אוכל זה החיים

מתכון לעוגת שיש ללא סוכר

מתכון לעוגת שיש ללא סוכר
0/5
זמן הכנה:
20 דק׳
רמת קושי:
בינוני
כמות:
1 מנות
כשרות:
פרווה

עוגת שיש, קלאסיקה אהובה, מתהדרת במערבולת יפה של צבעים מנוגדים שהופכים אותה למושכת ויזואלית ומשביעה להפליא. גרסה שונה זו של המתכון המסורתי מציעה טוויסט בריא יותר על ידי ביטול הסוכר כמרכיב בעוגה, מה שהופך אותו מתאים למי שמחפש אפשרות דלת סוכר או ללא סוכר. מקורה של עוגת השיש הוא במאה ה-19, עם וריאציות המופיעות במסורת האפייה האמריקאית והאירופאית כאחד. על ידי שילוב יצירתי של טעמים, המתכון הזה מציג פינוק נטול רגשות אשם ששומר על הקסם של עוגת השיש הקלאסית.

סיבות לנסות את עוגת השיש הזו ללא סוכר

  • העוגה הזו מחליפה את הסוכר בממתיקים טבעיים, ומציעה פינוק בריא יותר.
  • השילוב של טעמי שוקולד ווניל עשירים יוצר חווית טעם הרמונית.
  • מרכיבים עשירים בחומרים מזינים: קמח חיטה מלאה ויוגורט יווני משפרים את הפרופיל התזונתי עם סיבים וחלבונים.
  • העוגה נשארת לחה ונימוחה מבלי להסתמך על עודף סוכר.
  • נסו עם צבעים ודפוסים שונים למגע מותאם אישית של דוגמאות השיש בעוגה.

רכיבים להכנת עוגת שיש ללא סוכר

  • 2 כוסות קמח מלא
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • ½ כפית סודה לשתייה
  • ¼ כפית מלח
  • ½ כוס רסק תפוחים לא ממותק
  • ⅓ כוס שמן קוקוס (או חמאה מומסת אם רוצים
  • 3 ביצים גדולות
  • 1 כוס יוגורט יווני רגיל
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • ¼ כוס אבקת קקאו לא ממותק
  • 2 כפות חלב (כל סוג)

עוגת שיש ללא סוכר – הוראות הכנה

  1. מחממים את התנור ל-175 מעלות צלזיוס. משמנים ומקמחים תבנית עוגה בגודל סטנדרטי.
  2. טורפים בקערה את הקמח המלא, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח.
  3. בקערה גדולה נפרדת מערבבים את רסק התפוחים, שמן הקוקוס (או החמאה המומסת), הביצים, היוגורט היווני ותמצית הווניל. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת חלקה ואיחודה היטב.
  4. מוסיפים בהדרגה את החומרים היבשים לחומרים הרטובים, מערבבים בעדינות עד שהם מתאחדים. היזהרו לא לערבב יתר על המידה, כי זה עלול לגרום לעוגה צפופה.
  5. מחלקים את הבלילה לשני חלקים שווים. בחלק אחד מוסיפים פנימה את אבקת הקקאו והחלב הלא ממותק עד שתערובת השוקולד חלקה.
  6. מזלפים לסירוגין כדורים של בלילות הווניל והשוקולד לתבנית המוכנה. השתמשו בסכין או בשיפוד כדי לסובב בעדינות את שתי הבלילות יחד, וליצור תבנית שיש.
  7. מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש ואופים 40-45 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכזה יוצא נקי.
  8. לאחר האפייה מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים לה להתקרר בתבנית כ-10 דקות. לאחר מכן, מעבירים את העוגה לרשת לצינון מלא.
  9. לאחר שהעוגה התקררה פורסים ומגישים. ניתן ליהנות מהעוגה בפני עצמה או עם כף יוגורט יווני, פירות יער טריים או אבקת קקאו לא ממותקת.

יתרונות תזונתיים

  • תכולת סוכר מופחתת בהשוואה למתכונים מסורתיים.
  • קמח חיטה מלא מציע סיבים, מסייע לעיכול ומקדם תחושת מלאות.
  • יוגורט יווני מוסיף חלבון לתיקון שרירים ושובע.
  • רסק תפוחים לא ממותק מספק מתיקות ולחות טבעית.
  • שמן קוקוס מציע שומנים בריאים התומכים בבריאות המוח והלב.

דגשים וחלופות למתכון

  • לשומרי כשרות: חלבי. יש לודא שכל המרכיבים בעוגה הם עם תעודת כשרות.
  • לטבעונים: החליפו את הביצים בתחליפי ביצת פשתן או צ'יה, והשתמשו ביוגורט יווני צמחוני ותחליפי חלב.
  • אפשרות ללא גלוטן: החליפו את הקמח המלא בתערובת קמח ללא גלוטן.

טיפים לשדרוג המתכון

  • אפשר להוסיף אגוזים קצוצים, שוקולד צ'יפס מריר או פירות יבשים כדי לשפר את המרקם והטעם.
  • אם צריך להעלות מעט את מתיקות העוגה, מטפטפים כמות קטנה של דבש או סירופ מייפל על הפרוסות לפני ההגשה.
אהבתם? שתפו!
דרג/י את המתכון
Picture of אוכל זה החיים
אוכל זה החיים

אוכל זה החיים הוא אתר מתכונים ששם לעצמו למטרה לספק כמה שיותר מתכונים בכמה יותר תחומים ולקהל רחב ככל הניתן - לא תמצאו אצלנו הגבלות או אג'נדות משום סוג. אוכל זה אכן החיים וכולם צריכים להנות ממנו!

מתכונים נוספים

מתכון לעוגת גזר משגעת ומשובחת
3.6666666666667/5
זמן הכנה:
90 דק׳

מתכון לעוגת גזר משגעת ומשובחת שתגרום לכם להתמכר!

עוגת לימון עם אינסטנט פודינג
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳

מתכון לעוגת לימון עם אינסטנט פודינג שתגרום לכם ללקק את הקערה

מתכון לעמבה
5/5
זמן הכנה:
20 דק׳

איך מכינים עמבה: המתכון שיגרום לכם להתאהב מחדש ברוטב המזרחי

סלט חצילים בלקני
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

סלט חצילים בלקני מיוחד שיהפוך כל ארוחה לחגיגה של טעמים!

כדורי שוקולד עם חמאת בוטנים
5/5
זמן הכנה:
20 דק׳

כדורי השוקולד עם חמאת בוטנים שיגרמו לכם להתמכר!

סושי חמאת בוטנים
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

סושי עם חמאת בוטנים – המתכון הכי טעים ומפתיע שתטעמו!

דילוג לתוכן