אוכל זה החיים

מתכון למנטו – כיסוני בשר בוכריים טעימים בטירוף

מתכון למנטו - כיסוי בשר בוכריים
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳
רמת קושי:
קשה
כמות:
15 מנות
כשרות:
לא כשר

אוהבים כופתאות בשר? את המתכון הזה אתם בטח הולכים לאהוב.

אז הפעם אנחנו עם מנטו  (Mantu). זהו מאכל כופתאות בוכרי / אפגני מסורתי שהוא גם טעים וגם מנחם. כופתאות אלה ממולאות בדרך כלל בבשר טחון מתובל ומאודות לשלמות. אז איך להכין מנטו בוכרי? כבר מגיעים לזה.

אזהרה: מתכון זה לא מיועד למתחילים – כלומר, לגמרי אפשרי, אבל דורש הרבה עבודה (אבל ממש שווה את זה!) אז אם לא בא לכם להשקיע יותר מדי, דלגו למתכון הבא.

איך מכינים מנטו כיסוני בשר – הרכיבים

  • – עבור הבצק –
  • 300 גרם קמח לכל מטרה
  • 150 מ"ל מים
  • קורט מלח
  • – למילוי –
  • 300 גרם בשר בקר או טלה טחון
  • 1 בצל בינוני, קצוץ דק
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 1 כפית כוסברה טחונה
  • 1 כפית כמון טחון
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • – בשביל הרוטב –
  • 400 גרם יוגורט רגיל
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 2 כפות שמן צמחי
  • נענע מיובשת לקישוט
  • מלח לטעימה

איך מכינים מנטו – שלב אחר שלב

  1. מוסיפים מים בהדרגה ולשים את הבצק עד שהוא הופך חלק ואלסטי.
  2. מכסים את הבצק במגבת לחה ונותנים לו לנוח 30 דקות.
  3. ועכשיו למילוי. במחבת מחממים מעט שמן על אש בינונית.
  4. מוסיפים את הבצל והשום הקצוצים, מטגנים עד שהם הופכים שקופים.
  5. מוסיפים את הבשר הטחון ומבשלים עד שהוא משחים.
  6. מתבלים את הבשר בכוסברה, כמון, מלח ופלפל. מבשלים עוד כמה דקות עד לקבלת תערובת אחידה.
  7. מסירים את התערובת מהאש ונותנים לה להתקרר.
  8. מרכיבים את המנטו. מרדדים את הבצק לעלה דק בעובי של כ-1-2 מ"מ.
  9. חותכים את הבצק לעטיפות קטנות ומרובעות (בערך 5X5 ס"מ).
  10. מניחים כמות קטנה ממלית הבשר במרכז כל עטיפה.
  11. קפלו את העטיפה באלכסון ליצירת משולש, ואז צבטו את הקצוות יחד כדי לאטום את הכיסונים.
  12. שלב האידוי. מניחים את הכיסונים בסיר אידוי, משאירים מרווח ביניהם כדי למנוע הידבקות.
  13. מאדים כ-30-40 דקות, או עד שהכופתאות מבושלות.
  14. מכינים את הרוטב. בזמן שהמנטו מהביל, מכינים את רוטב היוגורט.
  15. מערבבים את היוגורט הרגיל עם שום טחון וקורט מלח.
  16. לאחר שהמנטו מבושלים, מסדרים אותם על צלחת הגשה.
  17. מטפטפים את רוטב היוגורט על הכיסונים.
  18. מחממים מעט שמן צמחי עד שהוא חם אך לא מעשן, ואז יוצקים אותו על רוטב היוגורט.
  19. מפזרים נענע יבשה מלמעלה לקישוט.

תהנה מהמנטו הביתי שלך! מעדן אפגני זה עדיף ליהנות עם בני משפחה וחברים.

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 2 בשלנים
Picture of אוכל זה החיים
אוכל זה החיים

אוכל זה החיים הוא אתר מתכונים ששם לעצמו למטרה לספק כמה שיותר מתכונים בכמה יותר תחומים ולקהל רחב ככל הניתן - לא תמצאו אצלנו הגבלות או אג'נדות משום סוג. אוכל זה אכן החיים וכולם צריכים להנות ממנו!

מתכונים נוספים

קרם פיסטוק חלום
5/5
זמן הכנה:
15 דק׳

קרם פיסטוק חלום: מתקתק, משובח וכולו פיסטוקים!

מתכון לעוף עם שעועית צהובה
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

גלו את הסודות של עוף שעשוי מושלם בשילוב שעועית צהובה מתובלת!

מתכון לריבת קיווי
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון לריבת קיווי שאתם חייבים להכין

עוגת קרם לימון
5/5
זמן הכנה:
40 דק׳

עוגת קרם לימון – חוויה נפלאה של טעמים וניחוחות!

נתח קצבים בתנור
5/5
זמן הכנה:
195 דק׳

נתח קצבים בתנור – המתכון שיהפוך כל ארוחה לחגיגה!

קציצות ירק טוניסאיות
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

קציצות ירק טוניסאיות טבעוניות – וואו של טעמים

דילוג לתוכן