אוכל זה החיים

מתכון מנצח של עוגיות מקרוד מרוקאיות אפויות בתנור

מתכון מנצח של עוגיות מקרוד מרוקאיות אפויות בתנור
5/5
זמן הכנה:
120 דק׳
רמת קושי:
בינוני
כמות:
10 מנות
כשרות:
חלבי

עוגיות מקרוד, Makroud (או Makroudh) הן מעדן צפון אפריקאי, האהוב במיוחד בתוניסיה ובאלג'יריה. פינוקים אלה על בסיס סולת משופעים בהיסטוריה ומסורת, ומציעים שילוב ייחודי של מרקמים וטעמים.

לא משנה אם אם מחפשים מתכון לעוגיות מקרוד מרוקאיות, טוניסאיות או טריפוליטאיות – הכל בתכלס מאד דומה והכל טעים פיגוזים. עוגיות מקרוד ממולאות בממרח תמרים או שקדים מתוקים ולעיתים ספוגות בדבש או בסירופ לאחר האפייה, הן חגיגה של המורשת הקולינרית הים תיכונית והערבית.

הם מתהדרים במראה חיצוני פריך עם מרכז רך וריחני, מה שהופך אותם לבלתי ניתנים לעמוד בפניהם. מתכון זה משתמש במידות אירופאיות כדי לעזור לך ליצור מחדש את העוגיות המעולות הללו בדיוק ואותנטיות.

זמן הכנה: כשעתיים (כולל זמן מנוחה ובישול).

איך להכין עוגיות מקרוד – הרכיבים

  • – לבצק –
  • 500 גרם סולת דקה
  • 100 גרם קמח
  • 250 גרם חמאה ללא מלח, מומסת
  • קורט מלח
  • כ-100 מ"ל מים (להתאים לפי הצורך ליצירת בצק)
  • 1 כפית מי פריחת התפוז
  • – למילוי –
  • 300 גרם ממרח תמרים (או תמרים קצוצים דק)
  • 1 כפית קינמון טחון
  • 1/2 כפית ציפורן טחון
  • 2 כפות מי פריחת התפוז
  • – לסירופ –
  • 200 גרם דבש
  • 50 מ"ל מים
  • 1 כף מי פריחת תפוז

איך להכין עוגיות מקרוד בתנור שלב אחר שלב

  1. בקערת ערבוב גדולה מערבבים את הסולת, הקמח והמלח.
  2. יוצקים את החמאה המומסת על תערובת הסולת ומערבבים היטב. מוסיפים בהדרגה מים ומי פריחת התפוז, ללוש עד שנוצר בצק רך. מכסים ונותנים לבצק לנוח לפחות שעה.
  3. למילוי מערבבים את ממרח התמרים עם קינמון, ציפורן ומי פריחת התפוז עד לקבלת תערובת אחידה וגמישה. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  4. מחלקים את הבצק לחלקים שווים. מרדדים כל חלק לגליל ארוך ודק.
  5. משטחים כל גליל ליצירת חריץ באמצע. ממלאים את החריץ הזה בתערובת התמרים.
  6. מקפלים את הבצק על המילוי ואוטמים אותו על ידי לחיצה עדינה של הקצוות יחד. מגלגלים אותו מעט כדי להחליק את פני השטח.
  7. חותכים את הבצק הממולא לצורות יהלומים (בערך 5 ס"מ אורך).
  8. מניחים את המקרוד על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מוודאים שהם לא נוגעים.
  9. אופים בתנור שחומם מראש במשך 20-25 דקות, או עד שהם מזהיבים.
  10. בזמן שהעוגיות נאפות, מכינים את הסירופ על ידי חימום הדבש והמים בסיר על אש נמוכה עד לאיחוד. מערבבים פנימה את מי פריחת התפוז.
  11. ברגע שמוציאים את המקרווד מהתנור, טובלים אותם בסירופ החם, ומוודאים שכל חלק מצופה היטב.
  12. הניחו לעודפי הסירופ לטפטף לפני העברת העוגיות לרשת להתקרר.
  13. לאחר התקררות, ניתן להגיש את המקרווד. יהיה להם מראה חיצוני קריספי עם פנים מתוק ולח, מועשר בטעמים של תמרים, תבלינים ומי פריחת התפוז.

עוגיות מקרוד הן לא רק פינוק; הם מסע בזמן ובתרבות, המציעים נגיסה מהמסורות הקולינריות העשירות של צפון אפריקה. מושלם לאירועים מיוחדים, או בכל פעם שאתה משתוקק למשהו ייחודי באמת, העוגיות האלה הן עדות לגיוון ולעושר של מאכלים עולמיים.

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים
Picture of אוכל זה החיים
אוכל זה החיים

אוכל זה החיים הוא אתר מתכונים ששם לעצמו למטרה לספק כמה שיותר מתכונים בכמה יותר תחומים ולקהל רחב ככל הניתן - לא תמצאו אצלנו הגבלות או אג'נדות משום סוג. אוכל זה אכן החיים וכולם צריכים להנות ממנו!

מתכונים נוספים

מתכון לעוגת נוגט
5/5
זמן הכנה:
150 דק׳

עוגת נוגט שלא תאמינו כמה היא טעימה: המתכון הסודי!

מתכון ללחם עדשים כתומות
5/5
זמן הכנה:
100 דק׳

לחם עדשים כתומות: המתכון שיפתיע אתכם בכל ביס

עוגת קוזונאק רומנית
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון לעוגת קוזונאק רומנית: מסע קסום לטעמים והניחוחות של המטבח הרומני

חזה כבש בעשבי תיבול ויין אדום
5/5
זמן הכנה:
150 דק׳

חזה כבש בעשבי תיבול ויין אדום: המתכון שהשכנים ידברו עליו חודשים

מרק מיסו
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מרק מיסו – המתכון המנצח שיעיף אתכם על טעמים יפניים מסחררים! 🍜🇯🇵

כדורי שיבולת שועל בריאים
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

כדורי בריאות עם שיבולת שועל, תמרים מרוסקים, חמאת בוטנים ועוד מטעמים

דילוג לתוכן