהובים שלך יעריכו את המאמץ והייחודיות של הפינוקים בעבודת יד אלה.
  8. כיף להכין: בעוד שמקרונים עשויים להיראות מאיימים, דווקא לא מסובך להכין אותם ואפילו כיף.
  9. מושלם לתה או קפה: האופי הקליל והעדין של המקרונים הופך אותם לתוספת מצויינת לכוס תה או קפה, הם מציעים נופך של תחכום להפסקת אחר הצהריים שלכם.
  10. אהובים בכל העולם: מקרונים צברו פופולריות עולמית והפכו לסמל של מצוינות קולינרית צרפתית. 

טיפים לשיפור המתכון ושיטות הבישול

  • מנפים יחד את קמח השקדים ואבקת הסוכר כדי להבטיח קליפת מקרון חלקה.
  • השתמשו בצבע מאכל ג'ל במקום בצבע מאכל נוזלי כדי למנוע שינוי בעקביות הבלילה.
  • השגת קליפת המקרון המושלמת דורשת הקצפה נכונה של החלבונים וקיפול זהיר של החומרים היבשים. תרגול וטיפול עדין בבלילה יניב תוצאות טובות יותר.
  • הניחו לקליפות המקרון המצופות לשבת בטמפרטורת החדר במשך 30-45 דקות לפני האפייה. 
  • חממו את התנור והשתמשו במדחום לתנור כדי להבטיח טמפרטורה מדויקת, שכן התנורים יכולים להשתנות זה מזה 
  • סובבו את ניירות האפייה באמצע האפייה כדי להבטיח השחמה אחידה.
  • לאחר האפייה, הניחו לקליפות המקרון להתקרר לחלוטין לפני מיליון כדי למנוע מהמלית להימס.
  • מאחסנים מקרונים ממולאים בכלי אטום במקרר למשך 24 שעות לפני ההגשה. זמן מנוחה זה מאפשר לטעמים להתמזג ולמרקם להשתפר.

על ידי ביצוע המתכון הזה ושילוב הטיפים האלה, תוכלו ליצור עוגיות מקרון מענגות שירשימו את החברים, המשפחה ואת עצמכם בטעם ובמראה שלהן. 

חלופות מתכון לאוכלי כשרות

לאוכלי כשרות, חיוני לוודא שהמרכיבים המשמשים במתכון הם כשרים.

יתרונות תזונתיים לעוגיות מקרון

מקרונים, למרות היותם פינוק מתוק, מציעים כמה יתרונות תזונתיים:

  1. קמח שקדים המשמש במקרונים הוא מקור טוב לשומנים בריאים, חלבון וסיבים.
  2. מקרונים מכילים פחות סוכר בהשוואה לעוגיות או מאפים מסורתיים רבים אחרים.
  3. תכולת החלבון הגבוהה בקמח שקדים עוזרת לקדם שובע ויכולה להועיל לשמירה על תזונה מאוזנת.
  4. המקרונים הם נטולי גלוטן באופן טבעי, מה שהופך אותם למתאימים לאנשים עם רגישות לגלוטן או לאלו שנמנעים מגלוטן בשל דיאטה.
אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

מתכון לרוטב איולי ביתי משודרג
5/5
זמן הכנה:
10 דק׳

מתכון לרוטב איולי ביתי שישדרג לכם ים של מנות בבית!

מתכון לקראק פאי ביתית
5/5
זמן הכנה:
180 דק׳

מתכון לקראק פאי מדהים וממכר בטירוף (כיאה לשמו)

מתכון ללימונדה אלוהית
4.8/5
זמן הכנה:
10 דק׳

מתכון ללימונדה אלוהית – איך להכין לימונדה מהאגדות

מתכון עלי גפן ממולאים מהמטבח הערבי
5/5
זמן הכנה:
80 דק׳

מתכון עלי גפן ממולאים מהמטבח הערבי – מעדן אמיתי

מתכון לקרפצ'יו סינטה
5/5
זמן הכנה:
35 דק׳

מתכון לקרפצ'יו סינטה ברמה יותר גבוהה משל מסעדות

עוגת לימון כמו של סטארבקס
4.75/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון לעוגת לימון סטארבקס – האם תצליחו לשחזר את המנה?

דילוג לתוכן