מתכון לבורקס בשר ותפוחי אדמה

בורקס בשר ותפוחי אדמה
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
12 מנות
כשרות:
בשרי

בורקס בשר ותפוחי אדמה זו מנת מאפה מלוחה טעימה ופופולרית במטבח המזרח תיכוני.

המאפים המתקלפים והקריספיים האלה ממולאים בתערובת של בשר בקר טחון, פירה ותבלינים, זה מה שהופך אותם לחטיף או מתאבן מושלם לכל אירוע. אז איך מכינים בורקס בשר ותפוחי אדמה? המשיכו לקרוא.

מתכון לבורקס בשר ותפוחי אדמה - הרכיבים

  • · 2 דפים של בצק עלים, מופשר
  • · 500 גרם בשר בקר טחון
  • · 3 תפוחי אדמה גדולים, קלופים ומבושלים
  • · 1 בצל, קצוץ דק
  • · 2 שיני שום, קצוצות
  • · 1 כף רסק עגבניות
  • · 1 כף פפריקה
  • · 1 כפית כמון
  • · מלח ופלפל לפי הטעם
  • · 1 ביצה טרופה

הוראות איך להכין בורקס בשר ותפוחי אדמה

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. במחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה, מבשלים את הבשר הטחון עד להשחמה, תוך ערבוב מדי פעם.
  3. מוסיפים למחבת את הבצל והשום הקצוצים ומטגנים עוד 2-3 דקות, או עד שהבצל שקוף.
  4. מוסיפים למחבת את רסק העגבניות, הפפריקה, הכמון, המלח והפלפל תוך כדי ערבוב לתערובת הבקר.
  5. מבשלים עוד 5 דקות, או עד שהתערובת ריחנית ומתאחדת היטב.
  6. מסירים את המחבת מהאש ומניחים בצד.
  7. מועכים את תפוחי האדמה המבושלים בקערה ומוסיפים אותם לתערובת הבקר תוך כדי ערבוב טוב לאיחוד.
  8. מרדדים את דפי בצק העלים על משטח מקומח לעובי של כ-3 מ"מ.
  9. חותכים כל דף בצק ל-6 ריבועים שווים בגודלם.
  10. מניחים כף מתערובת הבשר ותפוחי האדמה על כל ריבוע מאפה.
  11. מקפלים כל ריבוע לשניים באלכסון ליצירת משולש ואוטמים את הקצוות על ידי לחיצה מטה עם מזלג.
  12. מברישים כל משולש בביצה ומניחים אותם על תבנית האפייה המוכנה.
  13. אופים במשך 20-25 דקות, או עד שהבורקס זהוב ופריך.

יתרונות תזונתיים של בורקס בשר ותפוחי אדמה

  • בשר הוא מקור טוב לחלבון, שחשוב לבנייה ותיקון של שרירים, עור ורקמות אחרות בגוף. 
  • תפוחי אדמה הם מקור טוב לפחמימות מורכבות, שיכולות לספק אנרגיה מתמשכת לאורך היום. הם גם מקור טוב לסיבים, שיכולים לסייע בעיכול ולקדם תחושות של מלאות.
  • הבורקס הוא מבצק עלים, שיכול להיות עשיר בשומן ובקלוריות. אם אתם מחפשים להכין גרסה בריאה יותר, תוכלו לשקול להשתמש במאפה מחיטה מלאה, ולהוסיף ירקות או קטניות נוספות לסיבים וחומרים מזינים. 

מתאים לארוחות ערב, ארוחות משפחתיות, וארוחות צהריים.

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

מתכון לקונכיות בצק עלים שכל אחד יכול להכין
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון לקונכיות בצק עלים שכל אחד יכול להכין

מתכון לרוטב איולי ביתי משודרג
5/5
זמן הכנה:
10 דק׳

מתכון לרוטב איולי ביתי שישדרג לכם ים של מנות בבית!

מתכון לקראק פאי ביתית
5/5
זמן הכנה:
180 דק׳

מתכון לקראק פאי מדהים וממכר בטירוף (כיאה לשמו)

מתכון ללימונדה אלוהית
4.8/5
זמן הכנה:
10 דק׳

מתכון ללימונדה אלוהית – איך להכין לימונדה מהאגדות

מתכון עלי גפן ממולאים מהמטבח הערבי
5/5
זמן הכנה:
80 דק׳

מתכון עלי גפן ממולאים מהמטבח הערבי – מעדן אמיתי

מתכון לקרפצ'יו סינטה
5/5
זמן הכנה:
35 דק׳

מתכון לקרפצ'יו סינטה ברמה יותר גבוהה משל מסעדות

דילוג לתוכן