מתכון לפוקצ'ה בשר

מתכון לפוקצ'ה בשר
5/5
זמן הכנה:
120 דק׳
רמת קושי:
בינוני
כמות:
10 מנות
כשרות:
בשרי

פוקצ'ת בשר היא לחם איטלקי טעים ומלוח שמעליו שילוב טעים של בשר ועשבי תיבול. מקורה מאזור ליגוריה באיטליה, הפוקצ'ה הפכה למנה אהובה שנהנים ממנה בכל העולם. מתכון זה מציע טוויסט ייחודי על ידי שילוב תוספות בשר עסיסיות, היוצרות חוויה קולינרית מעוררת תיאבון.

סיבות לנסות פוקצ'ת בשר

  • מפוצץ בטעם: השילוב של בשר רך, עשבי תיבול ריחניים ולחם עשיר בשמן זית יוצר פרץ של טעמים בכל ביס.
  • תוספות מגוונות: אתם יכולים להתאים אישית את תוספות הבשר כך שיתאימו להעדפות הטעם שלכם.
  • מעולה למפגשים: פוקצ'ת בשר היא בחירה מצוינת למסיבות, ארוחות ערב או מפגשים משפחתיים.
  • מרכיבים מזינים: הפוקצ'ה מכילה רכיבים תזונתיים חיוניים, כמו פחמימות מהלחם, חלבון מהבשר ושומנים בריאים משמן הזית.
  • פשוט ומשביע: למרות שזה אולי נראה מורכב, הכנת פוקצ'ות בשר היא פשוטה יותר ממה שהיא נראית. עם כמה מרכיבים בסיסיים ושלבים פשוטים, אתם יכולים ליצור יצירת מופת קולינרית.

רכיבים להכנת פוקצ'ה בשר

  • לבצק:
  • 500 גרם קמח
  • 7 גרם שמרים אינסטנט
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית סוכר
  • 2 כפות שמן זית
  • 300 מ"ל מים פושרים
  • לתוספת:
  • 200 גרם בשר מבושל ופרוס (למשל, בקר, עוף או נקניק)
  • 2-3 ענפי רוזמרין טרי
  • 1 בצל אדום, פרוס דק
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח ים גס, לזילוף
  • פלפל שחור גרוס טרי, לפי הטעם

פוקצ'ה בשר – הוראות להכנת המתכון

  1. בקערת ערבוב גדולה מערבבים את הקמח, השמרים, המלח והסוכר. יוצרים גומה במרכז ומוסיפים את שמן הזית והמים הפושרים. מערבבים את התערובת בכף עד שהיא מתחילה להתאחד.
  2. מעבירים את הבצק על משטח מקומח קלות ולשים כ-8-10 דקות עד שהוא הופך חלק ואלסטי. אם הבצק מרגיש דביק, מוסיפים עוד מעט קמח תוך כדי לישה.
  3. מניחים את הבצק בקערה משומנת, מכסים אותו במטלית לחה ומתפיחים במקום חמים כ-1-2 שעות או עד שהוא מכפיל את נפחו.
  4. מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס. משמנים תבנית או מרפדים בנייר אפייה.
  5. לאחר שהבצק תפח, מכסים אותו בעדינות כדי לשחרר את האוויר. מעבירים אותו לתבנית האפייה המוכנה ולוחצים אותו החוצה כך שיתאים לצורת התבנית.
  6. מטפטפים את שמן הזית על הבצק, מפזרים אותו בצורה אחידה. מסדרים מעל את פרוסות הבשר, ענפי הרוזמרין והבצל הפרוס. מתבלים במלח ים גס ופלפל שחור גרוס טרי.
  7. מכניסים את תבנית האפייה לתנור שחומם מראש ואופים 20-25 דקות או עד שהפוקצ'ה מזהיבה והבשר מחומם.
  8. מוציאים מהתנור ונותנים לפוקצ'ת הבשר להתקרר כמה דקות לפני שפורסים אותה לריבועים או לפלחים. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.

יתרונות תזונתיים

פוקצ'ות בשר מספקות איזון של חומרים מזינים חיוניים. הלחם מספק פחמימות, שהן מקור אנרגיה ראשוני. הבשר מוסיף חלבון, מסייע בפיתוח ותיקון השרירים. שמן זית מציע שומנים בריאים, המועילים לבריאות הלב. בנוסף, עשבי התיבול והתבלינים מספקים נוגדי חמצון שונים ומיקרו-נוטריינטים המקדמים בריאות כללית.

דגשים וחלופות מתכון

  • לאוכלי כשרות – בשרי. יש לודא שהרכיבים במנה הם עם תעודת כשרות.  
  • לצמחוניים: החליפו את הבשר בירקות קלויים כמו פלפלים, קישואים או חצילים.

טיפים לשדרוג המתכון

  • התנסו בשילובי בשר ועשבי תיבול שונים כדי לגלות את פרופיל הטעמים האהוב עליכם.
  • למרקם רך יותר, מברישים את הפוקצ'ה האפויה בשמן זית מיד לאחר הוצאתה מהתנור.
  • כדי לשפר את המראה של המנה, מקשטים את הפוקצ'ה המוגמרת בטפטוף של זיגוג בלסמי או פיזור של פטרוזיליה טרייה קצוצה.
  • מגישים את פוקצ'ת הבשר עם תוספת של רוטב או סלט ירוק פשוט להשלמת הארוחה.

תיהנו מפוקצ'ת הבשר הביתית שלכם, ותנו לניחוחות ולטעמים המפתים שלה להעביר אתכם אל חופי הים התיכון שטופי השמש!

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

מתכון לחם בריוש צרפתי
5/5
זמן הכנה:
240 דק׳

מתכון לחם בריוש צרפתי מהמם שתתמכרו אליו

מתכון סלמון על האש בנייר כסף
5/5
זמן הכנה:
15 דק׳

מתכון סלמון על האש בנייר כסף (טעים אש תרתי משמע!)

מתכון - איך לבשל תורמוס כמו מקצוען על חלל
5/5
זמן הכנה:
130 דק׳

מתכון – איך לבשל תורמוס כמו מקצוען על חלל

מתכון סלט מלפפונים עם חמאת בוטנים
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון סלט מלפפונים עם חמאת בוטנים

מתכון שרימפס ושמנת - אחד המענגים שתאכלו אי פעם
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון שרימפס ושמנת – אחד המענגים שתאכלו אי פעם

מתכון רוטב בוטנים - איך להכין רוטב בוטנים מדהים?
5/5
זמן הכנה:
10 דק׳

מתכון רוטב בוטנים אסייתי לסלט, מוקפץ או סתם שדרוג לכל מנה שתרצו

דילוג לתוכן