מתכון למג'דרה בורגול ועדשים כתומות

מתכון למג'דרה בורגול
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
4 מנות
כשרות:
פרווה

מג'דרה היא מאכל מזרח תיכוני מסורתי המשלב חיטת בורגול, בצל מקורמל ועדשים. במתכון זה נכין את המג'דרה עם עדשים כתומות. עם היסטוריה עשירה של מאות שנים, מנה צנועה ומזינה זו אהובה על ידי אנשים ברחבי המזרח התיכון ומעבר לו. מאמינים שמקור המנה במסופוטמיה העתיקה והיא זכתה לפופולריות ברחבי האזור בשל הפשטות, עלות והטעם הטעים שלה.

למה לנסות מג'דרה בורגול ועדשים כתומות?

אם עדיין לא טעמתם מג'דרה בורגול ועדשים כתומות, לפניכם מספר סיבות למה כדאי לכם לעשות זאת:

  • יתרונות תזונתיים: המנה הזו עמוסה בחומרים מזינים חיוניים. בורגול הוא מקור טוב לסיבים, ויטמין B ומינרלים כמו מגנזיום וברזל. עדשים כתומות עשירות בחלבון, סיבים, חומצה פולית ואשלגן, מה שהופך את המתכון הזה לבחירה מזינה.
  • צמחונית וידידותית לטבעונים: מג'דרה היא אופציה נהדרת עבור אנשים העוקבים אחר תזונה צמחונית או טבעונית, מכיוון שהיא מציעה חלבון על בסיס צמחי ומגוון של חומרים מזינים חיוניים.
  • ידידותית לתקציב: המצרכים של המג'דרה אינם יקרים ולכן זה הופך אותה למנה נגישה וזולה. 
  • קל להכנה: מתכון זה דורש כישורי בישול בסיסיים ומרכיבים פשוטים, מה שהופך אותו לנגיש לטבחים מתחילים. 
  • מנה רב תכליתית: ניתן להגיש את המג'דרה כמנה עיקרית או כתוספת. בנוסף, היא משתלבת היטב עם מגוון סלטים, חמוצים ורטבים על בסיס יוגורט.
  • עשיר בסיבים: השילוב של חיטת בורגול ועדשים כתומות מספק כמות משמעותית של סיבים תזונתיים, המסייעים לעיכול, מסייעים בשמירה על משקל תקין ומקדמים את בריאות הלב.
  • חלבון על בסיס צמחי: לאנשים המחפשים מקורות חלבון מהצומח, מג'דרה מציעה כמות נכבדת של חלבון מה שהופך אותה לארוחה משביעה ומזינה.
  • דל שומן: מג'דרה היא מנה דלת שומן, מה שהופך אותה מתאימה לאנשים בדיאטה.
  • מתאים להכנת ארוחה: ניתן להכין מג'דרה בכמות גדולות ולקרר או להקפיא לארוחות עתידיות.
  • התנסות במטבח הערבי/ דרוזי: הכנת מג'דרה מאפשרת לכם להתעמק במסורות הקולינריות העשירות של המזרח התיכון, ולחוות את הטעמים והניחוחות של אזור עתיק זה.

איך להכין מג'דרה בורגול ועדשים כתומות?

  • · 1 כוס עדשים ירוקות שטופות
  • · 1 כוס חיטה בורגול
  • · 2 בצלים גדולים, פרוסים דק
  • · 4 כפות שמן זית (מחולק)
  • · 4 כוסות מרק ירקות או מים
  • · 1 כפית כמון טחון
  • · 1 כפית כוסברה טחונה
  • · 1/2 כפית כורכום טחון
  • · מלח ופלפל לפי הטעם
  • · פטרוזיליה טרייה, קצוצה (לקישוט)

הוראות הכנת מג'דרה בורגול ועדשים כתומות - אז איך מכינים?

  1. בסיר גדול מחממים 2 כפות שמן זית על אש בינונית. מוסיפים את הבצל הפרוס ומאדים כ-10-15 דקות עד להזהבה ומקורמל. מערבבים מדי פעם כדי למנוע שריפה. מוציאים מחצית מהבצלים מהסיר ומניחים אותם בצד לקישוט.
  2. מוסיפים לסיר את העדשים הירוקות השטיפות עם שאר הבצלים המקורמלים. מערבבים פנימה את הכמון הטחון, הכוסברה הטחונה, הכורכום הטחון, המלח והפלפל. מבשלים 2-3 דקות, נותנים לתבלינים לצפות את העדשים.
  3. יוצקים פנימה את מרק הירקות או המים, מביאים לרתיחה, ואז מנמיכים את האש לנמוכה. מכסים את הסיר ונותנים לו להתבשל במשך 20-25 דקות, או עד שהעדשים רכות אך עדיין מחזיקות בצורתן.
  4. בזמן שהעדשים מתבשלות, מניחים את חיטת הבורגול בקערה נפרדת ומכסים אותה במים רותחים. הניחו לה לשבת 10-15 דקות עד שהבורגול סופג את המים והופך לרך. מסננים את כל עודפי המים.
  5. לאחר שהעדשים מבושלות, מוסיפים לסיר את הבורגול המבושלם. מערבבים היטב, משלבים את העדשים, הבורגול והתבלינים. מבשלים עוד 5 דקות, נותנים לטעמים להתמזג יחד. מתקנים את התיבול אם צריך.
  6. במחבת נפרדת מחממים את 2 כפות שמן הזית הנותרות על אש בינונית. מוסיפים את הבצלים המקורמלים השמורים ומאדים כמה דקות עד שהם הופכים פריכים וזהובים. מסירים מהאש.
  7. מגישים את המג'דרה חמה, מעוטרת בבצל קריספי מקורמל ופטרוזיליה טרייה קצוצה. ניתן גם להגיש אותה עם תוספת של יוגורט, מיץ לימון סחוט, או טפטוף שמן זית לתוספת טעם.

טיפים לשיפור המתכון:

  • נסו שימוש בתבלינים ועשבי תיבול נוספים כמו קינמון, פפריקה או נענע טרייה כדי להוסיף מורכבות למנה.
  • לקבלת טוויסט עשיר בטעמים הוסיפו ירקות מוקפצים כגון פלפלים, גזר או קישואים.
  • כדי לשפר את הערך התזונתי, הגישו מג'דרה לצד סלט טרי או ירקות מאודים.
  • אם אתם מעדיפים מרקם קרמי יותר, אפשר להוסיף כף יוגורט יווני או רוטב טחינה על המנה לפני ההגשה.
  • בעת חימום שאריות, הוסיפו קצת מים או מרק ירקות כדי למנוע התייבשות.
אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

מתכון לסופלה שוקולד חם
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון לסופלה שוקולד חם – הקינוח החורפי האולטימטיבי

מגולגלות פיסטוק
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון למגולגלות פיסטוק נימוחות ומדהימות

כיסונים מאודים
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון לכיסונים מאודים רכים וממכרים בטירוף

קנולי בטטה
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳

מתכון לקנולי בטטה בטעם חלומי

ריבת צימוקים ואגוזים
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון לריבת צימוקים ואגוזים בטעם גן עדן

חלה ללא ביצים
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון לחלה ללא ביצים אוורירית ומתוקה לכבוד שבת מלכה

דילוג לתוכן